tiistai 30. elokuuta 2011

Nakkipiirakat - Viineripirukad





Samantyyppisiä nakkipiirakoita on myynnissä Eestissä useassa paikassa, missä on leivonnaisia myynnissä. Sieltä tämä idea kotoisin. Nakkipiirakat ovat hyvä arkipäivän välipala, mitä voi lämmittää mikroaaltouunissa, mutta sopivia myös lasten juhlien juhlapöydälle.

8 isoa piirakkaa
12 pientä piirakkaa

Valmistusaika 45 min + taikinan sulamisen aika (minulla olivat piirakat kahdella pellillä)

500 g / 8 levyä lehtitaikinaa / Myllyn Paras
8 kuoretonta grillinakkia tai näin monta kuin taikinaa riittää
12 pientä kuoretonta Prinssinakkia
sinappikurkkusalaattia
1 muna
vehnäjauhoja

Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kauli vähän 4 levyä pitkittäin ja poikittain leveämmäksi ja leikkaa pizza/piirakkaleikkurilla ne puoliksi sekä levitä n. 1 tl:n sinappikurkkusalaattia taikinan keskiosalle. Sivele pullasudilla yhdelle puolelle taikinapalan reunalle vatkattua munaa ja kääri nakit taikinaan. Paina hieman piirakoita, että taitekohdat liimautuvat kunnolla kiinni. Nosta piirakat uunipelille leivinpaperin päälle ja pane niiden taitepuoli alaspäin. Sivele vielä munaa piirakoiden päälle ja leikkaa leikkurilla piirakoihin viillot.

Toiset 4 taikinalevyä leikkaa poikittain 3 osaan sekä kääri jokaiseen taikinapalaan Prinssinakki. Muuten tee ihan samalla tavalla kuten edellisille piirakoille paitsi älä levitä mini-piirakoille sinappikurkkusalaattia.

Paista nakkipiirakoita uunin keskiritilätasolla n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja pinnalta kullanruskeita.

P.S. Ensimmäisellä kuvalla olen paistanut nakkipiirakoita sillä tavalla, etten ole kaulinnut taikinalevyä, vaan leikannut levyn kahteen ja pienien taikinaruuttujen sisään käärinyt nakin.

+++

Samasuguseid viineripirukaid on Eestis müügil mônes paigas, kus müüakse kondiitritooteid. Sealt se idee on pärit. Viineripirukad on hea argipäeva soe vahepala, mida vôib mikroahjus soojendada, aga kôlbavad panna ka laste pidude peolauale.

8 suurt pirukat
12 väikest pirukat

Valmistusaeg 45 min + taigna sulamise aeg (minul tuli kahel plaadil küpsetamist)

500 g / 8 plaati lehttainast / minul oli Myllyn Paras ja seda vist ei ole Eesti turul, aga vôib olla muu tootja lehttaigen
8 kooreta grillviinerit vôi nii palju kui tainast jätkub
12 väikest kooreta Printsiviinerit (miniviinereid)
sinepikurgisalatit
1 muna
nisujahu

Pane ahi soojenema 225 kraadile.


Rulli veidi 4 plaati ja lôika pizza/pirukalôikuriga need pooleks ja levita lusikaga u. 1 tl sinepikurgisalatit taignale. Määri küpsetuspintsliga taignaruutude ühele taignaruudu äärele lahtiklopitud muna ja kääri viinerid taigna sisse. Vajuta veidi pirukate ääri, et muna kleebiks need korralikult kinni. Tôsta pirukad küpsetuspaperile ahjuplaadile ning jäta taigna äärepool allapoole. Määri muna veel pirukatele ja lôika lôikuriga viilud pirukate pinnale.

Teised 4 taignaplaati lôika pôigiti 3 osaks ja kääri iga taignatüki sisse Printsiviiner (miniviiner). Muidu tee täpselt samamoodi kui eelmiste pirukatega ainult ära määri taignale sinepikurgisalatit.

Küpseta pirukaid uuni keskmisel kôrgusel u. 15 minutit vôi nii kaua kuni need on küpsed ja pinnalt kuldpruunid.

P.S. Esimesel pildil olen küpsetanud viineripirukad nii, et ei ole rullinud tainast. Olen lôikanud väikse taiknaplaadi kaheks ja selle nende väikeste taignaruutude sisse rullinud viineri.

2 kommenttia:

  1. Oi kylläpä tällä kyläreissulla tuli nälkä njam, mitä herkkuja.
    Taidanpa mennä jääkaapille ...
    Iloista syksyn alkua koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Kiitos. Sain eilen kotimaisia omenia ja haluan tänään lopuksi kokeilla sitä "mummon pannaria", eli pannarin muodossa muhkeita omenalettuja. Jos pannari onnistuu, julkaisen sen blogissa.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...