perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kana-prosciuttosalaatti

2 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia

Kana-prosciuttorullien ohjeen sain eestiläisestä ruoka-blogista Aglio e Olio. Käytin salaattikastikkeessa samanlaista pestokastikkeen ideaa kuin munakoisorullissa. Pestokastike on myös kotoisin samasta ruoka-blogista.Kana-prosciuttorullat:
1 iso rasia / 100 g Furlotti&C ilmakuivattua kinkkua (rasiassa oli 8 viipaletta)
½ rasiaa / n. 215 g kanafileetä
salvialehtiä
suolaa
mustaa pippuria
neilikkaa

Salaatti:
1 ruukku Punaista Salanovaa
1 rasia / 70 g rucolaa
2 pienempää tomaattia
parmesanjuuston lastuja

Salvia-valkosipulipesto:
3 kynttä valkosipulia
iso nippu salvialehtiä
rouhittua mustaa pippuria
2 rkl rullien paistamisen öljyä
valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
lisää suolaa tarvittaessa, maun mukaan

Huom! Tähän ohjeeseen tarvitaan melkein kokonainen ruukku salviaa.

Ensiksi huuhtele kunnolla salaatti ja tomaatit. Ravistele salaatista vesi pois ja jätä ne kuivumaan. Leikkaa tomaateista sektorit. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Hienonna myös iso nippu salviaa. Nypi salviaruukusta myös iso nippu lehtiä rullia varten. Laita kaikki aineet erikseen lautasille, mistä niitä on hyvä ottaa.

Huuhtele 2 kanafileetä ja kuivaa ne talouspaperilla eli painaa tuplatalouspaperipalalla kanafileiden molempia puolia. Leikkaa fileistä poikittain 8 palaa, noin 2-3 cm paksuiset. Rouhi kanalihapalojen päälle mustaa pippuria ja ripottele vähän suolaa. Suolan kanssa varovaisuutta, koska kinkussa on suolaa. Eli suolaa maun mukaan.

Irrota varovasti ohut kinkkuviipale rasiasta (viipaleiden välissä ovat ohuet suojalevyt). Aseta kinkkuviipale työtasolle ja aseta sen päälle salvialehtiä (minä panin n. 5 lehteä per 1 kinkkuviipale). Nosta kanalihapala kinkkuviipaleen yhteen päätyyn ja rullaa lihapala kinkkuviipaleeseen. Kiinnitä toinen kinkun pääty neilikalla pistämällä se rullaan. Tee kaikkien kinkkuviipaleide ja kanapalojen kanssa samalla tavalla.
Paista rullat sopivalla kuumalla öljypannulla kunnes kinkku on pinnalta kaunis kultainen. Silloin ovat myös kanapalat sisällä kypsiä. Nosta rullat lihaleikkuulaudalle jäähtymään.

Lusikoi 2 rkl rullien paistoöljyä toiselle pienelle pannulle antamaan pestokastikkeelle lisämakua, lisää oliiviöljyä sekä kuullota valkosipuli kuumassa öljyssä sekä lisää rouhittua mustaa pippuria ja loraus valkoviinietikkaa. Sekoita. Lisää hienonnettu salvia ja kuullota sitä vaan muutaman hetken ajan, että säilyy salvian kirkas vihreä väri. Kaada pestokastike pannulta kulhoon. (Parasta olisi kun pestokastike valmistetaan vasta silloin kun salaatti on jo kasattu lautaselle sekä suoraan pannulta lusikoitaan pestoa salaattiannoksien päälle. Minulle oli se jälkiviisautta kun huomasin, että kulhossa kuumassa öljyssä salvia muuttui kuitenkin tummaksi. Opittavaa on aina ja tässä nöyränä ollaan opiskelijan kengissä). Voit lisätä suolaa maun mukaan.

Kasaa annoslautaset. Aseta matalalle isolle lautaselle kukkakuviossa isot kokonaiset Punaisen Salanovan lehdet ( ½ ruukkua per 1 annos). Aseta niiden päälle puolet rucolasta, mutta jätä Salanovan lehden lautasen reunasta näkyviin annoslautasen kauneuden takia, koska Punainen Salanova on hyvin kaunis koristeellinen salaatti. Leikkaa vähän jäähtyneet kana-prosciuttorullat vinossa puoliksi. Sitten aseta 8 kana-prosciuttorullan puolikasta (8 puolikasta rulla per 1 annoslautanen) lautaselle salaattilehtien päälle ympyrään. Rullien väliin aseta tomaattisektorit sekä ympyrän sisälle aseta erikokoisia parmesanjuuston lastuja. Lopuksi lusikoi pestokastiketta tomaatin ja rullien päälle. Tarjoile heti.

Huom! Tämä on arkea juhlavampi lämmin salaatti, mikä tyydyttää vaativankin maun.

Tarjoiluehdotus: Pitkän illan lämmin iso alkupala, kuuman kesäpäivän tai -illan pääruoka.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Tarina! Sinulle myös. Me menemme kohta rantaan ja mereen!

    VastaaPoista
  2. Herkullissen näköinen ruokaisa salaatti, varmasti ihanaa. Tykkäisin paljon tällaisesta.

    VastaaPoista
  3. Mimmi M! Valmistaa ihmeessä sitä salaattia. Se oli todella herkullista ja kuumaan kesään hyvin sopiva. Minua jäi vaan harmittamaan, että pestokastike muuttui kulhossa kuumassa öljyssä tummaksi, vaikka kaadoin sinne kirkkaan vihreän kastikkeen. Kastike pitää valmistaa viimeisenä ja kaataa salaatin päälle. Aina oppii lisää. Muuten, neilikasta tuli kanalihaan kivaa lisämakua ja mielestäni se sopii kokonaisuuteen. Herkullista kesäpöytää!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...