sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Parilagrillin toastvoileivät ja vihannes-vartaat

1 annos

Valmistusaika 15 minuuttia

Viime viikolla helle halvasi jo osittain toimintakyvyn. Ei kiinnostanut keittiössä oleminen, mutta kuitenkin jotain pitää syödä myös helteen aikana. Meillä on yleensä kotona jääkaapissa sellaista peruskamaa, mistä on hyvä toastvoileipiä valmistaa. Meillä on kotona myös melkein aina kurkkua, tomaattia, paprikaa ja salaattia sekä jotain hedelmiäkin löytyy. Näin voi valmistaa toastvoileivät ja vihannes-vartaat, nostaa voileipälautasen, mehulasin ja omenan tarjoilualustalle sekä mennä takapihalle terassille syömään ja nauttimaan kuumasta kesästä. Toast’t vihanneksien ja omenan kerä ovat järkiruokaa ja täyttävät sopivasti vatsan sekä taas jaksaa olla kuumassa kesäpäivässä iltaan saakka kun aurinko on laskemassa, aivotoiminta palaamassa sekä jaksaa miettiä isompaa ateriaa perheelle.
Toastvoileivät:
4 viipaletta täysjyvän paahtoleipää
1 viipaletta leikettä tai makkaraa
2 viipaletta juustoa
n. 2 rkl säilyketonnikalaa
1 rkl majoneesia
kevätsipulia tai ruohosipulia
jauhettua valkopippuri
levitettä

Vihannes-vartaat:
5 kirsikka- tai luumutomaatteja
2 pitkää viipaletta tuoretta kurkkua
pala keltaista paprikaa
2 salaattilehteä
2 puista grillitikkua

appelsiinimehua
omenaa

Tee tonnikalasta levite. Nosta haarukalla tonnikalaa pieneen kuppiin, hienonna kala haarukalla, lisää majoneesi, jauhettu valkopippuri ja hienonnettu kevätsipuli tai -ruohosipuli. Sekoita levite.

Tee vihannestikut. Huuhtele vihannekset, leikkaa paprikasta palat ja höylää juustohöylällä kurkusta pitkittäin pitkät viipaleet sekä tee niistä vihannes-vartaat pistämällä vihannekset grillitikkuihin.

Tee voileivät. Aseta leipäviipaleet työtasolle. Levitä kahdelle viipaleelle levitettä. Yhden viipaleen päälle levitä vielä tonnikalalevitettä sekä aseta sen päälle 1 juustoviipale. Toisen paahtoleivän viipaleen päälle, missä on jo levitettä aseta makkaran tai leikkeen viipale sekä 1 juustoviipale (voit levittää vielä vähän majoneesia, se tekee toastvoileivästä mehevämmän). Sen jälkeen pane toiset paahtoleivän viipaleet täytteiden päälle ja nosta 2 voileipää täytteillä parillagrillille. Sulje grillin kansi sekä valmistaa tostvoileivät grillin käyttöohjeen mukaan. Kun toastvoileivät ovat lämpimät ja niillä on kauniit toastviivat päällä, sitten nosta puulastalla toastvoileivät leikkuulaudalle sekä leikkaa toast’sta kolmioleivät. Nosta voileivät ja vihannes-vartaat lautaselle.

Huom! Voileipä- tai parilagrilliä tarvitaan. Meidän perheessämme on OHB-Nordican Quickgrill. Sillä voi tehdä myös toast’ja eikä sitä varten tarvita erikseen voileipägrilliä.

Tarjoiluehdotus: Lämpimät välipalavoileivät.

2 kommenttia:

 1. Lauantain helteessä kannoin kaupasta piimää, porkkanoita, tomaatteja, sipulinipun ja fetajuuston kotiin.
  Helteellä ei ruoka maita.
  Ehkä yön viiletessä olisi voinut maistella toast'in.
  Viileämpää päivää!

  VastaaPoista
 2. Hei Tarina! Todennäköisesti riippuu ihmisestä, miten elimistö reagoi helteeseen. Nyt on ollut kuitenkin niin kauan kuumaa, että minä pelkillä salaateilla ja juomilla en pärjää. Minulle ainakin hiipii pikkuhiljaa päänsärky ja heikko olo, kun syön vaan pikkupaloja. Helteellä poistuu elimistöstä paljon nesteitä ja suolaa, juureksissa ja hedelmissä on pääsääntöisesti mehua. Mielestäni on hyvä syödä vähän pitkäkestoisia hiilareita ja rasvoja myös helteen aikana, koska keho ja aivot tarvitsevat toimimiseksi niitä. Pitää olla skarppina myös helteen aikana, koska on vastuu myös lapsesta. Toki toast’t ei ole mitään gourmee-ruokaa, kesällä halutaan herkutella erikoisuuksilla, mutta minulla olivat raaka-aineet sopivasti jääkaapissa ja en viitsinyt mennä kauppaan. Toast’t ovat perheemme elokuvailtojen mainoskatkon aikana tehtävät helpot välipalat. Meidän perheessä on näin, että jos ei ole tai ei halua muuta, sitten ainakin ovat toast’t. Myös lapsi napostele mielellään toast’n paloja. Toast’t tai muuta, mutta pakko syödä myös helteen aikana. Minä olen pitkin kesän alkua laittanut blogiin erilaista grillattavaa, salaatteja, hellepäivän piristystä ja naposteltavaa, Blogin ruokalistan vaihtelun vuoksi päätin laittaa tähän nyt toast’t. Blogin tilastosta näkee, miten ihmiset etsivät hyvin erilaisia ruokaohjeita. Onneksi on helle taantunut ja on pieni piristystauko, vaikka minä en valita. Kunnon kesä saa olla. Kauniista kesän jatkoa!

  VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...