perjantai 17. syyskuuta 2010

Timjamikana savipadassa









Noin 4-6 annosta

Valmistusaika: marinointi 1 vuorokausi + 2-3 tuntia

noin 1300 g / 1 kokonainen uunibroileri

Marinadi:
0,75 dl rapsiöljyä
2 keltasipulia
1 iso kokonainen valkosipuli
merisuolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
pippurisekoitusta
iso nippu tuoretta timjamia tai kuivattua timjamia
pienempi nippu oreganoa tai kuivattua oreganoa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
vettä

Marinoi broileri 1 vuorokausi ennen valmistamista.

Valmista marinadi. Kuori sipulit ja valkosipuli. Leikkaa sipulit kahteen osaan ja leikkaa niistä viipaleet. Leikkaa valkosipuli neljään osaan ja murskaa palat veitsen terän leveän osan alla. Sekoita isossa kannellisessa kulhossa/astiassa marinadin ainekset ja lisää sipulin viipaleet ja valkosipulin palat. Nosta broileri kulhoon ja levitä sen pinnalle marinadia. Jätä broileri marinoitumaan vuorokaudeksi ja käy sitä silloin tällöin kääntelemässä.

Pane savipata 1-2 tuntia enne broilerin valmistamista kylmään veteen. Padalla pitää olla täysin veden peitossa.

Pane broileri ja marinadiliemi savipataan sekä kaada pataan sen verran vettä, että sitä on sopivasti. Ei ihan reunan saakka. Nosta savipata uuniin ja pane uuni lämpenemään 225 asteeseen. Silloin kun uunista tulee tuoksuja, vähentää uunin lämpöä 200:lle.

Kun broileri on ollut uunissa noin 1 tunti, kääntele se. Saat näin molemmalle puolelle ihanan ruskean pinnan. Anna kypsyä uunissa vielä noin 1 tunti.

Padan broilerin kanssa voi jättää uuniin jälkilämpölle, missä se kypsyy vielä lisää. Mitä enemmän se on uunissa, sitä parempi siitä tulee.

Huoma! Voit tarjota broileria Uncle Ben’s 7-corn-Equilinia jyväsekoituksen, keitettyjen Pariisinporkkanoiden ja papujen kanssa (valmistus katso pakkauksen ohjeesta). Savipadan broilerin liemi on sen verran mausteinen ja yrttinen, että mielestäni lisukkeet eivät tarvitse enää muita mausteita, paitsi suolaa. Porkkanoille ja pavuille lisäsin keittoveteen luomu ryytisuolaa (merisuolaa 80%, selleriä, rohtoliperiä, rakuunaa, korianteria, kynteliä ja persiljaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...