sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kasvisruokaa ja viiniä (K 18) – Taimetoitu ja veine (K 18)

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Pernod Ricard Finland, Savoy ja Deski.

EST Reklaampostitus. Koostöös Pernod Ricard Finland, Savoy ja Deski.


FIN Kävin 2.lokakuuta Pernod Ricard Finlandin toimistotiloissa Helsingissa Fabianinkadulla viinitastingissa. Sinne kutsuttiin kaikki ruokabloggaajat, jotka lähettivät reseptinsä ”Oiva pari” kasvisruoka - Jacob’s Creekin Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay luomuvalkoviini reseptikilpailuun. Tilaisuuteen oli kutsuttu esiintymään ravintolan Savoy sommelier ja useiden viinikirjojen kirjoittaja Antti Uusitalo.

P.S. Ruokabloggaajilla ei ollut velvollisuutta tehdä illasta postausta, mutta minä halusin silti jakaa illan tunnelmia blogini lukijoiden kanssa.

EST Käisin 2.oktoobril Pernod Ricard Finlandi büroos Helsingis Fabiani tänaval veinitastingus. Sinna kutsuti kôik toidublogijad, kes saatsid oma retsepti ”Suurepärane paar” taimetoit - Jacob’s Creeki Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay mahevalgeveini retseptivôistlusele. Üritusele oli kutsustud esinema restorani Savoy sommeljeer ja paljude veiniraamatute kirjutaja Antti Uusitalo.

P.S. Toidublogijatel ei olnud kohustust teha ôhtust postitust, aga mina tahtsin ikkagi jagada ôhtu meeleolu oma blogi lugejatega.


FIN Sisääntuloaulassa odotti meitä Tervetuloa!-shampanja.

EST Sissetulekuaulas ootas meid Tere tulemast!-shampanja.

FIN Shampanjan nauttimisen aikana oli mahdollisuus katsella ympärille ja seurustella ruokabloggajien kanssa.

EST Shampanja nautimise ajal oli vôimalus vaadata enda ümber ringi ja vestelda teiste toidublogijatega.



FIN Juomia, juomia, juomia. Yhdellä seinällä Pernod Ricardin omat tuotteet…

EST Jooke, jooke, jooke. Ühel seinal Pernod Richardi omad tooted…

FIN … ja toisella seinällä tuotteet, mitä yhtiö edustaa.

EST … ja teisel seinal tooted, mida ettevôtte esindab.


FIN Lisää tunnettuja tuotemerkkejä…

EST Lisa tuntud brändisid…




FIN Tunnustuksia hyvästä työstä.

EST Tunnustusi hea töö eest.


FIN Mielenkiintoinen työpaikka, missä on oma baaritiski...

EST Huvitav töökoht, kus on oma baarilett...


FIN ...ja juomien tasting-tila.

EST ...ja jookide tasting-ruum.



FIN Tilaisuuden avainsanat sanoi pirteä ja hymyilevä PRF:n Brand Manager Kaisa Kavekari.

EST Ürituse avasônad ütles reibas ja naeratav PRF:i Brand Manager Kaisa Kavekari.



FIN Ja sitten varsinaiseen esitykseen. Meillä oli aivan loistava mahdollisuus kuunnella sommelier Antti Uusitalon kahden tunnin mittaista esitystä viinien ja kasvisruuan yhdistämisestä. Maistelimme esityksen aikana kahta valkoviiniä (Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc, Marlborough – Uusi-Seelanti ja Moselland Riesling Kabinett, Mosel – Saksa), kahta punaviiniä (Brancott Estate South Island Pinot Noir, Marlborough, Waipara ja Central Otago ja Campo Viejo Vrianza, Rioja, Espanja), yhden jälkiruokaviinin (Tabali Late Harvest Moscatel Rosado) ja yhden portviinin (Old Invalid, Douro, Portugal).

EST Ja siis peaesinemise juurde. Meil oli suurepärane vôimalus kuulata sommeljeer Antti Uusitalo kahe tunnist ettekannet veinide ja taimetoidu ühendamisest. Degusteerisime ettekande ajal kahte valget veini (Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc, Marlborough – Uusi-Meremaa ja Moselland Riesling Kabinett, Mosel – Saksamaa), kahte punast veini (Brancott Estate South Island Pinot Noir, Marlborough, Waipara ja Central Otago ja Campo Viejo Vrianza, Rioja, Hispaania), ühte dessertveini (Tabali Late Harvest Moscatel Rosado) ja ühte portveini (Old Invalid, Douro, Portugal).



FIN Antin esittely oli hyvin kiehtova, sivistävä ja sisälsi perusnyrkkisääntöjä.
EST Antti ettekanne oli väga pônev, ôpetav ja sisaldas rusikareegleid.


EST Rusikareeglid:
- piirkonna veinid /joogid sobivad teineteisega
- looda oma maitsele
- aasta-ajad môjutavad veinivalikuid
- môtle, kellele valid veine
- degusteeri, degusteeri, degusteeri


EST Lihtsad meelespidamised:
- hapule haput
- tulisele puuviljamaitselist / magusat ja madalahappelisust
- soolasele magusat vôi tanniinist
- veini hapukus tasakaalustab toidu rasvasust
- magusale magusat
- valgud/sool taltsutab tanniini
- kergetele toitudele kergeid veine


EST Veinimaailma trendit:
- sampanja ja vahuveinid
- Uue maailma veinide populaarsus kasvab veelgi Soomes
- kergus, värskus ja hapukus
- Ninot Noir, Riesling, Sauvignon Blank
- Apassimento, amarone ja ripasso
- Saksamaa ja Austria

FIN Käytän täällä Antin diaesityksen kuvia. Hän oli yhdistänyt rypälelajikkeet tunnettuihin julkisuushenkilöihin kuvamaan paremmin rypälelajikkeen ja siitä valmistetun viinin luonnetta. Esittelen täällä vaan Chardonnay rypälelajiketta, koska Jacob’s Creekin kilpailun luomuviini on Chardonnyasta.

EST Kasutan siin Antti diaettekande pilte. Ta oli ühendanud viinamarjasordid maailmas tuntud inimestega, et seda kaudu paremini kirjeldada viinamarjasorti ja sellest valmistatud veini iseloomu. Esitlen siin ainult Chardonnayt, sest sellest viinamarjasordist on valmistatud Jacob’s Creeki vôistluse mahevalgevein.


EST Chardonnay on Madonna moodi kôikjal tunnettu kosmopoliitiline kameeleon.


EST
- Chardonnya'le meeldib külm kliima
- pärit Prantusmaa Burgundiast
- viljeldakse kogu maailmas
- mitmepalgeline viinamarjasort, mis peegeldab kasvutingimusi ja tootja stiili
- värsked, rikkalikult puuviljased, sageli veidi kooresed veinid


EST Jacob´s Creek:
- marjad on korjatud Kagu-Austraalia Riverlandi maheistandusest
- täidluse ja röstituse kindlustamiseks vein on küpsetatud koos tammelaududega
- lôhnas on rohelist ôuna, virsikut ja veidi röstisust
- kuiv, värske, tasakaalukas
- täiuslik puravikurisoto kaaslane

FIN 1.-20.10.13 on käymässä kilpailu Juomavinkki-sivulla, missä voi äänestää omaa suosikkikasvisruokaa Jacob’s Creekin Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay luomuvalkoviinin oivaksi pariksi.

EST 1.-20.10.13 on käimas vôistlus Juomavinkki-kodulehel, kus vôib hääletada oma lemmiktaimetoiduretsepti Jacob’s Creeki Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay suurepäraseks kaaslaseks.


FIN Kilpailun voittajan pääsee Antin kanssa tutustumaan Savoyn keittiöön.

EST Vôistluse vôitja pääseb koos Antiga tutvuma Savoy köögipoolega.



FIN Ruokabloggaajien kasvisruokaresepteistä on painettu reseptivihko, mikä sisältää myös minun kasvisruokareseptini Paahdetuilla punajuurilla ja sinihomejuustolla täytetyt cannellonit, viikuna-rucolasalaatti.

EST Toidublogijate taimetoiduretseptidest on avaldatud retseptivihik, mis sisaldab ka minu retsepti Röstitud punapeedi ja sinihallitusjuustuga täidetud cannelonid, viigimarja- rucolasalat.



FIN Meille oli katettu noutopöytä maukkailla kasvisruuilla.

EST Meile oli kaetud puhvetlaud maitsvate taimetoitudega.


FIN Työpöytä.

EST Töölaud.



FIN Tilaisuuten jälkeen kävelin iltavalaistuksessa olevan Esplanadin puiston läpi Kamppiin ja sieltä menin jo linjaautolla kotiin.

EST Ürituse järgi jalutasin läbi ôhtuvalgustuses oleva Esplanadi pargi Kamppi ja sealt sôitsin juba bussiga koju.





FIN Oli antoisa ja iloinen ilta. Kiitos!

EST Oli paljuandev ja rôômsameelne ôhtu. Suur tänu!


Tuotelahja - Kingitustoode: Pernod Ricard Finland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...