keskiviikko 16. lokakuuta 2013
Rautapadassa haudutetut karitsan kylkirullat – Rauast haudepotis hautatud talle küljerullid
4 annosta
Valmistus 2 tuntia ja 30 minuuttia
640 g / 4 rullaa karitsan luutonta kylkeä
6 porkkana paloina
6 salottisipulia suikaleina
6 valkosipulin kynttä murskattuna
oliiviöljyä
vehnäjauhoja
kokonaisia mustapippureita
muutama laakerinlehti
tuoreita timjamin lehtiä tai kuivattua timjamia
tuoreita rosmariinin lehtiä tai kuivattua rosmariinia
1 pkt / 28 g vihannesfondia
suolaa tarvittaessa
4 cocktailtikkua
2,5 dl ruoka- tai kuohukermaa
vaaleaa kastikkeen suurustetta
Kastele cocktailtikut veden ja pistä cocktailtikuilla karitsan kylkirullat kiinni. Ripottele kylkirullien päälle jauhoja ja taputtele sitä tasaisesti rullien pinnalle. Ruskista rullia rautapadassa kuumassa öljyssä molemmin puolin. Lisää porkkana, sipuli, valkosipuli, mausteet ja vihannesfondi, kaada pataan sen verran vettä, että rullat ovat veden peitossa. Hauduta uunin keskitasolla 200 asteessa kannen alla noin 2 tuntia kunnes liha on pehmeä. Haudutuksen puolessa välissä lisää kerma ja vaaleta kastikkeen suurustetta sen verran, että kastike on sopivasti paksu. Tarkista makua ja lisää tarvittaessa mausteita.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
P.S. Karitsan kylkirullien väliin voi laittaa yrttitahnan.
***
4 portsjonit
Valmistus 2 tundi ja 30 minutit
640 g / 4 talle küljerulli
6 porgandit tükkidena
6 salotisibulat lôikudena
6 küüslaugu küünt purustatult
oliiviôli
nisujahu
terveid musti pipraid
môned loorberilehed
värsket vôi kuivatatud tüümiani
värsket vôi kuivatatud rosmariini
1 pkt / 28 g köögiviljafondi
soola vajaduse korral
4 puust suupistetikku
2,5 dl toidu- vôi rôôska koort
valget kastme paksendajat
Kasta suupistetikud vette ja pista tikkudega talle küljerullid kinni. Raputa rullide peale jahu ja kata sellega rullid. Pruunista rulle haudepoti pôhjas kuumas ôlis môlemalt poolt. Lisa porgand, sibul, küüslauk, maitseained ja köögiviljafond, kalla potti niipalju vett, et rullid on veega kaetud. Hauta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis kuni liha on pehme. Haudumise poole peal lisa koor ja valget kastme suurendajat nii palju, et kaste on sobivalt paks. Lisa vajadusel soola ja maitseaineid.
Serveeri keedetud kartulitega.
P.S. Talle küljerullide vahele vôib panna ürdisegu.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti