perjantai 4. lokakuuta 2013
Paistetut lohimedaljongit, kylmä piparjuurikastike, paahdetut punajuuret – Praetud lôhemedalid, külm mädarôikakaste, röstitud punapeedid
4 annosta
Valmistus noin 1 tunti
4 lohimedaljonkia
rosépippuria
oliiviöljyä
suolaa
1 sitruuna lohkoina
Piparjuurikastike:
200 g kermaviiliä
1 dl majoneesia tai maun mukaan
3 tl valmis piparjuuriraastetta tai maun mukaan
suolaa
jauhettua mustapippuria
nippu hienonnettua tilliä
tilliä koristeluun
Paahdetut punajuuret:
5 keskikokoista punajuurta
suolaa
jauhettua mustapippuria
timjamin oksia
0,75 dl oliiviöljyä
viherhomejuustoa
Kuori punajuuret ja leikkaa niistä lohkot. Kaada kulhoon oliiviöljy, lisää suola, pippuri, timjamin oksia ja sekoita aineet keskenään. Lisa punajuuret ja kääntele punajuuri öljysekoituksessa sekä kaada punajuuret uunipelille leivinpaperille. Tasoita ne sinne. Paahda uunin ylätasolla 225 asteessa 30 minuuttia.
Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kastikkeen aineet kulhossa. Jätä kastike maustumaan tarjoilua asti.
Nosta lohimedaljongit noin 15 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paista lohimedaljonkeja kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kunnes molemmat puolet ovat vaalenpunaiset. Mausta rosépippurilla ja suolalla.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kera. Lisää paahdetuille punajuurille viherhomejuustoa.
***
4 portsjonit
Valmistus umbes 1 tund
4 lôhemedalit
rosépipart
oliiviôli
soola
1 sidrun sektoritena
Mädarôikakaste:
200 g hapukoort
1 dl majoneesi vôi maitse järgi
3 tl valmis riivitud mädarôigast vôi maitse järgi
soola
jahvatatud musta pipart
kimp hakitud tilli
tilli kaunistuseks
Röstitud punapeet:
5 keskmise suurusega punapeeti
soola
jahvatatud musta pipart
tüümiani oksi
0,75 dl oliivôli
rohelise hallituse juustu
Koori punapeedid ja lôika nendest sektorid. Kalla kaussi oliivôli, lisa sool, pipar, tüümian ja sega ained omavahel läbi. Lisa punapeet ja sega need ölisegu sisse. Kalla punapeedi sektorid ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Tasanda need plaadile. Rösti ahju ülemisel kôrgusel 225 kraadis 30 minutit.
Valmista mädarôikakaste segades kastme ained omavahel kausis läbi. Jäta kaste maitestuma serveerimiseni.
Tôsta lôhemedalid umbes 15 minutit enne praadimist toasooja. Prae medaleid kuumal pannil ôli sees môlemalt poolt kuni môlemad pooled on roosad. Maitsesta soola ja rosépipraga.
Serveeri keedetud kartulitega ja röstitud punapeedile lisa rohelise hallituse juustu.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti