tiistai 20. elokuuta 2013

Paksu ja kermainen kantarellikastike - Paks ja koorene kukeseenekaste


4-5 annosta
Valmistus 30 minuuttia

1 l kantarelleja
4-5 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
voita
kuivattua timjamia
rouhittua valkopippuria

Puhdista kantarellit huolella roskista ja hienonna ne. Sulata kuumalla pannulla nokare voita ja nosta kantarellit pannulle. Kypsennä ja sekoita kantarelleja kunnes sienistä irronnut neste haihtuu pannulta. Ripottele kantarellien päälle vehnäjauhot ja sekoita se sienien joukkoon. Lisää kerma, timjami, pippuri ja suola sekä hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kunnes kastike on paksuuntunut ja poreilee hiljaisesti pannulla. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja jauhelihapihvien kera.

***

4-5 portsjonit
Valmistus 30 minutit
1 l kukeseeni
4-5 dl rôôska koort vôi toidukoort
1 sl nisujahu
soola
vôid
kuivatatud tüümiani
jahvatatud valget pipart

Puhasta kukeseened korralikult prahist ja haki need peenemaks. Sulata kuumal pannil tükk vôid ja tôsta kukeseened pannile. Küpseta kukeseeni ja sega neid kuni seentest eemaldunud vedelik on aurustunud ära. Raputa kukeseente peale jahu ja sega see seente hulka. Kalla pannile koor, lisa soola, tüümian, pipar ja sega koor ja kukeseened omavahel hästi läbi. Anna haududa väiksel temperatuuril kuni kaste on muutunud paksuks ja muliseb vaikselt. Serveeri keedetud kartulite ja hakklihapihvidega.

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje, kanttarelliohjeita ei ole koskaan liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, sellainen perus-perus kantarellikastikkeen ohje. Hyvää kotiruokaa, helppoa, maukasta, täyttävää.

      Poista
  2. Kukeseenkaste on imehea. Meeldib väga mulle, aga kahjuks siin ma pole näinud kukeseeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Imelik, et teiekandis ei ole kukeseeni! Poes on säilitatud kukeseeni müügil, aga ma ei ole kunagi neist valmistanud kastet, kindlasti ei tule nii hea kaste kui metsast korjatud seentest.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...