torstai 20. huhtikuuta 2017

Tofu-nuudelisalaatti – Tofu-nuudlisalat


Otan usein töihin mukaan evääksi lounassalaatin. Minulla on nyrkkisääntönä se, että salaatilla pitää sisältää proteiinia, täysjyvähiilihydraattia ja vihersalaattia sekä vihanneksia. Lounassalaatit ovat siksi käteviä ja käytännöllisiä, koska ne voi valmistaa illalla eväsrasiaan valmis ja salaattiin voi laittaa jääkaapista edellisten ruokakertojen ruokien jämiä. Tietenkin pitää katsoa, että ainesosat sopivat yhteen. Näin on eväsrasia kuin buffetpöytä. Minulla jäi Pääsiäisestä jääkaappiin keitettyjä herneitä, maissi ja yksi kananmuna ja tällä kertaa lisäsin ne tähteet eväsrasian buffetpöytään.

Pääsiäisen jälkeen on sopiva keventää ruokavaliota ja kevyt tofu on mainio kasvisproteiini salaatissa. Minä en lisää kovin paljon mausteita lounassalaatin joukkoon, koska tykkään, että kaikilla ainesosilla säilyy oma puhdas hyvä maku. Vaikka alussa en uskonut, mutta sellainen salaattiannos on yllättävän riittoisa ja vatsaa täyttävä ja sen voimilla jaksaa iltapäivän asti. Iltapäivälle olen varanut rasian skyriä ja hedelmiä.

1 annos
Valmistus 10 minuuttia

2 kourallista valmiiksi pestyä ja leikattua salaattisekoitusta (jääsalaattia, babypinaattia, rucolaa, punamangoldia)
1 kiekko kokojyvänuudeleita
noin 6 kirsikkatomaattia
pala tuoretta kurkkua
pala keltaista paprikaa
4 rkl keitettyjä herneitä ja maissia
1 keitetty kananmuna
125 g maustamatonta luomu tofua
jauhettua mustapippuria
suolaa

Dressing:
oliiviöljyä
balsamikastiketta

Aseta salaatti eväsrasian pohjalle. Keitä kokojyvänuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta vesi hyvin pois, huuhtele nuudelit kylmässä vedessä ja valuta vesi hyvin pois. Aseta nuudelit eväsrasiaan salaatin päälle. Huuhtele ja paloittele kurkku ja paprika sekä aseta eväsrasiaan. Lisää tomaatit, herneet ja maissi. Leikkaa keitetty kananmuna lohkoiksi ja aseta rasiaan. Paloittele tofu ja aseta rasiaan. Jauhaa pinnalle pippuria ja suolaa. Sulje eväsrasia kannella ja nosta yöksi jääkaappiin. Kaada pieneen rasiaan oliiviöljyä ja balsamikastiketta. Seuraavalla päivällä ennen työpaikan kahvihuoneessa ennen syömistä valuta dressing salaatin pinnalle ja nauti salaattia.

***


Vôtan sageli tööle kaasa oma salatilôuna. Minul on rusikareegel, et salat peab sisaldama proteiini, täisterasüsivesikuid, rohelist salatit ning köögivilju. Oma salatilôunas on sellepärast praktiline ja lihtne variant, sest selle vôib ôhtul salatikarpi valmis teha ja salati sisse vôib panna eelmiste toidukordade ülejääke, mida külmkapis leidub. Nii on toidukarp nagu väike buffetlaud. Muidugi peab jälgima, et omavahel sobivad koostisosad pannakse karbi sisse. Minul jäi Lihavôttepühadest üle keedetud herneid, maissi ja üks keedetud kanamuna ja nii lisasin need jäägid oma salatikarbi sisse.

Lihavôttepühade järgi on sobiv kergendada oma ravitsemust ja kerge tofu on suurepärane taimne proteiin salati sees. Mina ei lisa eriti palju maitseaineid salatilôunale, sest nii säilib salatil ja selle koostisosadel oma hea naturaalne maitse, mis minule meeldib. Kuigi alguses ei uskunud, aga nüüd usun, et selline salatiports on üllatavalt rikkalik ja peab pärastlôunani kôhus täistunde sees. Pärastlôunaks olengi valinud endale karbi Skyrit ja puuvilju.

P.S. Mina kasutan toidukarbina täiesti tavalist toiduainete säilitamiseks môledud plastmasskarpi.

1 portsjon
Valmistus 10 minutit

2 peotäit valmis pestud ja lôigatud salatisegu (jääsalatit, beebispinatit, rucolat, punast mangoldit)
1 ketas täisteranuudleid
umbes 6 kirsstomatit
tükk toorest kurki
tükk kollast paprikat
4 sl keedetud herneid ja maissi
1 keedetud kanamuna
125 g naturaalset mahetoodetud tofut
jahvatatud musta pipart
soola

Dressing:
oliiviôli
balsamikastet

Aseta salat toidukarbi pôhjale. Keeda nuudlid pakendi juhendi järgi ja nôruta vesi pealt ära. Loputa keedetud nuudlid külma vee all ära ja nôruta jälle üleliigne vesi ära. Pane nuudlid toidukarpi salati peale. Loputa ja tükelda kurj ja paprika ning aseta toidukarpi. Lisa tomatid, herned ja maiss. Lôika keedetud kanamuna sektoriteks ja aseta toidukarpi. Tükelda tofu ja aseta toidukarpi. Jahvata salati pinnale pipart ja soola. Sulje toidukarp kaanega ja tôsta karp ööks külmkappi. Kalla väiksesse karpi oliiviôli ja balsamikastet, sulje karp kaanega ja pane külmkappi. Järgmisel päeval töökoha puhkuseruumis kalla dressing salati pinnale ja nauti salatit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...