lauantai 14. tammikuuta 2017

MTK, Lux Helsinki, Suomi 100

FIN Yhteistyössä: MTK. Klikkaa kuvilla, niin ne muuttuvat isommiksi.
EST Koostöös: MTK. Kliki piltidel, nii need muutuvad suuremateks.


FIN Minä kävin 5. tammikuuta MTK100-juhlavuoden avajaisissa Lux-Helsinki – valofestivaaleilla, missä kutsuvieraille esitettiin ennakkoon Ritarihuoneen edustalla installaatio- ja mediataiteilija Teemu Lehmusruusun alotaideteos Maa jalkojemme alla. MTK:n maaseudun nuorilta tuli idea juhlia Suomi100–juhlavuotta täysin uudella tavalla ja näin yksi asia johti toiseen sekä lopuksi Teemu Lehmusruusun luokse joka otti tarjouksen vastaan ja näin avattiin MTK100-juhlavuosi hänen valotaideteoksella.

EST Mina käisin 5.jaanuaril MTK100-juubeliaasta avamisel Lux-Helsingi - valgusefestivaalil, kus külalistele esitleti Rüütlihoone (Ritarihuone) ees instalatsiooni- ja meediakunstniku Teemu Lehmusruusu valguskunsti teost Maa meie jalgade all. MTK maakonna noortelt tuli idee tähistada Soome100-juubeliaastat täiesti uuel moel ja nii üks asi juhtis teise juurde ning lôpuks Teemu Lehmusruusu juurde, kes vôttis ettepaneku vastu ja nii avati MTK100-juubeliaasta tema valguskunsti teosega.FIN Minä pääsen vasta nyt tekemään tapahtumasta postausta, koska heti tapahtuman jälkeen menin lomamatkalle. Siksi teenkin tapahtumasta kevyen katsauksen, koska Lux-Helsinki festivaali on ohi ja kaikkia valotaideteoksia voi ihailla Lux-Helsingin sivulla. Koska 5.tammikuuta oli kova pakkaspäivä -15 asetta ja jonkun verran jäätävää tuulta, oli Ritarihuoneen aulassa tarjolla kuumaa juomaa terästettyä calvadoksella ja maukkaita possukaalipiiraita, lohivatruskoja ja juureslastuja. Tarjoilusta vastasi ravintola Juuri.

EST Minä teen alles nüüd sündmusest postituse, sest kohe avamise järgi läksin puhkusereisile. Sellepärast teengi lühidalt kerge meenutuse sündmusest, sest Lux-Helsinki festival on lôppenud ja kôiki valguskunsti teoseid vôib imetleda Lux-Helsingi kodulehel. Kuna 5. jaanuaril oli -15 kraadi külma ja kuigi palju lähilôikavat külma tuult, siis Rüütlihoone aulas oli meile serveeritud kuuma jooki calvadosega ja maitsavid sealiha-kapsapirukaid, lôhevatruskasid ja juurviljakrôpse. Serveering oli tellitud restorilt Juuri (Juur).FIN Ulkona oli oma valotaideteoasta esittelemässä Teemu Lehmusruusu itse. Tiedoksi, että valotaideteos menee kiertämään juhlavuoden kunniaksi koko Suomea.

EST Väljas oli oma valguskunsti teost esitlemas Teemu Lehmusruusu ise. Teadmiseks, et see valguskunsti teos läheb keerlema juubeliaasta puhul Soome linnadesse.FIN MTK:n tilaisuus oli iltapäivällä klo 15-17. Silloin kun minä kävelin Ritarihuoneen puistosta kaupungille, alkoi pikkuhiljaa hämärtyä. Teoksen osana kuultiin nykyrunoilija Pauliina Haasjoen tekstiä Planeetta-kokoelmasta.

EST MTK sündmus oli pärastlôunal klo 15-17. Siis kui mina hakkasin kôndima Rüütlihoone pargist kesklinna suunas, algas tasapisi hämarduma. Teose ühe osana kuulsime tänapäeva luuletaja Pauliina Haasjoe teksti Planeet-kogumikust.FIN Kävelin Senaatintorille, mihin oli sijoitettu seuraava Lux-Helsingin taideteos.
EST Jalutasin Senati väljakule, kuhu oli üles pandud järgmine Lux-Helsingi valguskunsti teos.


FIN Napsin talvipakkasessa kuvia ja seuraavat kuvat otin Kauppatorilta.
EST Klôpsisin talvepakases pilte ja järgmised pildid vôtsin Kauppatorilt (Turult).FIN Sellaisia julisteita on kaupunki juhlavuoden kunniaksi täynnä.
EST Selliseid plakateid on linn juubeliaasta puhul täis.FIN Kaupungintalo Lux-Helsingin valoissa.
EST Linnavalitsus Lux-Helsingi valguses.


FIN Loistavassa iltavalossa Kappeli.
EST Suurepärases ôhtuvalguses Kappeli.


FIN Esplanadi jouluvaloissa. Kaunista.
EST Esplanadi jôuluvalguses. Kaunis.FIN Suloinen hirvipari Esplanadipuistossa.
EST Armas hirvepaar Esplanadipargis.FIN Heitä ei palellut, mutta minua paleli. Olin ollut talvipakkasessa jo kolme tuntia ja menin kotiin. En pystynyt kauemmin kävelemään kaupungilla. Talvipakkasessa, mutta juhlavalla valoloistolla alkoi minun 2017 vuosi. Kiitos MTK ja Lux-Helsinki!

EST Neil ei olnud külm, aga minul oli. Olin olnud talvepakases juba kolme tundi ja läksin koju. Rohkem ma ei suutnud väljas olla. Talvepakases, aga pidulikus valgusesäras, algas minu 2017 aasta. Suur tänu MTK ja Lux-Helsinki!


Blogijalle: Tarjoilu: MTK.
Bloggarile: Serveeritud söök ja jook: MTK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...