sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Valkosipuli-yrtti maalaiskananpojan paisti – Küüslaugu-ürdi talukanapoja praad


Ostin kerran Huttulan Kukon maalaiskananpojan paistia. Yrityksen kotisivulta lukee, miten yrityksen filosofia perustuu todelliseen lähiruoka-ajatteluun ja eläimille on annettu puhdasta viljeltyä ruokaa. Sen tuntee paistipalojen maussa. Liha on mehukas ja pehmeä niin kuumana kuin kylmänä sekä siinä maistuu aito kananliha. Suosittelen valmistaa Huttulan maalaiskananpojan paistia, vaikka tuotteen hinta on reilusti kalliimpi tehotuotetusta broilerista.

2-4 annosta
Valmistus 50 minuuttia

4 kpl / noin 550 g Huttulan Kukon maustamatonta maalaiskananpojan paistia
4 isoa valkosipulin kynttä
½ ruukkua timjamia
3 vartta kevätsipulia
iso hyppysellinen merisuolaa
jauhettua mustaa pippuria
½ dl oliiviöljyä
sitruunan mehua

Ota paistipalat noin 15 minuuttia ennen valmistusta huoneenlämpöön.

Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna ne. Huuhtele kevätsipulin varret ja hienonna ne. Laita valkosipuli, timjamin lehdet, kevätsipuli, merisuola ja jauhettu pippuri isoon mortteliin sekä hienonna aineet morttelissa niin, että yrtin ja valkosipulin aromit irtoavat. Lisää oliiviöljy ja sitruunan mehu sekä sekoita aineet keskenään.

Irrota sormella kananpojan nahka lihasta. Levitä valkosipuli-yrttisekoitusta kananpojan paistipalojen molemmille puolille sekä laita sekoitusta nahkan alle. Aseta paistipalat uunivuokaan alussa nahkapuoli alaspäin. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla 40 minuuttia tai kunnes liha on kypsä ja pehmeä. (Paistumisen puolessa välissä käännä paistipaloille toinen puoli ja jauhaa pippuria paistipalojen pinnalle.)

Maalaiskananpojan paistipaloja voi myös grillata.

***


Ostsin ükskord Huttulan Kukko talukanapoja praadi. Ettevôtte kodulehelt vôib lugeda, et ettevôtte filosoofia pôhineb tôelisele lähitoidu-môttele ja loomadele on söödetud ainult puhtalt viljeldut toitu. Seda tunneb kanapoja praelihas. Liha on nii kuumana kui külmana pehme ja mahlane ning sellel on parem kanaliha maitse. Soovitan, kuigi toote hind on tunduvalt kallim tôhusalt kiirtoodetud broilerilihast.

2-4 portsjonit
Valmistus 50 minutit

4 kpl / umbes 550 g Huttulan Kukko naturaalset maakanapoja praadi
4 suurt küüslaugu küünt
suur kimp värsket tüümiani
3 vart rohelist sibulat
suur sôrmeotsatäis meresoola
jahvatatud musta pipart
½ dl oliiviôli
sidrunimahla

Vôta praetükid umbes 15 minutit enne valmistamist toasooja.

Koori küüslaugu küüned ja haki need ära. Loputa rohelise sibula varred külma vee all ära ja haki varred. Pane küüslauk, tüümiani lehed, roheline sibul, meresool ja jahvatatud pipar suure uhmri sisse ja uhmerda ained peenemaks, nii et ürtide ja küüslaugu aroomid eralduvad. Lisa oliiviôli ja sidruni mahl ning sega ained omavahel läbi.

Eemalda sôrmega kanapoja nahk lihast. Määri küüslaugu-ürdisegu lihatükkidele ning pane ürdisegu naha alla. Aseta praetükid ahjuvormi alguses nahapool allpool ning küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 40 minutit vôi nii kaua kuni liha on küps ja pehme. (Küpsemise poole peal keera praetükid ümber ja jahvata naha pinnalle musta pipart.)

Talukanapojapraadi vôib ka grillida.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä.
    Onnea uuteen keittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herkullinen olikin. Kiitoksia! Onnea tarvitaan aina.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...