lauantai 2. elokuuta 2014

Sitruunamelissasiirappi ja tuoremansikkakiisseli – Sidrunimelissisiirup ja kissell värsketest maasikatest


Sitruunamelissasiirappia voi käyttää jälkiruokien, jälkiruokakastikkeiden ja juomien maustamiseen. Samalla tavalla voi valmistaa siirapin mintusta. Minä säilytin siirappia jääkaapissa. Tuoremansikkakiisseli tuli sitruunamelissasiirapin ansiosta raikkaampi ja maukkaampi. Lisäsin kuohukerman joukkoon pienen vaniljatangon palan siemeniä ja koristelin vielä suklaaströsseleillä sekä jälkiruoka tuli todella maukas ja juhlava.

Noin 1 dl
Valmistus 7 minuuttia

Sitruunamelissasiirappi:
1 ruukun sitruunamelissan oksia
1 dl sokeria
1 dl vettä

Keitä aineksia pienessä kasarissa noin 5 minuuttia. Steriloi kannellinen purkki uunissa 100 asteessa ja nosta se uunista ulos. Siivilöi siirappi purkkiin, sulje purkki kannella ja anna siirapilla jäähtyä.


4-6 annosta
Valmistus 20 minuuttia + kiisselin jäähtymisen aika

Mansikkakiisseli:
1 l puhdistettuja mansikoita
5 dl vettä
6 rkl sokeria
1 rkl sitruunamelissan siirappia
6 rkl tärkkelystä

Laita kiisselin ainesosat kattilaan, paitsi tärkkelys, ja keitä noin 10 minuuttia kunnes mansikat ovat pehmeitä. Sekoita mukissa tärkkelys ja 1 dl kylmää vettä keskenään ja valuta sekoitus pitkänä nauhana kattilaan kiisseliä isolla lusikalla jatkuvasti sekoittaen kunnes kiisseli sakenee ja pinnalle nousee kuplia. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä. Jaa kiisseli jälkiruokamaljoihin. Tarjoile kuohukerman ja suklaaströsselien kera.

***


Sidrunimelissisiirupit vôib kasutada magustoitude, magusate kastmete ja jookide maitsestamiseks. Sama moodi vôib valmistada siirupi piparmündist ja melissist. Mina säilitasin siirupit külmkapis. Värsketest maasikatest valmistatud kissell sai tänu sidrunimelissisiirupile värskema maitse. Lisasin veel vahukoore hulka vaniljekauna väikse tüki seemneid ning kaunistasin portsjoni shokolaadidekooriga ning magustoit tuli välja väga pidulik ja maitsev.

Umbes 1 dl
Valmistus 7 minutit

Sidrunimelissisiirup:
1 suure kimbu sidrunimelissi oksi
1 dl suhkrut
1 dl vett

Keeda aineid väikses kastrulis 5 minutit. Steriliseeri kaanega purk ahjus 100 kraadises kuumuses ja tôsta ahjust välja. Kurna siirup purki, sulge purk kaanega ja anna siirupil jahtuda.


4-6 portsjonit
Valmistus 20 minutit + kisselli jahtumise aeg

Maasikakissell:
1 l puhastatud maasiakaid
5 dl vett
6 sl suhkrut
1 sl sidrunimelissi siirupit
6 sl tärklist

Pane kisselli ained potti, välja arvatud tärklis, ja keeda keskmisel temperatuuril umbes 10 minutit kuni maasikad on pehmed. Sega tassi sees tärklis ja 1 dl külma vett omavahel läbi ja kalla segu ühtlase nôrena potti, kisselli lusikaga pidevalt segades kuni see muutub paksuks ning pinnale tôusevad väiksed mullid. Tôsta pott kôrvale ja anna kissellil jahtuda. Jaga kissell magustoidunôudesse. Serveeri vahukoore ja shokolaadidekooriga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...