maanantai 25. elokuuta 2014

Fiiniä katuruokaa sadepäivänä – Peent tänavatoitu vihmasel päeval

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Diners Club.
EST Reklaampostitus. Koostöös Diners Club.

FIN Kävin eilen kutsuvieraana Helsingin Rautatientorilla ennakkoon tutustumassa ”Street food by Diners Club” katuruokatapahtumaan. Diners Club järjestää syksyn alussa kokonaisen Pohjoismaisen Food Truck-kiertueen, mikä käynnistyy virallisesti tänään Helsingin Rautatientorilta. Helsingistä se jatkaa matkansa Tukholmaan ja sieltä eteenpäin Kööpenhaminaan ja Osloon. Suomea kiertueella edustaa Henri Alén ravintolasta Muru. Olen tehnyt jo yhden mainospostauksen kiertueesta sekä perusteellinen info tapahtumasta on siinä ja Diners Clubin sivulla olemassa. Tässä postauksessa annan eteenpäin ennen kaikkea tunnelmia tapahtumasta.

EST Käisin eile kutsutud külalisena Helsingi Raudteeturul (Rautatietori) eelnevalt tutvumas ”Street food by Diners Club” tänavatoiduturneega. Diners Club korraldab sügise alguses Pôhjamaade Food Truck-turnee, mis algab ametlikult täna Helsingi Raudteeturult. Helsingist jätkab see oma teekonda Stockholmi suunas ja sealt edasi Koopenhaagenisse ja Oslosse. Soomet turneel esindab Henri Alén restoranist Muru. Olen teinud juba ühe reklaampostituse, millest leiab pôhjalikku infot turneest. Selles postituses annan edasi enne kôike meeleolusid sündmusest.FIN Puheessaan Henri kertoi, miten hän ei miettinyt hetkeäkään kun tarjous tuli osallistua kiertueeseen. Hän on tutustunut aikaisemmin katuruokaan Amerikassa ja ajattelut jo silloin, miten kiva olisi sellaista joskus kokeilla. Humoristisessa puheessa hän kertoi, miten tiesi jo kuukausi sitten, että 25.8 on vesisateinen päivä sekä siksi tarjoaa meille lämmintä bouillabaisseaa, rouillea ja maalaisleipää, mikä on ravintola Murun klassikko ja kunnon täyttävää haudutettua kaniinia creme fraichekastikkeessa ja tuoretta tryffeliä. Hän on Pakilasta ja siellä on citykaneja, niiltä hän sai inspiraatiota ruokaan, mutta silti Food Truckissa tarjottavat kaniinin koivet tulevat Ranskasta. Hän tarjoaa ranskalaista ruokaa, koska ”mitään muutakaan hän ei osaa valmistaa”. Hän on tryffelifriikki ja niiden suurkuluttaja. Hän kuluttaa säkillisen joka viikko ja aina kun uusi erä tryffeleitä saapuu, aurinko taas paistaa hänen päivässä. Risut ja ruusut voi lähettää tapahtuman jälkeen hänelle. Hän odottaa enemmän ruusuja, koska kritiikistä hän ei tykkää.

EST Oma kônes Henri ütles, et ta ei môelnud ühtegi hetke, kui talle tehti ettepanek osaleda turneel. Ta on tutvunud varem tänavatoiduga Ameerikas ja juba siis môelnud, et tore oleks sellist kunagi proovida. Humoristlikus kônes ta teatas, et teadis juba kuu aega tagasi, et 25.8 sajab vihma ning sellepärast otsustas ta meile pakkuda sooja bouillabaisseait, rouilleat ja segaleiba, mis on restorani Muru klassikaks saanud ja korralikku täitvat hautatud küülikut creme fraichekastmes värskete trühvlitega. Ta elab Helsingi Pakilas, kus on palju cityjäneseid, nendelt sai ta inspiratsiooni küülikutoidu valmistamise jaoks, aga siiski Food Truckis serveeritavad küülikukoivad tulevad Prantsusmaalt. Ta pakub prantsuse toitu, sest midagi muud ta ka ”ei oska valmistada”. Ta on trühvlifriik ja nende suur tarbija. Ta kasutab ühe kotitäie trühvleid iga nädal ära ja alati kui tuleb uus ports trühvleid, paistab päike jälle tema päevas. Umbrohu ja roosid vôib saata tema aadressile sündmuse järgi, aga ta ootab rohkem roose, sest kriitika temale ei meeldi.


FIN Henriä olivat auttamassa ravintolan Pastis kokki Timo Linnamäki (kuvassa vasemmalla) ja ravintolan Murun sommelier Samuil Angelov (kuvassa keskellä).
EST Henrit olid aitamas restorani Pastis kokk Timo Linnamäki (pildil vasakul) ja restorani Muru sommelier Samuil Angelov (pildil keskel).FIN Hihat ylös ja hommiin.
EST Kääri käised ülesse ja asu tööle kallale.


FIN Marssijärjestys oli sellainen, että sai ottaa joko bouillabaisseaa tai kaniinia. Oikealla kaniinijono ja vasemmalla bouillabaissean jono.
EST Päevakord oli selline, et sai vôtta bouillabaisseat vôi küülikut. Paremal oli küülikujärjekord ja vasakul bouillabaisseai järjekord.
FIN Koska oli sateinen päivä, minulle teki mieli lämmintä keittoa ja minä valitsin bouillabaissean. Jep, ihan napakymppi sadepäivänä ja aivan älyttömän hyvä. Kermainen äyriäisten maku oli koko loppupäivän suussa.

EST Kuna oli vihmane päev, siis minul oli himu süüa sooja suppi ja valisin bouillabaisseai. Jep, oli küll just sobiv toit vihmasel päeval ja supp oli üle môistuse hea. Koorene mereandide hea maitse oli kogu ülejäänud päeva suus.FIN Mmmmm…. kaniini tryffelillä maistui hyvin.
EST Mmmmm… küülik trühvlitega maitses hästi.


FIN Näin monia tuttuja, koska niissä tapahtumissa ovat ihmiset tulleet jo tutuksi. Enemmistö heistä on ruokabloggaajat. Keskustelimme ruuasta ja olimme tyytyväisiä. Sellainen Food Truck fiinimmällä katuruualla voisi olla kyllä Helsingin kaupunginkuvassa, mistä saa vaikkapa sen kupillisen ihanaa lämmintä keittoa. Food Trucikn luokse voi järjestää vaikkapa pikatreffit tai –neuvottelut sekä syömisen lomassa vaihtaa kuulumisia.

Henri, täältä sinulle yksi ruusu ja mitäs vielä...Food Truck Helsinkiin!

EST Nägin palju tuttavaid, sest nendes ettevôtmistes käivad inimesed on tulnud minule juba tuttavaks. Suur osa nendest on toidublogijaid. Vestlesime toidust ja olime toiduga rahul. Selline Food Truck peenema tänavatoiduga vôiks olla Helsingi tänavapildis olemas, kust saaks kasvôi kausitäie sooja maitsvat suppi. Food Trucki juurde vôib kokkuleppida kasvôi kiirkohtumised ja –nôupidamised ning söömise kôrvalt vahetada uudiseid.

Henri, siit tuleb sinule üks roos ja ega ei olegi muud öelda kui, et Food Truck Helsingisse!


FIN
Aika ja paikka: Ti-pe 26.–29.8. klo 11.30–14.00 Rautatientori, la 30.8. klo 12.00–15.00 Asema-aukio

Hinta: 12 €, Diners Club -kortilla maksettaessa 10 €

EST
Aeg ja koht: Teisipäev-reede 26.–29.8. klo 11.30–14.00 Rautatientori, laupäev 30.8. klo 12.00–15.00 Asema-aukio

Hind: 12 €, Diners Club –kaardiga makstes 10 €


FIN Blogijalle Vip-kutsu: Diners Club.
EST Blogijale VIp-kutse: Diners Club.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...