sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Inkivääri-boysenmarjakuppikakut jouluksi – Ingveri-pamplitassikoogid jôuludeks

Postauksen sponsori on Helsingin Mylly. Yhteistyössä Helsingin Mylly ja Deski.

Myllärin Luomun leivontakilpailun joulukuun teemana on ”Joulun makuja”. Sain Inkivääri-boysenmarjakuppikakkujen leipomisen inspiraation Suklaafestivaalilta marraskuussa, mistä ostin mukaan belgialaista tummaa suklaata, millä oli inkiväärin ja karhuvatukan makuyhdistelmä. Se oli hyvin herkullinen ja mielenkiintoinen makuyhdistelmä ja näin päätin jouluksi leipoa Inkivääri-boysenmarjakuppikakut.


12 kuppikakkua

Valmistusaika noin 1 tunti + kuorrutteen kovettumisen aika

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g sulanut voita
1 dl maitoa
2,5 dl Myllärin Luomun leivontakarkeaa vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ tl kardemummaa
½ tl jauhettua kanelia

pakastettuja boysenmarjoja
inkiväärihilloa, mikä sisältää inkiväärin paloja

Tummasuklaakuorrute:
0,75dl kuohukermaa
125 g tummaa suklaata
1 rkl sulanut voita
1 tl vaniljasokeria

jouluaiheisia koristekuvioita
12 joulunaiheista paperista muffinsivuokia

Vaahdota monitoimikoneella kananmuna ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina kuohkeaksi ja tasaiseksi.

Laita yksi paperista muffinsivuoka ison muffinssivuoan jokaiselle paikalle ja lusikoi vuokiin 1 rkl taikinaa. Laita jokaiseen vuokaan boysenmarjajoja ja noin 1 tl inkiväärihilloa. Lusikoi taas jokaisen vuoan päälle 1 rkl taikinaa.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Voit kokeilla puutikulla ovatko kuppikakut kypsiä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat valmiita.

Anna kuppikakuilla jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute. Paloittele suklaa kuumaa kestävään kulhoon. Kaada kerma pieneen kasariin. Lisää voi ja vaniljasokeri sekä kuumenna seosta kunnes voi on sulanut. Kaada seos suklaan päälle kulhoon ja sekoita seosta kunnes se sakenee. Anna jäähtyä ja koristele kuppikakut kuorrutteella ja koristekuvioilla. Nosta kuppikakut jääkaappiin, missä kuorrute kovettuu.


***

Postituse sponsor on Helsingin Mylly. Koostöös Helsingin Mylly ja Deski.

Myllärin Luomu küpsetistevôistluse detsembrikuu teema on ”Jôulu maitseid”. Sain ingveri- boysemarjatassikookide küpsetamiseks inspiratsiooni Shokolaadifestivalil novembris, kust ostsin kaasa belgia tumedat shokolaadi, millel oli mustavaarika ja ingveri maitsekombinatsiooni. See oli väga maitsev ja pônev maitsekombinatsioon ja otsustasin jôuludeks küpsetada ingveri-boysemarjatassikoogid.


12 tassikooki

Valmistusaeg umbes 1 tund + glasuuri kôvenemise aeg

Taigen
3 kanamuna
2 dl suhkrut
50 g sulanud vôid
1 dl piima
2,5 dl Myllärin Luomu nisujahu
1 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
½ tl jahvatatud kardemoni
½ tl jahvatatud kaneeli

sügavkülmutatud pampleid
ingverimoosi, kus on sees ingveritükke

Tumeda shokolaadi glasuur:
0,75dl rôôska koort
125 g tumedat shokolaadi
1 sl sulanud vôid
1 tl vanillisuhkrut

jôuluteemalisi dekoore
12 jôuluteemalisi muffini paberist vorme

Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivad ained, piim ja sulatatud vôi. Sega taigen hästi segades kohevaks ja ühtlaseks.

Aseta iga suure muffinivormi kohale üks paberist muffinivorm. Tôsta lusikaga iga vormi pôhjale 1 sl tainast ja aseta iga vormi sisse marjad ja 1 tl ingverimoosi. Tôsta jälle iga vormi peale 1 sl tainast.

Küpseta 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 15 minutit. Vôid puutikuga proovida kas need on valmis? Kui tikule ei jää tainast, siis need on valmis.

Anna tassikookidel jahtuda.

Valmista glasuur. Tükelda shokolaad kuumakindlasse kaussi. Kalla koor väikse poti sisse, lisa vanillisuhkur ja vôi ning anna neil kuumeneda kuni vôi sulab. Sega ained läbi ning kalla shokolaadi peale kaussi. Sega segu kuni shokolaad on sulanud ja segu on muutunud ühtlaseks pakuks. Anna jahtuda ning kaunista tassikoogid glasuuri ja jôuluteemaliste dekooridega. Tôsta tassikoogid külmkappi, kus glasuur muutub kôvaks.



Kuvan jauhopaketti on saatu Helsingin Myllyltä - Pildil olev jahupakend on saadud Helsingin Myllylt.

4 kommenttia:

  1. Kiitos! Ainakin inkivääri-boysenmarjakuppikakut ovat erinomaisia. Minuun makuuni.

    VastaaPoista
  2. boysenmarja on just kui pampel eesti keeles

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suur tänu, selle sôna alt leidsin pampli kirjelduse ja pampliretsepte. Leidin ka "boisenmari" alt môned eestikeelsed artiklid, aga pamplit kasutatakse Eestis rohkem. Tegin parandused ära.

      Head vana aasta ôhtut ja head uut aastat 2014!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...