torstai 26. joulukuuta 2013

Hyvä paha rasva, puhdistumista, uuden vuoden lupaus – Hea paha rasv, puhastumist, uue aasta lubadus

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Marsaana Communications ja Puhdistamo.

EST Reklaampostitus. Koostöös Marsaana Communications ja Puhdistamo.


FIN Kävin 26.11.2013 viestintätoiminto Marsaana Showroomissa Helsingissa Korkeavuorenkadulla Puhdistamon lehdistötilaisuudessa Hyvä paha rasva, missä meille esiteltiin uusia Puhdistamon tuotteita.

EST Käisin 26.11.2013 pr-büroo Marsaana Showroomis Helsingi Korkeavuori-tänaval Puhdistamo pressikonverentsil Hea paha rasv, kus meile esitleti uusi Puhistamo tooteid.FIN Pääroolissa oli Udo’s Choice Oil Blend, mihin viitasi myös tilaisuuden nimi.

EST Pearoolis oli Udo’s Choice Oil Blend, millele viitas ka konverentsi nimi.


FIN Tervetuloa-juomaksi tarjottiin meille suklaista kaurajuomaa.

EST Tervitusjoogiks pakuti meile shokolaadi-kaerajooki.


FIN Puhdistamo edustaa parasta ja puhdasta alkuruokaa, mikä on kerätty ympäri maailman. Niin miten toimitusjohtaja Joni Laiho kertoi, he eivät mene mukaan hintakilpailuun, koska haluavat tuotteiden korkean laadun säilyvän.

Meille tarjottiin terveellisiä salaatteja, mistä minun huomioni kiinnittivät kanasalaatin pinnalla kaakaonibsit/kaakaorouhe (alhaalla hyllyn kuvassa vasen paketti) ja lohisalaatin pinnalla inkamarjat. Kaakaonibsit ovat kuorittuja ja rouhittuja kaakaopapuja, niillä on miellyttävä kaakon tuoksu ja maku sekä niitä on mielenkiintoinen pureskella salaatin kera. Inkamarjat ovat vähän happamia ja sellaisina hyvin sopivia lohisalaatin kera. Suosittelen molempia kokeilla, piristäviä vaihtoehtoja salaattivalikoimiin.

EST Puhdistamo esindab parimat ja puhast algset toitu, mida on kokku korjatud üle kogu maailma. Nii nagu tegevjuht Joni Laiho ütles, nad ei lähe hinnakonkurentsiga kaasa, sest tahavad säilitada oma toodete kôrge kvaliteedi.

Meile pakuti tervislikke salateid, millest minu tähelepanu kinnitasid kanasalati peal peenestatud kakao-oad (kaakoanibsid) (alumisel riiulipildil vasak pakend) ja lôhesalati peal inka marjad. Peenestatud kakao-oad on kooritud ja peenestatud kakao-oad, neil on meeldiv kakao lôhn ja maitse ning neid on huvitav krômpsutada koos salatiga. Inka marjad on veidi hapud ja sellistena hästi sobivad lôhe peale. Soovitan môlemaid proovida, ergutav vaheldus salativalikutele.

FIN Alussa esiteltiin meille, miten valmistaa voista, UCOB’sta ja ruohosipulista kotitekoista margariinia /levitettä. Resepti on hyvin yksinkertainen: 2/3 osa 500 g voin paketista huoneenlämpöistä sulanut voita, 1 dl UCOB’ia ja 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna. Yhdistä aineet ja kaada ne voirasiaan sekä aseta jääkaappiin kovettumaan. Se margariini on terveellisempi vaihtoehto teolliselle margariinille ja levitteelle.

EST Alguses esitleti meile, kuidas valmistada vôist, UCOB’st ja murulaugust omatehtud margariini/vôileiva määret. Retsept on väga lihtne: 2/3 osa toasooja sulanud vôid 500 g vôi pakendist, 1 dl UCOB’t ja 1 suur kimp hakitud murulauku. Ühenda ained ja kalla need vôikarpi ja pane külmkappi kôvenema. Selline margariin on tervislikum valik kui tööstuslikult toodetud margariinid ja vôileiva määrded.


FIN Joni (alhaalla kuvassa) kertomassa meille UCOB’sta. Käytän täällä Jonin artikkelia Luontaistuntija 8/2013 julkaisussa ja Puhdistamon sivun materialia, koska kännykkäni äänitallennuksen laatu oli erittäin huono. Istuin tilaisuudessa viimeisessä rivissä.

Udo's Choice on kansainvälisesti tunnetun asiantuntija-kirjailija Udo Erasmuksen vuosien suunnittelun ja hienosäätämisen tulos ja se onkin kansainvälisesti erittäin tunnettu ja arvostettu tuote. Hyvälaatuisten, pilaantumattomien öljyjen saanti on olennaisen tärkeää koko ihmisen elimistön oikealle toiminnalle, ja Udo's Choice on näiden öljyjen erinomainen lähde. Öljy valmistetaan luomuviljellyistä raaka-aineista kylmäpuristamalla ja pakkaamalla välittömästi tummaan lasipulloon, jolloin öljy säilyy hyvänä käyttäjälle asti. Öljy sisältää mm. kylmäpuristettua pellava-, auringonkukka-, seesaminsiemen-, kookos-, helokki-, riisilese- ja kauraleseöljyä.

Öljysekoitusta käyttävät mm. huippu-urheilijat, Norjan hiihdon maajoukkue, maailman julkkikset sekä mallimaailman mallit. Öljysekoitus on Suomessa laajasti vielä varsin tuntematon, mutta hyvin tunnettu edistyksellisten terveellisestä elämäntavasta kiinnostuneiden ihmisten piirissä. Öljysekoitus ei ole Suomessa kuitenkaan täysin tuntematon, sitä on jo vuodesta 2005 yritetty tuoda Suomeen ja vuoden 2013 huhtikuusta alkaen on ottanut vakavarainen Puhdistamo sen maahantuonnin omiin nimiin. Näin on öljysekoitus taas saatavana Suomen luontaistuotekaupoissa.

EST Joni (allpool pildil) rääkimas meile UCOB’st. Kasutan siin Jonin artikkelit väljaandest Luontaistuntija 8/2013 ja Puhdistamo lehe materjale, sest minu mobiili häälesalvestuse kvaliteet oli väga halb, istusin pressikonverentsil viimases reas.

Udo’s Choice on rahvusvaheliselt tuntud spetsialisti-kirjaniku Udo Erasmuse aastate pikkuse katsetamise ja toote arendamise tulemus, mis on rahvusvaheliselt väga tuntud ja hinnatud toode. Hea kvaliteediga, riknemata ôlide saamine on oluliselt tähtis kogu inimese organismi ôigele tegevusele ja Udo’s Choice on nende ôlide suurepärane allikas. Ôli valmistatakse mahetoodetud toorainetest külmalt välja pressitud ôlidest pakendades ôlid kohe pressimise järgi tumedatesse klaaspudelitesse, kus ôli säilub kvaliteetsena tarbijani. Ôlisegu sisaldab mh. külmalt pressitud lina-, päevalille-, seesamiseemnete-, kookos-, ”helokki”- (ei leidnud Eesti Googlest, mis on ”helokki” eesti keeles), riisikliide-, ja kaerakiideôli.

Udo’s Choice ôlisegu kasutavad mh. tipp-sportlased, Norra murdmaasuusatamise rahvusmeeskond, maailma kuulsused ja modellid. Ôlisegu on Soomes laialdasemalt veel üsna tundmatu, aga hästi tuntud edasijôudnud ja tervislikke eluviise arendavate inimeste hulgas. Ôlisegu ei ole Soomes täiesti tundematu, seda on juba aastast 2005 üritatud tuua Soome ja aasta 2013 aasta aprillist alates on selle maaletoomise vôtnud endale heas majanduslikus olukorras olev Puhdistamo ja nii on Udo’s Choice ôlid taas Soome turul loodustoodete poodides saadavana.


FIN Että ymmärtää öljyn tehoa, pitää ymmärtää nyrkkisääntöjä tyydyttymättömistä (pehmeät kasvipohjaiset) ja tyydyttyneistä (kovat eläinkunnan) rasvoista sekä perusasioita ihmisen elimistön toiminnosta. Kuvassa Joni selittämässä meille, mitä rasvat teknisesti ovat. Arjessa ovat rasvat ja rasvahapot samaa asiaa. Ravinnon rasvahapot esiintyvät lähinnä kahdessa muodossa - tyydyttyneinä ja tyydyttymättöminä. Se kumpaan ryhmään rasvahappo kuuluu, riippuu siitä, onko siinä ns. kaksoissidoksia. Nämä kaksoissidokset ovat kuin pieniä jousia. Monta kaksoissidosta sisältävä rasvahappo on varsin joustava – siinä missä tyydyttynyt rasvahappo on vain suora pötkö eikä jousta. Silloin kun kaikki menee oikein, elimistö pystyy käyttämään tuoreita tyydyttymättömiä rasvoja moniin eri tarkoituksiin, koska ne reagoivat herkästi. Teollisella tuotannolla öljyjä kovetetaan ja ne pilaavat öljyn toimintamahdollisuudet.

Tyydyttyneitä rasvahappoja pystyy ihmisen elimistö itse tuottamaan, mutta tyydyttymättömiä pitää ihmisellä saada. Tyydyttynyt rasva (kova rasva) ei juurikaan reagoi, joten elimistö polttaa sen energiaksi.

EST Et aru saada ôli môjust, peab aru saama küllastumata (pehmete taimsete) ja küllastunud (kôvade loomsete) rasvade ja inimese organismi tegevuse pôhireeglitest. Pildil Joni seletamas meile, mida rasvad tehniliselt on. Argipäevas on rasvad ja rasvhapped samad asjad. Toidu rasvhapped esinevad peamiselt kahel moel – küllastunutena ja küllastamatutena. See kumba rühma rasvhape kuulub, sôltub sellest, kas nendes on kaksiksidemeid. Need kaksiksidemed on nagu väiksed vedrud. Mitut kaksiksidet sisaldavad rasvhapped on üsna paendlikud – seal kus küllastunud rasv on üks sirge kepp, mis ei paendu. Siis kui kôik läheb ôigesti, organism suudab kasutada värskeid ja küllastumata rasvu mitmeteks otstarbeteks, sest need reageerivad kergesti. Tööstuslikult toodetud ôlid tahkestatakse ja need rikuvad ôlide tegevuse vôimalused.

Küllastunud rasvu suudab inimese organism ise toota, aga küllastumata rasvu peab saama. Küllastunud rasv (kôva rasv) ei reageeri ja organism pôletab selle energiaks.


FIN Ihmisen keho on rasvaa, ihon alla on rasva ja aivot ovat 60 % rasvaa, ihmisen hormonit muodostuvat rasvasta, solukalvot koostuvat Omega-perheen rasvahapoista. Näin ollen ihmisellä on saatavaa elimistölle tärkeitä Omega 3 ja 6 rasvahappoja oikeassa suhteessa. Yksinkertaistetusti sanottuna Omega 6 rasvojen vastuulla on huolehtia kudosten korjauksesta ja luonnollisesta tulehduksesta. Omega 3 rasvojen vastuulla on pitää tämä samainen tulehdus kontrollissa. Ongelmana on, että yleisesti Omega 6:tta saadaan liikaa suhteessa Omega 3:een. Tämä johtaa siihen, että hiljainen tulehdus on koko ajan vallalla ja pääsee aiheuttamaan salakavalasti monenlaisia ongelmia. Öljyjä, joissa Omega 6:tta on runsaasti, ovat esimerkiksi rapsi- ja rypsiöljy, soijaöljy ja auringonkukkaöljy. Useimpien pähkinöiden öljy kuuluu tähän kategoriaan. Öljyjä, joissa on enemmän Omega 3:a, ovat esimerkiksi pellavansiemenöljy, kalaöljy/kalanmaksaöljy ja ruoka-aineista kalat sekä esimerkiksi Suomestakin löytyvä laadukas Highland-nautakarjan liha.

EST Inimese keha on rasva, naha all on rasva ja ajud on 60% rasva, inimese hormoonid moodustuvad rasvast, rakumembraanid koostuvad Omega-pere rasvhapetest. Nii peab inimene saama oma organismile tähtsaid Omega 3 ja 6 rasvhappeid ôiges suhtes. Lihtsalt öelduna Omega 6 rasvhapete vastutusel on pidada hoolt kudede remondist/parandamisest ja loomulikust pôletikust. Omega 3 hasvhapete vastutusel on see pôletik pidada tasakaalus ja kontrolli all. Probleemina on, et üldiselt Omega 6:t saadakse liiga palju suhtes Omega 3:e. See pôhjustab seda, et vaikne pôletik inimese organismis on pidevalt olemas ja pääseb pôhjustama salakavalalt mitmeid probleeme. Ôlisid, kus Omega 6:t on palju on näiteks rapsi-, soja- ja päevalilleôli. Enamikud pähkliôlid kuuluvad siia kategooriasse. Ôlisid, kus on rohkem Omega-3:e on näiteks linaseemneôli, kalaôli/kalamaksaôli ja kalad ning näiteks Soomesgi leiduva kvaliteetse Highland-tôukarja liha.


FIN Eurooppalainen ihminen saa Omega 6:ta monikertaisen määrään enemmän kuin Omega 3:a. Sen teorian perusteella olemme me jatkuvassa tulehdustilassa. Sain vertaustukea tähän Kunto Plus lehdestä, missä oli mm. pitkä lista ruoka-aineista (paahdettu sipuli, pikaruoka, esimerkiksi ranskanperunat, leivonnaiset ja keksit, liemikuutiot, pussikeitot, valmisruuat, majoneesipohjaiset kastikkeet, margariini, einessalaatit, tortillat, perunalastut, valmistaikinat, kevytlevitteet, kasvatetut eksoottiset kalat, öljyyn säilötty kala, friteeratut ruuat – myös kalaruuat, muu kuin luomuliha), missä luuraa runsaasti Omega 6:tta.

Ilman muuta on se hyvin tärkeä ja mielenkiintoinen aihe-alue. Olen netistä lukenut hyvin paljon kaikenlaista aineistoa Omega-ryhmän rasvahapoista. Se on niin laaja teema-alue, mutta sillä erä lopetan tämän aiheen tähän. Aina voi omatoimisesti lukea ja miettiä lisää sekä tehdä omia johtopäätöksiä.

EST Euroopa inimene saab Omega 6:t mitmekordse hulga rohkem kui Omega 3:e. Selle teooria pôhjal me oleme pidevas pôletikuolukorras. Sain vôrdlustuge siia Kunto Plus lehest, kus oli mh. ära toodud pikk nimekiri toiduainetest (röstitud sibul, kiirtoit, naiteks friikartulid, kondiitritooted ja küpsised, leemekuubikud, pakendis supid, valmistoit, majoneesipôhjaga kastmed, margariin, valmissalatid, tortillad, kartulikrôpsud, valmistaignad, kerged leivamäärded, kasvatatud eksootilised kalad, ôlis säilitatud kalad, friteeritud toidud – ka kalatoidud, muu liha kui mahetoodetud liha), kus luurab palju Omega 6:t.

Muidugi on see väga tähtis ja huvitav teemade ring. Olen internetist lugenud väga palju erinevat materjali Omega-rühma rasvhapetest. See on lai teemattika, aga ma lôpetan sellega praegu nüüd siia. Alati vôib iseseisvalt lugeda ja môtiskleda lisa ja teha oma otsuseid selle teema kohta.


FIN Tilaisuudessa oli mahdollisuus ottaa vastaan haaste ja kokeilla 1 kk UCOB’ia. Otin haasteen vastaan ja sain pullon öljyä mukaan. Nyt olen kuukauden verran joka päivä syönyt 2 rkl:sta öljyä ruuan yhteydessä, pääsääntöisesti aamujogurtin ja myslin kera sekä illalla ottanut syömisen jälkeen ihan raakana kuten lapsuudessa kalamaksaöljyä. Öljy ei sovellu ruuanlaittoon, sitä pitää ottaa ruoan yhteydessä. Olen välttänyt ylimääräisen Omega 6:n lähteitä. Tulokset ovat merkittäviä. Koko minun vartaloni on joustavampi ja kaikki liikkeeni ovat kevyempiä. Askel on yhtäkkiä ketterämpi sekä huomasin, miten kävelen kauppakeskuksen liukuportaita pitkällä vauhdikkaalla askelella ylöspäin. Paras tulos on se, että unen laatu on parantunut, mikä tietenkin tarkoittaa sitä, että olen päivällä virkeämpi. Kerran aamulla yhtäkkiä huomasin, etten haluaakaan heräämisen jälkeen heti kahvia, koska pystyn heräämään ilman sitä. Ennen öljysekoituksen syömistä join aamulla 3-4 mukillista kahvia, että heräisin ja aamu käynnistyisi jotenkuten kunnolla. Minulla on öljyn syömisen aikana ollut vaan yhden kerran pääsärky ja sekin johtui törmäyskurssista erään henkilön kanssa. On muutenkin niin tasapainoinen ja seestynyt olo. Syön vähemmän kun aikaisemmin, minulla ei ole enää huutavaa näläntunnetta ja verensokeri on enemmän tasapainossa. Haluan syödä kunnollista hyvää ruokaa. Jostain syystä ei tee mieli melkein lainkaan makeaa. Pullat ja kaikki makea herkku on yhtäkkiä aika vastenmielistä. Silloin kun syön makeaa, sen pitää olla todella hyvää herkkua, ei mitään turha napostelemista ja sitä joulunaikana kun kaikkea makeaa on yllin kyllin tyrkyllä?! Keskittymiskykyni ja verenkiertoni ovat parantuneet. Siitä johtuen on tietenkin vartaloni kiinteytynyt ja painoni on mennyt laskuun. On sellainen sutjakka kevyt olo. Sanoisin, että luonnollinen olo. Hiusten, ihon ja kynsien laatu on parantunut. Näin ollen on tulos minun tapauksessa erittäin hyvä ja varmasti tulen siitä öljystä jatkossakin kirjoittamaan, koska öljyn syöminen jatkuu ja siitä on tullut minulle jokapäiväinen rutiini.

EST Pressikonverentsil oli vôimalus vôtta vastu väljakutse ja proovida 1 kuu jooksul UCOB’t. Vôtsin väljakutse vastu ja sain pudeli ôlit endaga kaasa. Nüüd olen ühe kuu söönud iga päev 2 sl ôli toiduga koos, peamiselt hommikujogurti ja müsliga ning ôhtul söömise järgi vôtnud niisama toorelt nagu lapsepôlves kalamaksaôli. Ôli ei kôlba toidutegemiseks, seda peab vôtma toiduga koos. Olen vältinud üleliigse Omega 6 saamist. Tulemused on märkimisväärsed. Kogu minu keha on paendlikum ja kôik liigutused on sujuvamad, samm on kergem ning märkasin, kuidas ma astun kaubanduskeskuse eskalaatoril reipal hoogsal sammul ülespoole. Parim tulemus on see, et minu une kvaliteet on parem, mis tähendab seda, et ma olen päeval virgem. Ükskord hommikul ärkamise järgi ühtäkki märkasin, et ma ei tahagi kohe ärkamise järgi kohvi, sest suudan ärgata ka ilma seda. Enne ôlisegu söömist jôin hommikul 3-4 tassitäit kohvi, et ärkaksin ja hommik käivituks. Minul on ôli söömise ajal olnud ainult kord peavalu ja sellegi pôhjustas riid ühe inimesega. Üldse on selline tasakaalukas ja puhastunud tunne. Söön vähem kui varem, minul ei ole enam sellist karjuvat näljatunnet ja veresuhkur on rohkem tasakaalus. Tahan süüa korralikku head toitu. Millegipärast ei taha enam üldse magusat. Saiakesed ja kôik magusad delikatessid on korraga muutunud vastumeelseteks. Siis kui tahan magusat, söön midagi enda jaoks tôeliselt head, ei midagi môttetut magusa nosimist ja seda kôike veel jôulude ajal kui kôike magusat suupärast on kôik kohad täis. Minu keskendumise vôime ja vereringe on paranenud. Sellest pôhjustatuna muidugi on minu kehakaal hakanud langema. On selline sale ja kiire tunne pidevalt sees. Minu juuste, küünte ja naha kvaliteet on paranenud. Üsna palju häid tulemusi on tulnud minule tänu sellele ôlisegule ja kindlasti kirjutan ka tulevikus sellest, sest ôli söömine minul jätkub ja sellest on tulnud minu igapäevane rutiin.


FIN Saimme mukaan lahjakassit, missä oli mm. purkki marraskuussa joulumarkkinoille tullut Puhdistamon omaa luomuviherjauhetta. Saimme lehdistötilaisuudessa maistaa viherjauheesta valmistettua viherjuomaa ja aloitin myös sen juomisella UCOB’n lisäksi. Viherjauheen nauttimisen annokseksi oli purkille laitettu 1 tl päivässä, mutta se oli minulle aivan liian suuri määrä, koska olin ylivirittynyt ja -virkeä, olisin voinut mennä vaikkapa valloittamaan Mount Everestia sekä siksi vähensin viherjuoman määrää puolen verran ja nyt tunnen, että se annos minun tapauksessa on kohdalla. On juuri sopivasti virkeä olo. Arvelen, että syön kuitenkin aika monipuolisesti ja siksi en tarvitse kovin paljon lisäravinteitä enää lisää.

EST Saime kaasa kinkekotid, kus oli sees mh. purk novembris jôuluturule tulnud Puhdistamo oma mahetoodetud rohelist jahu. Saime pressikonveretsil proovida rohelisest jahust valmistatud jooki ja alustasin ka selle joomisega UCOB’i lisaks. Rohelise joogi vôtmise määraks oli purgile pandud 1 tl päevas, aga minule oli see liiga suur hulk, sest olin ülivirge ja –energiline ja oleksin vôinud kasvôi Mount Everesti minna vallutama ning vähendasin selle hulka ½ tl päevas. See sobib minu jaoks ja just selline sobivalt virge tunne sees. Arvan, et söön üsna mitmekülgselt ja sellepärast ma ei vaja palju toidulisandeid juurde.


FIN Omien joulukiireiden vuoksi pystyin tekemään Puhdistamon tilaisuudesta postauksen vasta joulujen aikana. Oli myös hyödyllistä seurata, miten sitten tämä öljy minun kohdalla toimii. Olkoon sanottua, että minulla ei pyydetty tekemään UCOB’sta kenelläkään minkälaista raporttia. Sain vaan öljypullon mukaan. Päätin tehdä sitten raportin siitä omassa blogissaan ja jakaa kokemuksia siitä. Niin, että en tee öljylle tilattua markkinointipuhetta. Haluan vaan sanoa, että jos minulle on ollut siitä hyötyä, ehkäpä toisetkin ihmiset hyötyvät siitä.

Lahjakassissa tuli vielä mukaan runsas pläjäys superfoodin esitteitä. Luin niitä Stockmannilla ja kotona. Superfood lupaa terveyttä ja elinvoimaa. Käsitykseni on se, että pitää tietää ja tuntea omaa elimistöä, terveyden yleistilannetta, superfoodin tarjontaa ja sitä kautta mennä korostamaan/korjaamaan elimistön toivottua osa-aluetta.

EST Oma jôulukiirete pärast suutsin Puhdistamo pressikonveretsist postituse teha alles jôulude ajal. Oli ka kasulik jälgida, kuidas see ôlisegu minu puhul môjub. Olgu öeldud, et minul ei palutud teha UCOB’st kellelgi mingisugust raportit. Sain ôlipudeli endaga kaasa ja see oli kôik. Otsustsin siis teha rapordi oma blogis ja jagada kogemusi, nii et see jutt ôlist siin ei ole tellitud turundusreklaam. Tahan ainult öelda, et kui sellest on olnud minule nii palju abi, et vôib olla ka môni teine inimene sellest saab kasu.

Kinkekotis oli veel suur hulk superfoodi brozüüre. Lugesin neid Stockmannil ja kodus. Superfood lubab tervist ja elujôudu. Minu arusaamine on see, et peab tundma oma organismi ja tervislikku üldolukorda, superfoodi pakkumisi ja selle kaudu minema rôhutama vôi parandama oma organismi soovitud piirkondi.


Alhaalla kuvissa jouluvaloissa Esplanadin puisto ja Stockmann - Allpool piltidel jôuluvalguses Esplanadi park ja Stockmann.


Tuotelahjat bloggarille - Kingitustooted blogijale: Puhdistamo.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoinen aihe.

   Rasva-aihe puhuttelee minua vieläkin ja näen blogini tilastoista, että se kiinnostaa myös lukijoita. Tilaisuudesta tuli niin paljon kaikenlaisia sivuaiheita, mutta on täysin mahdoton pakata kaikkia yhteen postaukseen. Sen teorian perusteella, pitää ruuanlaitossa käyttää kookosöljyä, voita ja silava, ne eivät reagoi valolle ja kuumalle. Liian kuumassa voi ruskistuu ja sen jälkeen on se epäterveellistä. Silavaa en ole käyttänyt aikojaan ja tänään menen kookosöljyä ostamaan. Kasvisöljyt eivät sovellu paistamiseen, koska valossa ja kuumassa ne pilaantuvat nopeasti. Kylmäpuristettuja öljyjä voi käyttää kylmänä ruuanlaitossa, esim. salaateissa. Teoria laittaa koko ruuanlaiton uuteen uskoon. Uskon, että etsin itselleni jonkunlaisen kultaisen keskitien siinä, koska on hyvin radikaalista jättää öljyt ruuan paistamisesta täysin pois. Onneksi olen käyttänyt enimmäkseen oliiviöljyjä ja voi-oliiviöljyn sekoitusta, mitä tulen myös jatkossa käyttämään.

   Ihan spontaanisti laitoin tänne linkin Robbie Williamsin konsertista. Nyt ajattelen, että se on juuri oikea valinta. Hän esiintyy niin intensiivisesti joka ikisellä ihon solulla, mikä on hyvin sopiva tähän solukeskeiseen postukseen. Tässä minullekin rohkeutta, olla oma itseäni joka ikisellä solullani. Onpas kiehtovaa, miten ruuan kautta voi tulla itseäni lähemmäksi tai sitten vieraantua itsestään. Periaatteessa samaa aihetta käsittelee esim. Gordon Ramsay omassa ohjelmassa "GR maailma" tai mikä se oli. Hänen ohjelmia on niin paljon. Todennäköisesti kaikki ruuan parissa intohimoisesti ja rehellisesti toimivat ihmiset omia teitä pitkin joutuvat samaan pisteeseen. Siksi kaikki ne huippukokit telkkarissa ovat niin intensiivisä, emotsionaalisia ja nousevat varpoilleen kun puhuvat ja sorry vaan, usein kiroilevat, erittäin britti-kokit. Uskon, että se kiroileminen tulee siitä, että asiat ovat itselle niin itsestäänselvät eikä jaksa enää aina pitkiä selostuksia. Ehkä minullekin on tv:n kautta tarttunut kiroileminen ja siellä on enimmäkseen mies-kokit... Toki he eivät voi laulaa, niin, miten RW omassa showssaan. Kerran kirjoitin tässä blogissa, että "ruoka puhuu" ja sitä ei voi olla kuuntelematta. Puhtaalla hyvällä ruualla on todellakin oma sanoma, olkoon se sitten ulkomainen superfood tai kotimainen luomu.

   Seuraavana teen postauksen luomubruncista ravintolassa Juuri, missä Pro Luomu järjesti oman lehdistötilaisuuden, kuunneltiin kuluttajabarometrin tulokisa, suomalaisten suhtautumista luomuun ja luomun viljelemisestä. Vaikka sillä ei ole enää uutisarvoa haluan silti oman postauksen siitä tehdä. Jotkut tärkeät asiat minulle nousivat sieltä esille ja onkin hyvä, että olen saanut sitäkin aihetta syvemmin miettiä, omia osittain ”luomu-aivosoluja” kautta.

   Hyvää uuden vuoden aattoa!

   Poista
 2. Nyt on se testattu, kävin eilen ja tänään sauvakävelyllä. Aamulla söin kaurapuuroa ja UCOB'a ja jöin 1 lasillisen maitoa ja viherjuomaa. Askel oli niin sujuva ja kevyt, oli ihan lentämisen tunne sisällä, kävely oli hyvin helppoa. Ennen jouluja en päässyt kuntoradalle, mutta nyt tuli aktiivinen kuntoileminenkin testattua UCOB'n syömisen aikana.

  VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...