maanantai 9. joulukuuta 2013

Kanelinen riisivanukas jouluksi – Kaneeline riisipuding jôuludeks


Postauksen sponsori on Urtekram.

Alhaalla olevan kuvan tuotteet on saatu Urtekramilta - Allpool pildil olevad tooted on saadud Urtekramilt.


6 annosta
Valmistus 45 minuuttia

11-12 dl täysmaitoa
2 dl Urtekramin luomu puuroriisiä
1 tl Urtekramin luomu jauhettua kanelia
1 rkl sokeria tai maun mukaan
1 dl Urtekramin luomu sultanrusinoita
4 Urtekramin luomu aurinkokuivattua viikunaa
12 Urtekramin luomumantelia rouhittuna
luumumarmeladia halutessasi
punaviinihyytelöä halutessasi

Liota rusinoita ja viikunoita noin 30 minuuttia vedessä ja valuta sitten vesi pois.

Yhdistä teflonkattilassa maito, riisi ja sokeri. Anna kiehua muutaman hetken. Peitä sitten kattila kannella ja hauduta noin 35-40 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes riisipuuro on paksua ja kermaista. Silloin kun puuro on jo sakea, lisää kanelijauhe puuroa vispilällä jatkuvasti sekoittaen. Leikkaa viikunoista pienet palat ja laita se rusinoiden kanssa kattilaan ja kääntele riisipuuron joukkoon. Anna hautua muutaman hetken ja tarjoile heti. Koristele annos rouhituilla manteleilla. Voit syödä vanukasta myös luumumarmeladin kera ja vanukas sopii erinomaisen hyvin punaviinihyytelön kera.

***

Kuvan tuotteet on saatu Urtekramilta - Pildil olevad tooted on saadud Urtekramilt.


Postituse sponsor on Urtekram.


6 portsjonit
Valmistusaeg 45 minutit

11-12 dl täispiima
2 dl Urtekrami mahetoodetud pudruriisi
1 tl Urtekrami mahetoodetud jahvatatud kaneeli
1 rkl suhkrut vôi maitse järgi
1 dl Urtekrami mahetoodetud sultanrosinaid
4 Urtekrami mahetoodetud päiksekuivatatud viigimarju
12 Urtekrami mahetoodetud mandleid hakituna
ploomimoosi soovi korral
punase veini tarretist soovi korral

Leota rosinaid ja viigimarju umbes pool tundi vees ja kurna siis vesi ära.

Ühenda teflonpotis piim, riis ja suhkur. Anna minna keema. Pane kaas poti peale ja anna tasasel väiksel temperatuuril haududa umbes 35-40 minutit kuni puder on paks ja kreemjas. Käi putru vahetevahel segamas. Siis kui puder on muutunud paksemaks, sega selle sisse kaneel putru pidevalt vispliga segades. Siis kui riis on pehme, sega pudru sisse viigimarja tükid ja rosinad ning anna pudrul haududa veel môned hetked. Serveeri hakitud mandlitega. Void süüa pudingut ka ploomimoosiga ja puding sobib väga hästi punase veini tarretisega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...