perjantai 2. elokuuta 2013

Broilerin koipireidet lemon curdilla ja mintulla - Broileri koivad lemon curdi ja piparmündiga


Kesälomani loppui, on haikeaa oloa ja sopeutumista työelämään. Valmistin broilerin koipireidet lomani viimeisellä päivällä, halusin käyttää pois mintun, mikä jäi kaappiin minipavlovista. Kaiken lisäksi olin poissaoleva ja työstin päässäni seuraavien postauksien aineistoa, koska sain valtavasti makuelämyksiä ja muuta hyödyllistä tietoa ravintolakierrokselta Tallinnasta kesälomani aikana. Ravintoloista jatkossa vielä elokuussa, niin miten ehdin kirjoittaa tekstejä kahdella kielellä. Broilerin koipireidet tulivat hyviä, pekonista savumakua, sitruunatahnasta happokkuutta ja makeutta sekä mintusta raikkautta. Täysjyväriisin keittäminen meni kyllä läskiksi enkä seurannut keittoaikaa juuri sen takia, että olin jo ajatuksissa seuraavissa postauksissa.

3 annosta
Valmistus 1 tunti ja 15 minuuttia

880 g / 3 kpl broilerin koipireittä
170 g pekoniviipaleita / 3 viipaletta per 1 koipireisi
3,3 dl ruokakermaa
1 iso kokonainen valkosipuli murskattuna
2 salottisipulia suikaleina
lemon curdia
rouhittua mustapippuria
tuoretta hienonnettua minttua
kuivattua tai tuoretta timjamia
1 pkt broilerifondia
3 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
vaaleta kastikkeen suurustetta
oliiviöljyä

Huuhtele koipireidet ja kuivaa talouspaperilla niiltä vesi (paina paperia lihan pinnalla, vesi imeytyy paperiin). Aseta ryhmittäin kolmea pekoniviipaletta työtasolle reunat vähän päällekkäin (3 viipaletta per 1 koipireisi), levitä lemon curdia pekonin päälle, rouhi mustapippuria, laita hienonnettua minttua ja kääri koipireidet pekoniin. Ruskista koipireisiä kuumalla paistinpannulla öljyssä molemmin puolin ja aloitta taitepuolelta. Nosta koipireidet isoon uunivuokaan. Kaada ylimääräinen rasva pannulta pois sekä huuhtele pannua vedellä sekä kaada se vesi uunivuokaan. Lisää kerma, broilerifondi, laakerinlehdet, valkosipuli ja sipuli sekä kokonaiset mustapippurit.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti tai kunnes liha on kypsä. Käännä broilerin koipireisiä paistamisen puolessa välissä. Paistamisen puolessa välissä sekoita vielä suuruste kastikkeeseen.

Tarjoile keitetyn riisin kerä.

***


Minu suvepuhkus lôppes, on haiglane tunne sees ja töö nôuab kohanemist. Valmistasin broileri reied oma puhkuse viimasel päeval, tahtsin kasutada piparmündi ära, mille olin ostnud ainult minipavlovate kaunistuse jaoks. Kôige lisaks olin äraolev ja töötlesin oma peas läbi materjali järgmiste postituste jaoks, sest sain meeletult palju maitseelamusi ja muud kasulikku informatsiooni oma restoranidega tutvumiskäikudelt Tallinnas puhkuse ajal. Restoranidest järgneval augusti kuus, nii nagu jôuan tekste kahes keeles kirjutada. Broileri koivad tulid head, toorpeekonist tuli veidi suitsumaitset, lemon curdist hapukust ja veidi magusat, mündist värskust. Täisterariisi keetmine läks küll üle ôla viskamiseks sest ei vaatanud keetmisaega, sest môtted olid juba nii järgmiste postitustega seotud restoraniturneelt Tallinnast.

3 portsjonit
Valmistus 1 tund ja 15 minutit

880 g / 3 broileri koiba
170 g toorpeekoniviile / 3 viilu per 1 koib
3,3 dl toidukoort
1 suur küüslauguküüs purustatuna
2 shalottisibulat lôikudena
lemon curdi
jahvatatud musta pipart
hakitud värsket piparmünti
kuivatatud vôi värsket tüümiani
1 pk broilerifondi
3 loorberilehte
musti piparaterasid
valget kastme suurendajat
oliivôli

Loputa broileri koivad vee all ja kuivata need majapidamispaberiga (vajuta käega paberit koibade peal, vesi imendub paberisse) veest. Aseta toorpeekoniviilud rühmadena lauale, kolm viilu ühes rühmas ja ääred teise viilu peal (3 peekoni viilu per 1 broileri koib). Määri lemon curdia peekonile, jahvata pipart ja levita hakitud piparmünt peale, kääri broileri koivad peekoniviilude sisse. Pruunista koivad kuumal ölipannil môlemalt poolt ja tôsta need suurde ahjuvormi. Kalla üleliigne rasv pannilt ära ja loputa pann veega ning kalla see vesi ahjuvormi. Lisa koor, sibul, küüslauk, terapipart, loorberileht ja broilerifond.

Küpseta 200 kraadis ahju keskmisel kôrgusel umbes 1 tunti kuni liha on küps. Pööra koivad ümber küpsemise ajal. Küpsemise poole peal sega kastme suurendaja leeme sisse.

Serveeri keedetud riisiga.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...