tiistai 25. kesäkuuta 2013

Pannupihvit suppilovahveroilla - Pannipihvid lehterkukeseentega


Onko sinulla vielä suppilovahveroita pakastimessa? Ai on. Kaivaa ne sitten sieltä esiin ja valmista pannupihvejä suppilovahveroilla etkä tule päätöstä ikinä katumaan. Saat täyttävää, maistuvaa, kunnollista kotiruokaa, mikä valmistuu vielä nopeasti ja pitäisi onnistua jokaiselta ihmiseltä joka osaa pitää paistokasaria kädessä. Voit korvata suppilovahverot kantarelleilla tai tateilla.

7-8 pihviä
Valmistus 40 minuuttia

Pannupihvien taikina:
750 g sika-nautajauhelihaa
1 - 1 ½ dl pakastettuja, sulatettuja ja hienonnettuja suppilovahveroita
3 kananmunaa
noin 0,75 - 1 dl korppujauhoja
2 sipulia hienonnettuna
1 iso kokonainen valkosipulin kynsi puristettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

ruokaöljyä
3,3 dl ruokakermaa
1 pkt naudanlihafondia
hienonnettua kevätsipulia

Sekoita pannupihvien taikinan ainesosat isossa kulhossa keskenään. Voit nostaa sen noin puoleksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. Pyöritä jauhelihataikinasta isot naisen nyrkin kokoiset pyörykät ja painaa niitä hieman litteäksi. Muotoile niistä kauniit samankokoiset pyöreät paksut pihvit.

Valuta pullosta kuumalle paksupohjaiselle paistokasarin pohjalle ruokaöljyä ja lisää naudanlihafordi. Anna fondilla sulata pannulla. Paista pannupihvejä miedolla lämmöllä molemmin puolin (noin 5 minuuttia yksi puoli) kunnes pihvit ovat kullanruskeita ja silloin kun painat puulastalla pihvejä, niistä ei nouse veristä nestettä pinnalle. Voit laittaa kannen paistamisen aikana kasarin päälle. Lisää ruokakerma. Jos kerman pinnalle jää liian paljon rasvaa, silloin voit kuoria sen lusikalla pois. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 7-10 minuuttia kunnes kerma on muuttunut paksuksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

***


Kas sinul on veel lehterkukeseeni sügavkülmas? Ai on. Kaeva need siis sealt välja ja valmista pannipihve lehterkukeseentega ja sa ei tule kunagi kahetsema seda otsust. Saad täitvat, korralikku ja maitsvat kodutoitu, mis valmib veel kiiresti ja seda oskab valmistada igaüks, kes oskab hoida kôrge äärega praepanni käes. Vôid asendada lehterkukeseened kukeseentega ja puravikega.

7-8 pihvi
Valmistus 40 minutit

Pannipihvide taigen:
750 g sea-veisehakkliha
1 - 1 ½ dl sügavkülmutatud, sulatatud ja hakitud lehterkukeseeni
3 kanamuna
umbes 0,75 - 1 dl riivsaia
2 hakitud sibulat
1 suur küüslaugu küüs pressituna
soola
jahvatatud musta pipart

toiduôli
3,3 dl toidukoort
1 pkt veiselihafondi
hakitud rohelist sibulat


Sega pannipihvide taigna koostisosad suures kausis omavahel läbi. Vôid tôsta selle pooleks tunniks külmkappi maitsestuma. Pöörita hakklihast suured naise rusika suurused pallid ja vajuta neid veidi ôhemaks. Valmista ilusad samasuurused ümarad paksud kettad.

Nôruta pudelist kuumale kôrgeäärega paksupôhjaga praepannile toiduôli ja lisa veiselihafond. Anna fondil sulada pannile. Prae pannipihve madalal temperatuuril môlemalt poolt (umbes 5 minutit üks pool) kuni pihvid on kuldpruunid ja siis kui vajutad puulaastuga nende peale, neist ei tôuse verist vedelikku pinnale. Vôid panna kaane praadimise ajal panni peale. Lisa toidukoor. Kui koore pinnale jääb liiga palju rasva, siis vôid lusikaga koorida üleliigse rasva pannilt ära. Anna haududa madalal temperatuuril kaane all umbes 7-10 minutit kuni koor on muutunud paksuks. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral soola ja pipart. Kaunista rohelise sibulaga ja serveeri keedetud kartulitega.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...