tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lautasellesi blogissa kerättiin 270 euroa nälän vähentämiseksi maailmassa – Sinu taldrikule blogis korjati 270 eurot nälja vähendamiseks maailmasLautasellesi - Sinu taldrikule blogi osallistui 11.3-10.4.2013 ensimmäiseen Suomen ruokablogien hyväntekeväisyystempaukseen Nälkä voidaan voittaa. Raha kerättiin kehitysmaiden naisviljelijöille, että he saisivat oikeuteen maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin. He voivat nostaa 150 miljoona ihmistä nälästä. Hyväntekeväisyystempausta järjesti Suomen UN Women. Mukana oli Sikke Sumari ja MasterChef Suomi.

* 10 eurolla voidaan parantaa polttopuuta säästävien liesien saatavuutta. Tuhansia naisia ryöstetään ja raiskataan puunhakumatkojen aikana. Lähes kaksi miljoonaa kuolee joka vuosi huonojen liesien myrkyllisiin savuihin. Ekoliesi keventää ruokaturvattomien maiden naisten ja tyttöjen työtaakkaa ja parantaa heidän terveyttään ja turvallisuuttaan.

* 50 eurolla voidaan tukea naisten oikeutta maahan Ruandassa. UN Womenin tuella koulutetut lakineuvojat ja tarkkailijaryhmät auttavat naisia saavuttamaan oikeuden omistaa ja periä maata. 100 000 naista hyötyy tästä uraauurtavasta ohjelmasta.

* 200 eurolla voidaan parantaa tuoreen ruoan saatavuutta ja kohentaa torikaupasta elantonsa saavien naisten työoloja rakentamalla neljälle naiselle markkinapaikka Liberiassa. Naiset saavat turvallisen työympäristön, toimivan vesihuollon ja asianmukaiset varastotilat myyntituotteille.

Yksi tempauksen tehtävä oli varojen keruu ja toinen, ei vähemmän tärkeä tehtävä, oli tiedon levittäminen. Sain eilen Suomen UN Womenilta kiitossähköpostia mukana olemisesta ja tiedon siitä, että blogit keräsivät yhteensä yli 2500 euroa. Muun muassa vakuutettiin, että rahaa menee perille, oikeille ihmisille ja oikeisiin kohteisiin. Lautasellesi – Sinu taldrikule blogin Jelpin tilille kertyi 270 euroa.

Suuri kiitos kaikille lahjoittajille ja hengessä mukana olleille! Monta naista saa niillä rahoilla paremmat työolosuhteet ja -välineet. Maailma on nyt parempi paikka.

Kuvat UNW.

***Lautasellesi - Sinu taldrikule blogi osales 11.3-10.4.2013 esimese Soome toidublogide heategevusürituses Nälga vôidakse vôita. Raha koguti arengumaade naispôllumajandustöötajateöle, et nad saaksid ôiguse maale, koolitusele ja korralikele töövahenditele. Nad vôivad vähendada 150 miljoni inimese nälga. Heategevust korraladas Soome UN Women. Heategevuses osalesid Sikker Sumari ja MasterChef Soome.

* 10 euroga vôidakse parandada küttepuudeta töötavate pliitide saadavust. Tuhandeid naisi rööstetakse ja vägistatakse küttepuude kogumise teekonnal. Ligi 2 miljonit sureb iga aasta halbade pliitide mürgiliste suitsude tagajärjel. Egopliit kergendab toiduturvatute maade naiste ja tüdrukute töökoormat ja parandab nende tervist ja turvalisust.

* 50 euroga vôidakse toetada naiste ôigust maale Ruandas. ÜRO Naised toetusel koolitatud seaduse nôuandjad ja vaatlejarühmad aitavad naistel saavutada ôigust omada ja pärida maad. 100 000 naist saab kasu sellest suurest teed rajavast programmist.

* 200 euroga vôidakse parandada värske toidu saamist ja kohendada turundusest oma elatist saavate naiste töötingimusi ehitades neljale naisele turukoha Libeerias. Naised saavad turvalise töökeskkonna, töötava veesüsteemi ja korralikud laoruumid oma müügitoodetele.

Üks heategevuse eesmärk oli koguda rahaa ja teine, mitte vähem tähtsam eesmärk oli jagada infot. Sain eile Soome UN Womenilt tänumaili heategevuses osalemise eest ja info sellest, et kokku koguti üle 2500 euro. Muuhulgas kinnitati, et raha läheb kohale ôigetele inimestele ja ôige eesmärgi jaoks. Lautasellesi – Sinu taldrikule Jelpi kontole kogunes 270 eurot.

Suur tänu kôigile annetajatele ja hingega kaasas olijatele! Mitu naist saab selle rahaga endale paremad töötingimused ja - vahendid. Maailm on nüüd parem koht.

Pildid UNW.***

Sain 19.4.2013 Suomen UNWomenilta postia, missä mm. oli esite Sinä voit tehdä jonkun unelmasta totta. YK:n tasa-arvojärjestö UN Women tekee joka päivä työtä naisten ja tyttöjen unelmien toteuttamiseksi maailman joka kolkassa. ….Mikään maa ei voi edistyä, jos puolet väestöstä jätetään sivustakatsojiksi. Naisten asemaa parantamalla voimme vähentää nälkää ja köyhyyttä sekä saavuttaa kestävän rauhan. Perheet, yhteisöt ja koko yhteiskunta voivat paremmin.

Hyväntekeväisyys jatkuu ja voit käydä Suomen UNWomenin sivulla lahjoittamassa ja tukemassa UNW:n toimintaa ja voit tehdä jonkun unelmasta totta.***

Sain 19.4.2013 Soome ÜRO Naistelt posti, kus oli mh. brozüür Sina vôid teostada kellegi unelma. ÜRO vôrdôigluslikkuse organisatsioon UN Women (ÜRO Naised) teeb iga päev tööd naiste ja tüdrukute unelmate elluviimise nimel maailma igas kolkas… Mitte ükski maa ei vôi edeneda kui pooled rahvastikust jäetakse kôrvalt vaatajateks. Naiste olukorda parandades vôime vähendada nälga ja vaesust ning saavutada püsiva rahu. Pered, kogukonnad ja kogu ühiskond elavad paremini.

Heategevus jätkub ja vôid minna Soome ÜRO Naised lehele tegema annetusi ja toetama ÜRO Naised tegevust ja vôid teostada kellegi unelma.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itse myös tyytyväinen. Arvioin oikein, että sitä luokkaa rahaa kertyy. Nyt on hyvä olo, jotain konkreettistä on tehty.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...