tiistai 1. tammikuuta 2013

Kermavaahto-karkkitäytekakku – Vahukoore-kommitort


Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Sarppu ja maiju!

Joulujen alla täytti tyttäremme 4 vuotta. Tytär tulosti minulle lasten nettipelistä, missä tytöt saavat leipoa ja koristella kakkuja, kakkumallit sekä ilmoitti minulle, että sellaisia kakkuja hän haluaa syntymäpäiväkseen. Tytär laittoi teipillä mallikuvat kakuista keittiön seinälle, että osaisin ottaa niistä mallia. Leivoimme ja valmistimme kakun yhdessä, mutta karkit valitsi hän kakun päälle itse.

Meillä onnistui seuraava kermavaahto-karkkitäytekakku. Sen pohjana on peruskakkupohja (pieni pohja kakkuvuoka halkaisija 15 cm, 2 kananmunaa, 2 rkl vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria, ½ tl perunajauhoja; iso kakkuvuoka 29x42 cm, 2 pohjaa, yhdessä pohjassa 7 kananmunaa, 7 rkl vehnäjauhoja, 7 rkl sokeria, 1 rkl perunajauhoja). Voi leipoa yhden ison kakkupohjan ja leikata sen poikittain halki. Kostutukseksi laitoimme appelsiinimehua. Kakun väliin täytteeksi laitoimme mansikkahilloa ja kermavaahtoa sekä kakun päälle kermavaahtoa. Laitoimme kermavaahdon joukkoon maustamatonta rahkaa (kuohukermaa noin 0,7 l, rahkaa 200 g, 7 rkl sokeria, 2 tl vaniljasokeria), että täyte olisi tukevampi. Koristeeksi laitoimme irtokarkkeja, marenkia, suklaarusinoita, tikkareita ja vaahtokarkkeja.

Ilo täytekakun tekemisellä oli suuri, sitä oli helppo valmistaa ja se maistui lapsille.

***


Tere tulemast minu blogi lugejaks, Sarppu ja maiju!

Enne jôule oli meie lapse 4-aasta sünnipäev. Tütar printis minule laste internetmängust, kus tüdrukud saavad küpsetada ja kaunistada torte, tordinäidised välja ja teatas minule, et selliseid torte ta tahab oma sünnipäevaks. Tütar kleepis pildid köögi seinale, et oskaksin nende järgi torti valmistada. Küpsetasime ja valmistasime tordi koos, aga kommid tordi kaunistamiseks valis tütar ise.

Meil ônnestus selline vahukoore-kommitort. Selle pôhjaks on tavaline biskviittaigentordipôhi (väike tordivorm läbimôôt 15 cm, 2 kanamunaa, 2 sl nisujahu, 2 sl suhkrut, ½ tl kartulijahu; suur vorm 29x42 cm, 2 pôhja, ühele pôhjale 7 kanamuna, 7 sl nisujahu, 7 sl suhkrut, 1 sl kartulijahu). Vôib küpsetada ühe suure tordipôhja ja lôigata selle pôigiti pooleks. Niistutasime tordi apelsinimahlaga. Vahele täidiseks panime maasikamoosi ja vahukoort (rôôska koort umbes 0,7 l, kohupiima 200 g, 7 sl suhkrut, 2 tl vaniljesuhkrut) ning tordi peale ka vahukoort. Panime vahukoore hulka veidi maitsestamata kohupiima, et vahukoor oleks tugevam. Kaunistuseks panime erinevaid sorte lahtiselt müüdavaid kaalukomme, beseed, shokolaadirosinaid, pulgakomme ja vahukomme.

Rôôm tordi tegemisel oli suur, seda oli lihtne valmistada ja maitses lastele.

18 kommenttia:

  1. Äitiinsä tullut tytär ;o).
    Hienot kakut syntymäpäiväsankaritar suunnittelikin.
    Onnea hänelle ja iloista Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tytär päättää itse, minkälaista juhlaa hän haluaa. 10 lasta oli leikkimässä ja juhlimassa! Tytär ilmoitti, että hänellä on maailman parhaat syntymäpäiväjuhlat ja se pitää ottaa uusiksi...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Hieno lukea sinun kommentteja taas! Hyvää Uutta Vuotta sinullekin!

      Poista
  3. Karkkikakuthan on periaatteessa lasten mielestä parhaita ja houkuttelevimpia :) joten nams mikä kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, hyvä lasten syntymäpäiväkakku ei tarvitse olla monimutkainen. Kermavaahtoa karkeilla! Hah-ha-haa!

      Poista
  4. Ihanaa väri-iloittelua! Onnea 4-vuotiaalle!

    Oikein hyvää ja herkullista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli hauska ja iloinen kakku. Kerroin syntymäpäivävieraille, että syntymäpäiväsankari on itse suunnitellut kakun. Se oli tyttärelle hyvin tärkeä!

      Poista
  5. Oi miten houkuttelevan näköinen kakku, mielelläni maistaisin palasen (tai kaksi)! :) Iloista ja herkkujentäyteistä alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin! Blogin suurin heikkous on se, että voi vaan jakaa kuvia ja reseptejä. Mielelläni antaisin palan kakkuakin!

      Poista
  6. Hyvää Uutta vuotta ja maukkaita ruokia.

    VastaaPoista
  7. Kuinka ihana ja värikylläinen kakku! :-) Haaveilen kovasti siitä, että pääsen vielä joskus leipomaan kaikkia ihania herkkuja omien lasteni kanssa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmasti pääset, mutta nauti nyt yksin leipomisesta. Silloin kun lapset ovat keittiössä, olet aina takasijalla.

      Poista
  8. Voin hyvin kuvitella miten onnellinen 4-vuotias meillä olisi täällä ensi kesänä jos saisi samanmoisen kakun ;) Kakunkoristelupeli? Pitääkin yrittää etsiä, sekin olisi varmasti mieleen.

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin oli lapsi onnellinen kun itse sai osallistua kakun suunnitteluun. Teillä on aina niin kauniit kakut, käyn niitä ihailemassa. Uskon, että teilläkin onnistuu samantyyppinen kakku erittäin hyvin! Kaunista uutta vuotta!

      Poista
  9. Se on mahtava hauskan nähköinen kakku! Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli lapsen näköinen kakku. Sellainen hauska väriläiskä hän on itsekin.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...