maanantai 7. toukokuuta 2012

Toscapäärynät - Toscapirnid


Tämä ohje on suoraan MTV3 sivulta, lisäsin vaan vaniljasokerin ohjeeseen ja se sopii päärynöiden kanssa erittäin hyvin. Viime aikoina tykkään yhä enemmän ja enemmän jälkiruoista, missä ei ole vehnäjauhoja tai sitä on vähän. Sellaiset jälkiruoat tyydyttävät makeanhimon ja syömisen jälkeen ei ole vatsassa turvonnut oloa. Jos sinun äiti tai mummo tykkää myös kevyemmästä linjasta, silloin voit valmistaa Toscanpäärynöitä heille vaikkapa Äitienpäiväksi. Ja muista, niitä on hyvin helppo valmistaa! Onnistut varmasti.

4-6 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

3 x 410 /230 g päärynänpuolikkaat mehussa
1 pussi / 100 g mantelilastuja
½ dl sokeria
50 g voita
1 rkl kermaa
1 rkl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta valutetut päärynät uunivuokaan.Sekoita muut ainekset kasarissa ja kuumenna. Levitä peite päärynöille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Tarjoile kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

****

See retsept on otse MTV3 kodulehelt, lisasin ainult vaniljesuhkru omalt poolt retseptile ja see sobib pirnidega eriti hästi kokku. Mulle meeldivad viimasel ajal üha enam magustoidud, milles ei ole vôi on vähe nisujahu. Nendega saab rahuldatud oma magusaisu ja kôhtu ei tule söömise järgi ebameeldivat paisunud tunnet. Kui sinu emale vôi vanaemale meedlib ka kergem toitumine, siis usun, et vôid neile valmistada Toscapirne kasvôi Emadepäevaks. Ja pane tähele, neid on väga lihtne valmistada! Ônnestud kindlasti.

4-6 portsjonit

Valmistusaeg 20 minutit

3 x 410 /230 g konserveeritud pirne omas mahlas
1 pakk / 100 g mandlilaaste
½ dl suhkrut
50 g vôid
1 sl rôôska koort
1 sl nisujahu
1 tl vaniljesuhkrut

Kuumuta ahi 225 kraadini. Aseta nôrutatud pirnid ahjuvormi. Sega muud ained kastrulis ja kuumuta segu. Levita segu pirnide peale. Küpseta ahjus keskimisel kôrgusel umbes 15 minutit vôi nii kaua kuni pind on saanud kuldset värvi.

Serveeri vahukoore, vaniljejäätise vôi vaniljekastmega.

2 kommenttia:

  1. Tämä resepti toimii myös oikeiden omenoiden kanssa kera kauraryynien.
    Syysherkkua omena-aikaan.
    Iloisia kevät ylläreitä ja pilkettä silmäkulmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Kaunista kevättä ja Äitienpäivää!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...