lauantai 30. lokakuuta 2010

Vuohen Gruyére viikunahillolla ja karamellisoituja saksanpähkinöitä salaatilla (vege)Kerran kauppareissulla lähimarketin hyllyllä huomasin hyvin edustavannäköisen Juustoportin juustojen laajan valikoiman. Päätin ostaa Vuohen Gruyére’n enkä tiennyt, miten ja milloin sitä syömme? Lyhyesti, tämä oli heräteostos. Lapsemme oli syysflunssassa tällä viikolla. Levottomien öiden jälkeen halusin hemmotella itseäni. Näin otin vuohenjuuston jääkaapista esille. Alussa suunnittelin lisätä juuston salaatin joukkoon, mutta lopuksi päätin nauttia sitä viikunahillolla keksin päällä erikseen. Herkuttelimme molemmat tytön kanssa keittiöpöydän ääressä istuen ja aurinko paistoi niin suloisesti ulkona. Elämä hymyili meille taas. Illalla pääsi isäkin maistelemaan herkkujuustoa. Meillä syödään paljon juustoa ja tästä Juustoportin Vuohen Gruyére’stä tykkäsimme tosi paljon. Katso tarkemmat tuotetiedot juustosta Juustokellarin sivulta.

Noin 6 annosta
Valmistusaika 30 minuuttia

175 g / 1 rasia Juustoportin Vuohen Gruyére juustoa
St. Dalfour’n tai muuta viikunahilloa
Carr’s tai muita keksejä

Salaatti:
noin 70-100 g saksanpähkinöitä
1 ruukku Viherkeijun salaattimix’a
150 g/ 1 rasia Golden Leaves Partymix’a
0,5 dl karpaloita
1 keskikokoinen terttu siemenettömiä rypäleitä
sokeria
valkoviinietikkaa

Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
noin 0,5 tl kokonaisia rosépippureita
loraus valkoviinietikkaa

Huuhtele salaatti, ravistele siitä ylimääräinen vesi pois ja pane se syvään salaattikulhoon. Huuhtele myös karpalot ja rypäleet sekä valuta niistä ylimääräinen vesi pois. Leikkaa rypäleet kahteen. Pane puolet karpaloista ja rypäleistä kulhoon salaatin päälle.

Tee salaattikastike pieneen kulhoon. Murskaa mortellissa rosépippuri. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään ja valuta kastike salaatin päälle. Kääntele salaattia. Ripottele salaatin päälle loput rypäleistä ja karpaloista.

Pane pähkinät kuumalle pannulle. Lisää pannulle loraus valkoviinietikkaa ja kun se on melkein höyrystynyt pois, silloin lisää pannulle pähkinöiden päälle ripaus sokeria ja pyörittele pähkinöitä niin, että ne ovat lopuksi kaikki tasaisesti karamellisoituneet. Pähkinöille tulee kaunis kiiltävä pinta. Näin tämän valmistustavan tanskalaisesta ruokaohjelmasta Annes mat, mikä tuli FST5:ltä.

Asettele pähkinät salaatin päälle, koska näin ne pysyvät rapeina. Tarjoile salaattia heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...