tiistai 26. lokakuuta 2010

Yrttiset uunipunajuuret (vege) ja anjoviskiusaus

Sain innostuksen uunipunajuurien tekemiseksi Jamie Oliverin ohjelmasta. Jamie valmisti erilaisia uunijuureksia, mutta minä päätin valmistaa vaan uunipunajuuria. En muista enää tarkka, minkälaisia yrttejä Jamie käytti, mutta minä improvisoin. Aloita punajuurien valmistamisesta, koska ne kypsyvät 15 min kauemmin uunissa kuin anjoviskiusaus. Kaksi vuokaa mahtuu hyvin uuniin ja ruoka valmistuu samaan aikaan.









Yrttiset uunipunajuuret (vege)

Pieni lasivuoka 20x30 cm, noin 6-8 annosta
Valmistus 1 tunti 30 minuuttia

1 kg samankokoisia punajuuria
3 kokonaista isoa valkosipulin kynttä
7 oksaa rosmariinia
½ ruukkua meiramia
iso nippu timjamia
merisuolaa
noin 1 dl oliiviöljyä
jauhettua mustapippuria tai pippurisekoitusta
noin ½ dl punaviinietikkaa

Valmista ensiksi öljy-mausteseos. Kuori valkosipulin kynnet, leikkaa ne neljäksi palaksi ja murskaa veitsen terän leveän osan alla. Pane ne syvään kulhoon. Hienonna yritit ja pane kulhoon. Lisää mausteet, öljy ja punaviinietikka. Sekoita aineet keskenään.

Huuhtele punajuuret kunnolla veden alla. Leikkaa punajuurista kannat ja juuret pois. Leikkaa punajuurista samankokoiset lohkot ja pane ne syvään kulhoon öljy-maustesekoituksen joukkoon ja kääntele niitä näin, että öljysekoitus kattaa tasaisesti punajuuret. Kaada punajuuret ja öljy vuokaan, levitä ne tasaiseksi ja pane uuniin keskitasolle 225 asteeseen, missä ne kypsyvät 1 tunti ja 15 minuuttia. Käy kääntelemässä ja haarukalla tarkistamassa. Kun punajuuret taipuvat haarukan alla, silloin ne ovat kypsiä.

Tarjoiluehotus: Sopivat niin arki- kuin juhlapöydän lisukkeeksi. Sopiva lisuke myös anjoviskiusauksen kanssa mm. Halloween viikonlopuksi. Punajuurien syömisen jälkeen voi mennä peilin eteen katsomaan hampaita. Illalla voi katsoa kauhuelokuvaa ja syödä irtokarkkeja: pääkallokuvioita, matoja, sydämiä jm. jos sellaisesta tykkää.

***

Anjoviskiusaus

Iso lasivuoka 23X32 cm, noin 6-8 annosta

Valmistusaika 1 tunti ja 15 minuuttia

1 kg peruna-sipulisekoitusta
2 rasiaa/2x100 g anjovisfileitä
4 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
mustapippurirouhetta
voita
ruohosipulia

Voitele vuoka. Levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Leikkaa anjoviksista palat ja levitä palat peruna-sipulisekoituksen kerroksen päälle. Ripottele pippuria ja hienonnettua ruohosipulia kerroksen päälle. Levitä toinen puoli peruna-sipulisekoituksesta vuokaan. Kaada kerma päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 1 tunti tai kunnes se on saanut pinnalle kullan ruskea väriä.

Tarjoile yrttisten uunipunajuurten ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...