sunnuntai 17. heinäkuuta 2016
Hummus persiljan kera – Hummus peterselliga
Olen ostanut kaupasta valmishummusta sillöin tällöin, mutta nyt valmistin sen itse. Se on hyvä ja täyttävä alku- tai välipala tuoreen leivän kera.
2-4 annosta
Valmistus 10 minuuttia
200 g GoGreen luomukikherneitä liemen kera
2 isoa sl Urtekramin luomutahinia
1 keskikokoinen hienonnettu valkosipulin kynsi
iso nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
2 sl sitruunamehua
3 sl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria
pinnalle oliiviöljyä ja hienonnettua persiljaa
Laita kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita koneella tasainen tahna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada hummustahna pieneen kulhoon, valuta pinnalle oliiviöljyä ja koristelee hienonnetulla persiljalla sekä tarjoile tuoreen moniviljaleivän kera.
***
Olen ostnud vahetevahel poest valmishummust, aga seekord valmistasin selle ise. See on hea eel- vôi vaheroog värske leivaga.
2-4 portsjonit
Valmistus 10 minutit
200 g GoGreen mahetoodetud kikherneid koos leemega
2 suurt sl Urtekrami tahiinit
1 keskmise suurusega hakitud küüslauguküüs
suur kimp lehtpeterselli hakituna
2 sl sidrunimahla
3 sl oliiviöli
veidi soola
veidi jahvatud musta pipart
peale oliiviöli ja hakitud peterselli
Pane kôik koostisosad köögikombaini kaussi ja valmista kombainiga ühtlane pasta. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Kalla hummus väiksesse kaussi, nôruta pinnale oliiviöli ja kaunista hakitud peterselliga. Serveeri värske täisteraleivaga.
Tunnisteet:
alkupala,
eelroog EST,
vahepala EST,
vege,
vege EST,
välipala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti