sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kookoskerma-broilerikastike – Kookoskoore-broilerikaste


Olen kovasti treenannut. Perjantai-illalla olin uimahallissa 1 tunnin vesijuoksemassa ja tänään teen voimatreeniä vastuskuminauhan kanssa. Vesijuoksu on siksi hyvä laji, koska se vahvistaa tasaisesti koko kropan lihaksia ja tykkään vedestä elementtinä. Nyt alkaa pikkuhiljaa kropassani näkyä treenaamisen tuloksia. Teen kaksi kertaa viikossa treeniä, yksi kestävyys- ja toinen voimatreeni. Useammin ei ole mahdollista, koska arki-illat ovat niin lyhyet ja en ole ainoa pikkuperheessämme joka treenaa. Tyttärelläkin on omia harrastuksia ja näin kuluvat illat myös hänen treeneille. Perjantaina vesijuoksin uimahallissa 1 tunnin ja jos sitä tekee oikealla tekniikalla, silloin se on erittäin tehokasta treeniä, mikä polttaa noin 800 kaloria tunnissa. Eilen oli minulla lepopäivä ja tänään teen voimatreeniä vastuskuminauhan kanssa. Niiden treenien välissä tuli hirveä himo syödä kookos-broileriwokkia, mutta ruoan valmistamisen aikana päätin, että tällä kerta tarjoilen kastikkeen ja nuudelit erikseen lautasella. Tulipas hyvä ruoka ja ihanan paksu kermainen kastike. Namia. Se on sen verran tulinen ruoka, että syömisen aikana nousee hiki otsalle. Minulla oli kotona tummaa soijakastiketta, siksi tuli kastike beige-värinen, mutta se on pikkuseikka. Jos haluat, voit laittaa kastikkeeseen vaaleaa soijaa. Nyt treenaamaan, jep! Hyvää sunnuntaipäivää!

P.S. Ihmeitä tapahtuu. Tällä viikolla on blogini Herkkusuun Parhaat ruokablogit-listalla 4.sijalla ja viime viikko oli peräti 3.sijalla. Kiitän ja kumarran.

4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

Kastikkeen liemi:
3 dl kanalientä
ananastölkistä ananasmehu
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl soijaa

2 rkl kookosöljyä
400 g broilerin rintafileetä
1 iso porkkana
3 salottisipulia
4 valkosipulin kynttä
iso pala tuoretta inkivääriä
1 tölkki / 227 g ananaspaloja
1 iso tl sitruunaruohotahnaa
1 chilipalko

iso nippu tuoretta korianteria
250 g täysjyväwokkinuudeleita

Sekoita isossa kulhossa kastikkeen liemen ainesosat keskenään ja laita kulho sivuun.

Viipaloi broilerin rintafileet. Kuori ja viipaloi porkkana, inkivääri, sipulit ja valkosipulit. Leikkaa chilipalko pitkittäin halki, poista siemenet ja viipaloi chili. Laita kaikki ainesosat pieniin kulhoihin.

Nosta iso wokkpannu hellan kuumalle levylle. Laita pannulle 2 isoa rkl kookosöljyä ja paista kuumassa öljyssä ensiksi broileri. Sen jälkeen lisää porkkana ja anna muutaman hetken kypsyä keskilämmöllä. Sen jälkeen lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja anna muutaman hetken kypsyä aineita pannussa kääntäen. Lisää ananas ja sitruunaruohotahna ja käännä aineita pannussa. Silloin kun kaikki ainesosat ovat kypsiä (vihannekset rouskuvia), kaada joukkoon kookoskerma ja sekoita joukkoon. Anna taas kypsyä muutaman hetken kunnes kuplia tulee pinnalle. Lopuksi lisää kastikkeen liemi ja kääntele kaikki ainesosat pannulla tasaiseksi kermaiseksi kastikkeeksi. Anna kastikkeella kypsyä taas muutaman hetken kunnes kastike paksuuntuu ja pinnalle nousee kuplia. Viimeisenä lisää chili, mikä kypsyy jälkilämmöllä ja kääntele kastikkeen joukkon.

Nosta wokkpannu sivuun ja koristele kastike hienonnetulla korianterilla.

Kastikkeen valmistamisen aikana keitä wokkinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoile molempia heti.

***


Olen palju treeninud. Reede ôhtul käisin ujulas 1 tunni vesijooksmas ja täna teen jôuharjutusi kummilindiga. Vesijooks on sellepärast hea ala, et see tugevdab ühtlaselt kogu keha lihaseid ja mulle meeldib vesi elemendina. Nüüd hakkab tasapisi minu kehas nägema treeningu tulemusi. Teen kaks korda nädalas trenni, sest rohkem ei ole vôimalik. Argiôhtud on nii lühikesed ja ma ei ole ainuke meie peres, kes trennis käib. Ka lapsel on omad treeningud ja siin Soomes viin autoga teda trenni. Reedel vesijooksin ujulas 1 tunni ja pôletasin 800 kalorit. Eile oli minul taastuspäev ja täna teen siis jôutrenni. Nende treeningute vahel tuli kange himu süüa kookos-broileriwokki. Toidu valmistamise ajal sain idee, et sellel korral serveerida kastet ja nuudleid eraldi. Tuli väga hea toit välja ja nii palju terav, et higi tôusis söömise ajal otsale. Nami. Minul oli kodus tumedat sojakastet ja sellepärast tuli kaste beezi värviga, aga see on ainult väike kôrvalseik. Kui soovid, vôid lisada kastmesse heledat sojat. Nüüd trenni tegema, jep! Head pühapäeva!

P.S. Imesid juhtub. Sellel nädalal on minu blogi Herkkusuu Parimad toidublogid-listil 4.kohal ja eelmisel nädalal oli koguni 3.kohal. Tänan ja kummardan maani.

4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

Kastme leem:
3 dl kanaleent
ananasspurgi ananassmahla
3 sl maisitärklist
2 sl sojakastet

2 sl kookosôli
400 g broileri rinnafileed
1 suur porgand
3 shalotisibulat
4 küüslaugu küünt
suur tükk värsket ingverit
1 purk / 227 g konserveeritud ananassi tükke
1 suur tl sidruniheinapastat
1 chilikaun

suur kimp värsket koriandrit
250 g täisterawokknuudleid

Sega kastmeleeme koostisosad suuremas kausis omavahel läbi ja pane kauss kôrvale.

Viiluta broileri rinnafileed. Koori ja viiluta porgand, sibulad, küüslaugu küüned ja ingver. Lôika chilikaun pikuti pooleks ja eemalda seemned. Viiluta chili. Tôsta kôik koostisained väikestesse kaussidesse.

Tôsta suur wokkpann kuumale pliidile ja tôsta pannile 2 suurt sl kookosôli ning küpseta broileriviilusid kuumas ôlis nii et need muutuvad heledateks. Lisa porgandid ja anna môned hetked küpseda. Siis lisa sibul, küüslauk ja ingver ning anna jälle küpseda môned hetked aineid wokkpannil segades. Lisa ananass ja sidruniheinapasta ja sega teiste ainete sisse. Siis kui kôik koostisosad pannil on küpsed, aga juurviljad veel krômpsuvad, lisa kookoskoor ja sega koostisainete hulka. Anna jälle küpseda môned hetked kuni väiksed mullid tôusevad pinnale. Lôpuks lisa kastmeleem ja sega jälle koostisosad ühtlaseks kooreseks kastmeks ja anna keskmisel temperatuuril küpseda kuni kaste muutub paksumaks ja mullid tôusevad pinnale. Viimasena lisa chili, mis küpseb järgitemperatuuril ja sega kastme sisse. Tôsta wokkpann pliidilt kôrvale ja kaunista hakitud korianderiga.

Kastme valmistamisega samal ajal keeda wokknuudlid pakendi juhendi järgi.

Serveeri môlemad kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...