keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tulinen Paccheri pasta katkarapujen kera – Tuline Paccheri pasta krevettidega


2-3 annosta
Valmistus 20 minuuttia

250 g Paccheri pastaa
suolaa
oliiviöljyä

voita
1 iso kokonainen valkosipuli viipaleina
loraus valkoista balsamietikkaa tai valkoviiniä
4 dl ruokakermaa
1 dl raastettua pecorinojuustoa
jauhettua mustapippuria
180 g isoja pakastettuja ja esikeitettyjä katkarapuja (sulatettuna)
1 chilipalko ilman siemeniä ja viipaleina
nippu korianteria hienonnettuna
tarvittaessa suolaa

pecorinojuustoa
sitruunalohkoja

Keitä Paccheri pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja oliiviöljyllä maustetussa vedessä (12-14 minuuttia) ja valuta vesi pois.

Kuullota kasarissa keskilämmöllä voissa valkosipuli, lisää loraus valkoista balsamietikkaa tai valkoviiniä ja anna kiehua sen verran, että alkoholi haihtuu pois. Lisää ruokakerma, pecorinojuusto ja mustapippuri sekä anna kypsyä muutaman minuutin. Sekoita aineita keskenään kypsymisen aikana. Lisää keitetty pasta, katkaravut ja chili sekä kääntele aineita varovasti pannulla. Anna kypsyä vielä muutaman hetken. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarvittaessa voit lisätä suolaa, mutta huomioi, että pecorinojuusto on aika suolainen. Koristele hienonnetulla korianterilla.

Raasta pasta-annokselle pecorinojuustoa ja tarjoile heti sitruunalohkojen kera.

***


2-3 portsjonit
Valmistus 20 minuuttia

250 g Paccheri pastat
soola
oliiviôli

vôid
1 suur küüslauk ôhukeste viiludena
lonks valget balsamico äädikat vôi valget veini
4 dl toidukoort
1 dl riivitud pecorinojuustu
jahvatatud musta pipart
180 g suuri sügavkülmutatud ja keedetud krevette (sulatatuna)
1 chilikaun ilma seemneteta ja ôhukeste viiludena
kimp korianderit hakituna
vajaduse korral soola

pecorinojuustu
sidrunisektoreid

Keeda Paccheri pastat pakendi juhendi järgi soola ja oliiviôliga maitsestatud vees (12-14 minutit) ja nôruta vesi pealt ära.

Kuumuta sügaval pannil keskmisel temperatuuril vôi sees küüslauguviilud, lisa lonks valget balsamicot vôi veini ja anna keeda nii kaua kuni alkohol haihtub ära. Lisa toidukoor, pecorinojuust ja must pipar ning anna küpseda môned minutid. Sega aineid omavahel küpsemise ajal. Lisa keedetud pasta, krevetid ja chili ning sega kôik ained ettevaatlikult omavahel pannil läbi ja anna küpseda veel môned hetked. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Vajaduse korral vôid lisada soola, aga vôta arvesse, et pecorinojuust on üsna soolane. Kaunista hakitud korianderiga.

Riivi pastaportsjonile pecorinojuustu ja serveeri kohe sidrunisektoritega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...