FIN Mainospostus. Yhteistyössä Klaus K.
EST Reklaampostitus. Koostöös Klaus K.
FIN Kävin 20.11.13 kutsuvieraana ryhmän ruokabloggareiden kanssa supersuosioon noussut Suomen ensimmäisen designhotellin Klaus K:n American Christmas Grillin tastingissa. American Cristmas Grilliä tarjottiin Livingroomissa, mikä avattiin vuoden alussa. Se on hotellin alakerrassa hotellin vastaanoton vieressä samassa avonaisessa tilassa sijaitseva ravintola ja sen sisustuksessa on kunnioitettu suomalaista kulttuuria ja kuunneltu hotellin asiakkaiden toiveita.
EST Käisin 20.11.13 külalisena rühma toidublogijatega tutvumas superpopulaarusesse tôusnud Soome esimese designhotelli Klaus K American Christamas Grilliga. American Christamas Grilli serveeriti restoranis Livingroom, mis avati aasta alguses. See ”elutuba” on hotelli alumisel korrusel hotelli vastuvôttu kôrval samas avatud ruumis olev restoran, mis on disainitud soome kultuuri austades ja hotelli külalsite soove kuulates.
FIN Meille tarjottiin starteriksi valkoviiniä ja keittiön tervehdyksenä BBQ-makuisia täytettyjä keksejä.
EST Meile pakuti starteriks valget veini ja BBQ-maitselisi täidetud küpsiseid.
FIN Alkuruokabuffetissa oli tarjolla Aasialaisittain marinoitua salaattia ja mereneläviä, Paahtopaistia ja tuoretta piparjuurta, Italialaisia leikkeleitä ja kasvispikkelsiä, Kuha Ceviche á la Klaus K, Fenkoli-sitruuna graavattua lohta, Leppäsavustettua Porsaan kassleria ja coleslaw-salaattia. Lasipurkissa oli aivan ihanaa ankanmaksapateeta. Se oli niin kuohkea ja kermavaahtomainen, mikä suli saman tien suussa. Toinen minun suosikki alkuruokabuffetissa oli mausteinen punasipulihilloke. Siinä oli vaikea luulla raaka-ainetta sipuliksi, koska se oli niin makeahko ja hyvin maustettu. Pitkästä alkupalavalikoimasta nousi minulle vielä esille kuha, koska sillä oli jännä vähän pehmeän kumin rakenne.
EST Eelroabuffetis oli Aasia moodi marineeritud salatit ja mereande, Rostbiifi ja värsket mädarôigast, Itaalia vorstilôike ja köögiviljapikelsit, Koha Ceviche á la Klaus K, Apteegitilli ja sidruniga graavitud lôhet, Lepaga suitsetatud sealiha ja coleslaw-salatit. Klaaspurgis oli meeletult hea ja maitsev pardimaksapasteet. See oli nii kohev ja vahukooretaoline ning sulas kohe suus ära. Teine minu lemmik eelroogadebufetist olid maitsestatud punased sibulad. Need olid taevalikud. Raske oli neid arvata sibulateks, sest nende maitse oli nii magus ja hästi maitsestatud. Pikast eelroogadevalikust tôusis esile veel koha, sest sellel oli nii pônev veidi pehme kummi taoline tekstuur.
FIN Isolla tarjoiluvadilla oli ravintolan asiakkaiden suosikkisalaatti Hollywoodin klassikkosalaatti jossa oli mm. kanaa, avokadoa, pekonia, sinihomejuustoa.
EST Suurel serveerimisvaagnal oli restorani külaliste lemmiksalat Hollywoodi traditsiooniline salat, milles oli mh. kana, avokadot, peekonit, sinihallitusjuustu.
FIN Meitä kävivät tervehtimässä hotellin omistajat, Mrs. Mia Cederberg-Skvorc ja Mr. Marc Skvorc. Iltaa emännöi myyntipäällikkö Katja Simanainen (kuvassa vasemalla),
EST Meid käisid tervitamas hotelli omanikud, Mrs. Mia Cederberg-Skvorc ja Mr. Marc Skvorc. Ôhtu perenaine oli müügijuht Katja Simanainen (pildil vasakul).
FIN Keitiössä valmistettiin meille ruokia.
EST Köögis valmistati meille toite.
FIN American Christmas Grillin ruokia esitteli meille keittiömestari Kimmo Kotamäki. Mielestäni on erittäin kiitollista kun keittiömestari tulee esittelemään ruokia ja antaa niille kasvot. Se tekee ruuan läheisemmäksi ja henkilökohtaisemmaksi.
EST American Christmas Grilli toite esitles meile peakokk Kimmo Kotamäki. Minu arust on eriti tänuväärne kui peakokk tuleb ise kööki esitlema ja annab toitudele oma näö. See teeb toidu inimlikumaks ja isiklikumaks.
FIN Pääruokien listalla oli Karamellisoitua kalkkunaa, pistaasia, karpaloita ja pihlajanmarjahyytelöä, mikä oli minun ehdoton suosikkini, koska makukokonaisuus oli erinomaista ja hyvin yhteen sopiva. Nostan hattua ihmiselle, kuka sen on keksinyt!!!
EST Pearoogade menüüs oli Karamelliseeritud kalkunit, pistaatsiapähkleid, jôhvikaid ja pihlakamarjatarretist, mis oli minu kindel lemmik kogu pearoogade rivis, sest see oli väga ônnestunud maitsete tervik. Sügav kummardus inimesele, kes selle välja môtles!!!
FIN Pääruokina olivat vielä Miedosti savustettua lohta, guacamolea. Lohi oli hienosti läpikypsä, mikä sopii perheravintolaan. Minä tykkäsin lohesta, koska se oli rasvainen, kauttaaltaan tasalaatuista, kalahiutaleet irtosivat kokonaisina paloina toisistaan, väri oli kaunis vaaleanpunainen, liha oli mehevä ja pehmeä, kaunis, maukas ja esteettinen ruoka.
EST Pearoogadeks oli veel ôrnalt suitsetatud lôhet ja guacamolet. Lôhe oli ilusti läbiküpsenud, mis sobib pererestorani. Minule lôhe meeldis, sest see oli rasvane, sellel oli läbini ühtlane kvaliteet, kalalihakiud eraldusid ühtlaste tervikutena teineteisest, värv oli ilus roosa, liha oli mahlane ja pehme, ilus, maitsev ja esteetiline toit nii kehale kui hingele.
FIN Grillattua Black Angus-filettä ja savuvalkosipulivoita.
EST Grillitud Black Angus-filee ja suitsuküüslauguvôi.
FIN Meheviä porsaan ribsejä grillistä ja Klaus K:n vaahterasiirappi-BBQ-kastiketta.
EST Mahlased searibid grillist ja Klaus K vahtrasiipuri-BBQ-kaste.
FIN Kotitekoista vuohenjuusto-munakoiso tuorelasagnea, karamellisoitua tomaattia. Klaus K:ssa on italialainen kokki Antonio Napoli joka valmistaa itse tuorepastan, lasagne oli hänen tekemästä tuorepastasta.
EST Koduvalmistatud kitsejuustu-baklazaanilasagne, karamelliseeritud tomatid. Klaus K:s on itlaalia kokk Antonio Napoli, kes valmistab värsket pastat ise ja lasagne oli valmistatud tema valmistatud värskest pastast.
FIN Lisäksi pääruokavalikoimaan kuuluivat vielä lisukkeet: Tryffelillä ja parmesaanilla maustettua bataattipyrettä, Kuminalla ja sitruunalla maustettuja paahdettuja perunoita, Rypälemehulla maustettuja grillattuja vihanneksia ja American stuffingia (sis. leipää, kastanjaa, omenaa, makkaraa ja yrttejä). Viimeinen oli minun suosikkini, koska sillä oli ihana mausteinen pippurinen maku. Stuffingista tuli mieleen meidän pyttipannu.
EST Lisaks kuulusid pearoogade valiku sisse lisandid: Trühvlitega ja parmesaanijuustuga maitsestud bataadipüree, Köömnetega ja sidruniga maitsestatud röstperunad, Viinatmarjamahlaga maitsestaud ja grillitud köögiviljad ja American stuffing (sisaldab leiba, kastaneid, ôunu, vorsti ja ürte). Viimane oli minu lemmik, sest sellel oli mônus piprane maitse. Stuffingist tuli meelde meie praetud kartulid lisanditega.
FIN Läpi koko alkupalojen ja pääruokien oli vähän makeahko makulinja, mikä oli minulle miellyttävä. Ruoka oli tuoretta, maukasta, hyvää ja mutkatonta. Niin, miten Katja meille ilmoitti, ruoka on valmistettu korkealaatuisista luomuraaka-aineista. Ja sen tunsi suussa.
Ruokabloggaajat ovat kiva kansa, he syövät ja puhuvat ruuasta, syövät ja puhuvat…
EST Läbi eel- ja pearoogade oli veidi magus maitseliin, mis minule meeldis. Toit oli värske, sobivalt maitsestatud, hea ja aus. Nii nagu Katja meile teatas, toit oli valmistatud kôrgekvaliteedilistest mahetoodetud toorainetest. Ja selle tundis suus.
Toidublogijad on tore rahvas, nad söövad ja räägivad toidust, söövad ja räägivad…
FIN Ruokien kanssa tarjottiin Twisted valko- ja punaviiniä. Ne ovat parhaita ruokaviinejä mitä olen ikinä juonut, koska molemmat olivat niin pehmeän silkkisen makuisia. Mielestäni ruokaviinillä pitääkin olla sellainen, että se jättää tilaa ruoan maulle ja suussa taustalla vaan tuntee viinin maun. Se on tasapainoinen yhtälö. Ainakin joulupöydän viineiksi erittäin hyvä valinta, koska juhlapöydässä tulee syötyä erilaisia ruokia ja viinillä pitää olla sen mukainen. Oli mahdollisuus juoda myös olutta.
EST Toitudega serveeriti meile Twisted valget ja punast veini. Need on ühed parimad lauaveinid mida mina olen joonud, sest môlemad olid nii pehme siidise maitsega. Minu arust lauavein peabgi olema selline, et see jätab ruumi toidu maitsele ja ainult taustal tunneb veini oma maitse. See on tasakaalukas kombinatsioon. Vähemalt jôululaua veiniks sobivad need veinid hästi, sest sellises pidulauas süüakse erinevaid toite ja vein peab olema vastavalt olukorrale. Toitudega vôis juua ka ôlut.
FIN Klaus K:n kakkugalleriassa olivat Maailmankuuluisa ”Death by Chocolate” suklaakakkua, Mustikkajuustokakku New Yorkin tapaan, Suklainen banaanikakku ja maapähkinäkuorrutetta ja Vadelmamoussekakku a lá financiere. Kaikki kakut olivat hyvin täyttäviä ja raskaita paitsi raikas ja kevyt vadelmakakku.
EST Klaus K tordigaleriis olid Maailmakuulus ”Death by Chocolate” shokolaaditort, Mustikajuustukook New Yorgi moodi, Shokolaadine banaanitort ja maapähklitäidisega ja Vaarikamoussetort a lá financiere. Kôik olid väga täitvad ja rikkalikud tordid, välja arvatud vaarikatort, mis oli kerge ja värske maitsega.
FIN Tästä galleriasta minun ehdoton suosikki banaanikakku ja juuri sen maapähkinäkuorrute. Suolaiset paahdetut pähkinät antoivat mukavan sävyn kakulle.
EST Sellest galeriist minu lemmik oli banaanitort ja just selle maapähklitäidise pärast. Solased röstitud pähklid andsid mônusa maitse tordile.
FIN Jälkiruokapöydältä löytyi kakkujen lisäksi keksivalikoima, hedelmäsalaattia, konvehteja ja juustolajitelma viikunahillolla, kahvia, teetä...
EST Magustoidulaualt leidus veel küpsisevalikut, puuviljasalatit, erinevaid komme ja juustuvalikut viigunamoosiga, kohvi, teed...
FIN ... ja kauniita jouluasetelmia.
EST ... ja ilusaid jôuluteemalisi kaunistusi.
FIN Joulutunnelmaa.
EST Jôulumeeleolu.
FIN Chilipalkojen joulu.
EST Chilikaunade jôulud.
FIN Tietenkin, totta kai toki, sellaisesta ruuasta tulee syötyä ähkyyn. Vitsailtiin meidän ruokapöydässä, että täällä saa syödä koko rahan (menu 65 euroa/hlö, sisältää alku- ja jälkiruokabuffetin, valintanne mukaisen pääruoan ja kaikki listatut lisukkeet. Aperitiivisuosituksena kuuma omenasiideri Klaus K:n tapaan 9€) edestä ja koti ei pidä mennä nakkikioskin kautta. Sellainen runsas, maukas ja mutkaton ruokapöytä sopii jouluun ja olohuoneeseen. Loppujen lopuksi kertyi minulle pitkä lista tarjolla olevista ruuista, mitkä jäivät minulle mieleen soimaan hyvinä joulumakuina: kuha, ankanmaksapatee, sipulihilloke, viinit, kalkkuna, American-stuffing, banaanikakku ja ne olivat hyvästä minulle parhaita.
Katselin Livingroomia, kodikasta tunnelmaa.
EST Muidugi, täiesti loomulikult, sellise toidu söömise järgi on kôht pungil täis. Tegime oma toidulauas nalja, et siin saab süüa kogu raha eest ( menüü 65 eurot/inimene, sisaldab eelroa ja magustoidubufeti, oma valiku järgi pearoa ja kôik lisandid. Aperatiivisoovitusena kuum ôunasiider Klaus K moodi 9 eurot) ja koju ei pea minema grillikioski kaudu. Selline rikkalik, aus ja maitseküllane toidulaud sobib jôuluaega ja elutuppa. Lôppude lôpuks kogunes minule pikk nimekiri serveeritud toitudest, mis jäid minule pähe helisema heade jôulumaitsetena: koha, pardimaksapasteet, sibulad, veinid, kalkun, American-stuffing, banaanitort ja need olid kôigest heast minule parimad maitsed.
Vaatasin Livingroomis ringi, kodune meeleolu.
FIN Olohuoneen sydän: pyöreän pöydän keskellä oleva takka.
EST Elutoa süda: ümara laua keskel olev kamin.
FIN Mukavia istumapaikkoja.
EST Mugavaid istekohti.
FIN Tyylikäitä istumapaikkoja.
EST Stiilseid istekohti.
FIN Halko- ja pölkkymotiiveja.
EST Küttepuumotiive.
FIN Pidin respan kohdalla olevasta kattovalaisimesta. Se muistutti minulle pitkä valaistuksessa olevaa ulko-oven kranssia.
EST Mulle meeldis ka leti kohal olev pikk ja looklev valgustus. See meenutas minule pikka looklevat välisukse pärga.
FIN Klaus K:n Amrican Christmas Grill on avattuna 2.-22.12.2013. Suosittelen astua sisään Livingroomin ovesta ja nauttia siellä jouluajan lämpimästä tunnelmasta amerikkalaiseen runsaskätiseen tyyliin.
EST Klaus K American Christmas Grill on avatud eraisikutele 2.-22.13. Soovitan astuda sisse Livingroomi uksest ja nautida seal jôuluaja meeleolust ameerika rikkalikus stiilis.
FIN Hyvää alkanutta Adventtia kaikille!
EST Head alganud jôuluaega kôigile!
Tuotelahja (kutsu) bloggarille - Kingitustoode (kutse) blogijale: Klaus K.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti