perjantai 13. joulukuuta 2013

Jauhelihalla täytetyt paprikat - Hakklihaga täidetud paprikad


4 annosta
Valmistus 40 minuuttia

4 keskikokoista eriväristä paprikaa / paprikoilla pitää olla samankokoisia
juustoraastetta

Jauhelihatäyte:
400 g sika-nautajauhelihaa
1 kananmunaa
1 keskikokoinen tomaatti kuutioina
1 keskikokoinen sipuli kuutioina
1 keskikokoinen keitetty peruna kuutioina (voi käyttää eilisiä perunoita) / tai 1 dl keitettyä riisiä
1 rkl korppujauhoja
rouhittua mustapippuria
nippu hienonnettua rosmariinia
nippu hienonnettua timjamia
nippu hienonnettua persiljaa
suolaa

voita

Jogurttikastike:
200 g raejuustoa
noin 2-3 dl maustamatonta jogurttia
hienonnettua persiljaa ja timjamia
suolaa

Valmista jauhelihatäyte sekoittamalla kulhossa kaikki täytteen ainesosat keskenään.

Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet. Täytä paprikat jauhelihatäytteellä. Voitele uunivuoka ja sipaise voita myös paprikoiden pinnoille. Aseta täytetyt paprikat uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia kunnes paprikat ja jauheliha ovat kypsyneet ja pinnalta kullanruskeita. Nosta uunivuoka uunista ulos ja laita jokaisen paprikan päälle runsas annos juustoraastetta. Nosta vuoka uunin jälkilämmölle, missä juusto sulaa paprikoiden pinnalle.

Paprikoiden kypsymisen aikana valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainesosat kulhossa.

Tarjoile jauhelihalla täytettyjä paprikoita jogurttikastikkeen ja sekaleivän kanssa.

***


4 portsjonit
Valmistus 40 minutit

4 keskmise suurusega erivärvilist paprikat / paprikad peavad olema samasuurused
riivitud juustu

Hakklihatäidis:
400 g sea-veise hakkliha
1 kanamuna
1 keskmise suurusega tomat kuubikutena
1 keskmise suurusega mugulsibul kuubikutena
1 keskmise suurusega keedetud kartul kuubikutena (vôib kasutada eilseid kartuleid) / vôi 1 dl keedetud riisi
1 sl riivsaia
jahvatatud musta pipart
kimp hakitud rosmariini
kimp hakitud tüümiani
kimp hakitud peterselli
soola

vôid

Jogurtikaste:
200 g kodujuustu
umbes 2-3 dl maitsestamata jogurtit
hakitud peterselli ja tüümianit
soola

Valmista hakklihatäidis segades kôik täidise koostisosad omavahel kausis läbi.

Lôika paprikad pooleks ja eemalda seemned. Täida paprikad hakklihatäidisega. Määri ahjuvormile vôid ja määri vôiga ka paprika pindasid. Aseta paprikad ahjuvormile. Jahvata pinnale soola ja pipart. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 30 minutit kuni paprikad ja hakkliha on küpsed ja saanud pinnale kuldset värvi. Tôsta ahjuvorm ahjust välja ja pane iga paprika peale palju riivitud juustu. Tôsta ahjuvorm tagasi ahju ja anna juustul sulada paprikate pinnale.

Paprikate küpsemise ajal valmista jogurtikaste segades kôik kastme koostisosad omavahel kausis läbi.

Serveeri hakklihaga täidetud paprikaid jogurtikastme ja segaleivaga.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...