sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Paistetut siika- ja taimenfileet, paprikahyöstö – Praetud siia- ja forellifileed, pannil küpsetatud paprikad





2 annosta
Valmistus 30 minuuttia

2 siikafileetä nahkoineen (yksi filee noin 150-200 g)
oliiviöljyä
(voi olla pala voita paistamista varten)
nippu timjamin oksia
1 rkl puristettua valkosipulia oliiviöljyssä tai murskattua valkosipulia
rouhittua mustapippuria
suolaa

Paprikahyöstö Lumache pastalla:
1 punanainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
2 isoa kourallista värillistä Lumache pasta / kesän alussa voi lisätä keitettyjä uusia perunoita
1 chilipalko
ruokosokerisiirappia
vähän rouhittua mustapippuria
suolaa
kevätsipulia
timjaminoksia
oliiviöljyä

sitruunan lohkoja
valmis bearnaise-kastiketta

Nypi keittiöpihdeillä fileistä isot selkäruodot pois. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperilla (painaa paperia fileiden päällä).

Keitä Lumache pasta suolalla maustetussa vedessä, mihin on vielä lisätty oliiviöljyä (6 minuuttia). Valuta vesi pois.

Leikkaa paprikasta ohuet suikaleet. Leikkaa chilipalko pituus suunnassa halki, poista siemenet ja leikkaa chilistä poikittain viipaleet. Kypsennä paprikaa keskikuumalla pannulla oliiviöljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes se on vähän pehmeä, mutta vielä rouskuva (al dente). Lisää ruokosokerisiirappia, vähän mustaa pippuria ja suolaa. Sekoita aineita keskenään. Lisää chili ja kypsennä vielä noin minuutin. Lopuksi lisää keitetty pasta ja kääntele aineita pannulla keskenään. Lopuksi koristele timjaminoksilla ja hienonnetulla kevätsipulilla. Siirrä pannu sivuun.

Paista siikafileet. Leikkaa nahkan puolelle viillot. Kaada paistinpannulle runsaasti oliiviöljyä ja silloin kun öljy on kuuma, lisää nippu timjamia ja valkosipulimurskaa, anna öljyllä maustua ja kaavi puulastalla mausteet sivuun. Silloin kun pannulta nousee jo vähän savua, paista siikafileitä alussa nahkapuoli alaspäin. Lisää pippuria ja suolaa. Älä siirtele fileitä pannulla, silloin kun kala on kypsä, se irtoa itsestään. Paista nahkapuolta 90 % paistoajasta ja silloin kun kalan liha on alhaalta jo vaalea, käännä fileitä. Paista nahatonta puolta kunnes sekin on kypsä, valkoinen. Lisää pala voita pannulle. Lusikoi fileiden nahkapuolelle maustettua öljyn ja voin sekoitusta, näin fileet maustuvat paremmin. Paistamisen aika riippuu fileiden koosta.

Nosta tarjoilulautsille paprikahyöstöä ja yksi paistettu siikafilee. Voit vielä koristella yrteillä. Tarjoile sitruunalohkon ja bearnaise-kastikkeen kera. Lautasalla voit nostaa lusikalla kastiketta paprikan päälle ja isoja pastakoteloita täyttää paprikoilla ja kastikkeella, se on helppo.

***

2 taimenfileetä nahkoineen (yksi filee noin 300 g)
oliiviöljyä
voi olla pala voita paistamista varten
nippu timjamin oksia
1 rkl puristettua valkosipulia oliiviöljyssä tai murskattua valkosipulia
rouhittua mustapippuria
suolaa

Paprikahyöstö:
1 punanainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 chilipalko
ruokosokerisiirappia
vähän rouhittua mustapippuria
suolaa
kevätsipulia
timjaminoksia
oliiviöljyä

sitruunan lohkoja
moniviljasämpylöitä

Valmista ruoka samalla tavalla kuten edellisessä resepteissä. Tarjoile sekaleivän kanssa. Voi olla myös kastiketta.

***





2 portsjonit
Valmistus 30 minutit

2 siiafileed nahaga (üks filee umbes 150-200 g)
oliiviôli
vôib olla tükk vôid praadimise jaoks
kimp tüümiani oksi
1 sl pressitud küüslauku oliiviôlis tai hakitud küüslauku
jahvatatud musta pipart
soola

Pannil küpsetatud paprikat Lumache pastaga:
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 roheline paprika
2 suurt peotäit värvilist Lumache pastat / suve alguses vôib lisada keedetud värskeid kartuleid
1 chilikaun
roosuhkrusiirupit
veidi jahvatatud musta pipart
soola
rohelist sibulat
tüümianioksi
oliiviôli

sidruni sektoreid
valmis bearnaise-kastet

Eemalda köögitangidega fileest suured seljaluud. Loputa fileed külma vee all ja kuivata need môlemalt poolt majapidamispaperiga (vajuta paberit kala peal).

Keeda Lumache pastat soolaga maistetud vees, kuhu on lisatud veidi oliiviôli (6 minutit). Kurna vesi ära.

Lôika paprikast ôhukesed viilud. Lôika chilikaun pikuti pooleks, eemalda seemned ja lôika chilist pôigiti lôigud. Küpseta paprikat keskmise suurusega pannil oliiviôlis umbes 3 minutit vôi nii kaua kuni need on veidi pehmed, aga veel krômpsuvad (al dented). Lisa roosuhkrusiirupit, veidi musta pipart ja soola. Sega aineid omavahel. Lisa chili ja küpseta umbes üks minut. Lôpuks lisa keedetud pasta, sega aineid pannil, nii et need on omavahel hästi läbisegatud. Lôpuks lisa tüümiani oksi ja hakitud rohelist sibulat. Tôsta pann kôrvale.

Prae siiafileed. Lôika fileede nahapoolele viilud. Kalla praepannile üsna palju oliiviôli ja siis kui ôli on kuum, lisa kimp tüümiani ja küüslauku, anna ôlil maitsestuda ja kraabi puulastaga maitseained kôrvale panni äärde. Siis kui pannilt tôuseb veidi suitsu, prae fileed alguses nahapool allpool. Lisaa soola ja pipart. Ära liiguta fileesid pannil, sest kui need on nahapoolt küpsed, need eemalduvad ise pannist. Prae nahapool allpool fileesid 90 % praadimise ajast ja siis kui kala liha on altpool valge, pööra fileed pannil. Prae teiselt poolt fileesid kuni need on küpsed ja valged. Lisa väike tükk vôid pannile ja tôsta lusikaga ôli ja vôi segu filee peale, et see maitsestuks. Praadimise aeg sôltub fileede suurusest.

Tôsta serveerimistaldrikutele küpsetatud paprikat ja üks praetud siiafilee. Vôid taldrikud veel ürtidega kaunistada. Serveeri sidrunisektori ja bearnaise-kastmega. Taldrikul vôid tôsta lusikaga kastet paprika peale ja suuri pastateokarpe täitä kastme ja paprikatega. See on lihtne.

***

2 portsjonit
Valmistus 30 minutit

2 forellifileed nahaga (üks filee umbes 300 g)
oliiviôli
vôib olla tükk vôid praadimise jaoks
kimp tüümiani oksi
1 sl pressitud küüslauku oliiviôlis tai hakitud küüslauku
jahvatatud musta pipart
soola

Pannil küpsetatud paprika:
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 roheline paprika
1 chilikaun
roosuhkrusiirupit
veidi jahvatatud musta pipart
soola
rohelist sibulat
tüümianioksi
oliiviôli

sidruni sektoreid
segaleivakukleid

Valmista toit sama moodi kui eelmises retseptis. Serveeri segaleivaga. Vôib-olla ka kastet.

***



FIN Italialianen Lumache pasta.
EST Itaalia Lumache pasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...