lauantai 1. kesäkuuta 2013
Paistettu sinihomejuusto valkoviinissä ja chorizomakkarat - Küpsetatud sinihallitusjuust valges veinis ja chorizovorstid
Rasvaista ja suolaista! Tämän reseptin juuret ovat Ranskassa. Taas kerran kuulin kokkiohjelmasta tämän kerran Viinitilojen keittiössä, miten liharuokien lisukkeeksi valmistettiin sinihomejuustoa valkoviinissä. Taas kerran idea inspiroi minua ja päätin kokeilla sitä kotona. Juustosta ja viinistä muodostui munakokkelin tapainen kastike. Voimakas maku, pikantti, yllättävä, makuhermoja herättävä, sopii lihan, kalan, vihanneksien kera. Minä tarjosin sitä uunissa paistettujen chorizo-makkaroiden, raikkaan salaatin ja keitettyjen uusien perunoiden kera. Sopiva tarjota myös grillattujen ruokien kera.
2-3 annosta
Valmistus 45 minuutti
300 g rasvaista sinihomejuustoa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
noin 1 tl jauhettua muskottipähkinää
400 g / 6 chorizo-raakamakkaraa tai muuta raakamakkaraa
oliiviöljyä
Laita iso juustopala pieneen uunivuokaan, kaada vuokaan valkoviini ja ripottele pinnalle muskottipähkinää. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut valkoviinin ja paistos poreille tasaisesti vuoassa.
Öljy oliiviöljyllä toinen isompi uunivuoka ja aseta chorizamakkarat vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä ja kuori on kauniin puna-ruskea. Kääntele makkaroita paistamisen puolessa välissä.
Silloin kun yksi vuoista valmistuu ensimmäisenä, nosta se uunista ulos ja laita sen päälle folio, näin se pysyy kuumana tarjoilun saakka.
***
Rasvane ja soolane! Selle retsepti juured on Prantsusmaal. Jälle korra kuulsin kokasaatest seekord Veiniistanduste köökides, kuidas lihatoitude lisandiks valmistati sinihallitusjuustu valges veinis. Jälle kord see idee inspireeris mind ja otsustasin seda kodus proovida. Juustust ja veinist moodustus munapudru taoline kaste. Tugevamaitseline, pikantne, üllatav, maitseaiste äratav, sobib liha, kala ja köögiviljadega. Mina pakkusin seda ahjus praetud chorizovorstidega, värske salati ja keedetud uute kartulitega. Sobilik serveerida ka grillitud toitudega.
2-3 portsjonit
Valmistus 45 minutit
300 g rasvast sinihallitusjuustu
1 ½ dl kuiva valget veini
umbes 1 tl jahvatatud muskaatpähklit
400 g / 6 chorizo-toorvorsti vôi teistsugust toorvorsti
oliiviôli
Pane suur juustutükk väiksesse ahjuvormi, kalla vein vormi ja raputa selle peale muskaatpähklit. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 35-40 minutit vôi niikaua kuni juust on sulanud veini sisse ja küpsetis muliseb ühtlaselt vormis.
Määri ôli teisele suuremale ahjuvormile ja aseta vorstid vormi sisse. Prae vorste ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 20-25 minutit kuni vorstid on küpsed ja koor on kaunis puna-pruun. Pööra vorste praadimise ajal.
Kui üks vormidest valmistub esimesena, siis tôsta see ahjust välja ja kata fooliumiga, et see püsiks serveerimiseni kuumana.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Chorizovorstid, ma ei ole näinud. Mis teine vorsti oleks ligidal chorizovorstiga?
VastaaPoistaMeie lähipoes oli juhuslikult lihaletis chorizovorste müügil ja ostsin kohe ära. Vôib olla ka muid toorvorste. Mida müügil on. Siin, Espoos, vahetevahel on lihaletis erinevate väiketootjate toorvorste müügil. Aga juustu vôib süüa minu arust väga mitme liha- ja kalatoiduga. Vôi siis segaleiva ja röstitud vôi grillitud köögiviljadega.
Poista