sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Arkinen ja nopea raparperipiirakka – Argipäevane ja lihtne rabarberikook


12 palaa
Valmistusaika noin 45 minuuttia

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl maitoa
3 kananmunaa
50 g sulatettua voita
1-2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 raparperin vartta paloina

Täyte:
3 isoa raparperin vartta paloina
1 dl sokeria tai maun mukaan
kookoshiutaleita
mantelilastuja
voita halutessasi

Vaahdota yleiskoneella sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voi ja maito. Kääntele koneella tasainen taikina, lisää loppuvaiheessa raparperi ja kaada taikina vuokaan (halkaisija 28 cm, irtopohjallinen, tarttumaton pinta). Aseta täytteen raparperit taikinan pinnalle, ripottele kookoshiutaleita ja mantelilastuja sekä vielä sokeria (voi lisätä voinokareita halutessasi).

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja pinnalta kaunis kultainen. Pistä puutikku piirakkaan, jos sinne ei tartu taikinaa, silloin on se kypsä. Jos piirakka alkaa palaa pinnalta, vähentää uunin lämpöä. Irrota vuoan pohja, anna piirakalla jäähtyä ja tarjoile piirakkaa suoraan vuoan pohjalla.

Tarjoile vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

***


12 tükki
Valmistusaeg 45 minutit

Taigen:
3 dl nisupüüli
2 dl suhkrut
1 dl piima
3 kanamuna
50 g sulatatud vôid
1-2 tl vaniljesuhkrut
1 ½ tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 rabarberivart tukkidena

Täidis:
3 suurt rabarberivart tukkidena
1 dl suhkrut
kookoshelbeid
mandlilaaste
void soovi korral

Vahusta köögikombainiga suhkur ja munad kohevaks ühtlaseks vahuks ja lisa omavahel segatud kuivad ained, vôi ja piim. Valmista köögikombainiga ühtlane tainas, lisa lopupoole rabarber ja kalla taigen vormi (läbimoot 28 cm, lahtivoetav pohi, teflon). Tôsta lusikaga taignale täidise rabarberitukid, raputa peale kookoshelbeid ja mandlilaaste ning suhkrut (voib lisada voitukke soovi korral).

Küpseta 200 kraadis ahju keskmisel kôrgusel 20-25 minutit vôi kuni kook on küps ja saanud peale ilusa kuldse värvi. Torka puutikk kooki, kui tikule ei jää tainast, siis on kook küps. Kui kook hakkab pealt liiga kôrbema, siis vähenda ahju temperatuuri. Eemalda vormi pohi, anna koogil jahtuda ja serveeri otse vormi pohjal.

Serveeri vaniljekastme, vaniljejäätise vôi vahukoorega

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...