lauantai 5. toukokuuta 2012
Parsa Milanon tapaan (vege) – Spargel Milano moodi (vege)
Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Luumukka!
Se on minun blogiystävän Piparipullan ohje. Hän on Italiasta kotoisin ja tällä hetkellä asuu Suomessa Varkaudessa. Parsa Milanon tapaan on hyvin tunnettu parsa-retsepti Italiassa, mutta sen ulko-puolella tuntematon. Resepti on viehättävä omissa puhtaissa mauissa ja minulle tulivat heti silmien eteen italialaiset mammat keväällä laittamassa perheelle helppoa ja maukasta parsaa.
2 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
1 nippu / 500 g vihreää tankoparsaa
4 kananmunaa
raastettua parmesaanijuustoa
oliiviöljyä ja voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Pese ja kuivaa parsat ja leikkaa niiden kovat kannat pois. Jos tarvitsee kuoria tankoja, kuori noin puolestavälistä vartta pitkin alaspäin.
Laita öljyä ja voita isolle paistinpannulle ja asettele parsat kuumalle paistinpannulle. Anna paistua miedolla lämmöllä kannen alla, välillä sekoittaen. Mausta suolalla.
Kun parsa on melkein valmis, paista kananmunia niin että valkuaiset ovat rapeita mutta keltuaiset vielä hieman löysiä. Mausta kananmunat suoalalla ja pippurilla.
Nosta parsat lautaselle ja laita kananmunat niiden päälle. Ripottele parmesaanijuustoa pinnalle. Tarjoa heti.
***
Tere tulemast minu blogi lugejaks, Luumukka!
See on minu blogituttava Piparipulla retsept. Ta on itlaalane, kes praegu elab Soomes Varkaus nimelises linnas. Spargel Milano moodi on väga tuntud retsept Itaalias, aga väljaspool Itaaliat tundamatu. Retsept on vôluv oma puhastes maitsetes ja minule tuli kohe silmade ette itaalia mammad kevadel valmistamas oma perele lihtsat ja maitsvat spargelit.
2 portsjonit
Valmistamise aeg 20 minutit
1 kimp / 500 g rohelist spargelit
4 kanamuna
riivitud parmesaanijuustu
oliiviôli ja vôid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Pese ja kuivata spargel ja lôika nende kôvad kannad /varreotsad ära. Vajaduse korral vôid koorida spargelit piki vart kannapoole.
Pane ôli ja vôi suurele pannile ja aseta spargel kuumale pannile. Anna küpseda madalal temperatuuril kaane all, vahetevahel segades ja pöörates spargelit. Maitsesta soolaga.
Kui spargel on peaaegu valmis, siis prae teisel pannil kanamunad nii, et munavalge on peaaegu küpse, aga kollane on jäänud vedelaks. Maitsesta munad soola ja pipraga.
Tôsta spargel taldrikule ja aseta kanamunad nende peale. Riivi juustu pinnale. Serveeri kohe.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moi!
VastaaPoistaMaistuiko hyvältä? :)
Moi, maistui kyllä! Parsa, valuva kananmunan keltuainen ja parmesaani sopivat erinomaisesti yhteen. Tykkään vielä siksi siitä ohjeesta, että siinä ei ole lihaa, on vege vaihtoehto. Viime kevät valmistin parsa-pekonirullia ja laitoin niiden päälle keitetyn kananmunan, millä on valuva keltuainen. Kiitos ohjeesta!
PoistaTässä mainio äitienpäivä brunssi
VastaaPoistaennen töihin lähtöä!
Kiitos teille molemmille ohjeesta!
Se sopii mainiosti Äitienpäivän brunssille. Varmasti monet tykkää vege ruoasta ja minäkin haluan, että sitä olisi vaihtoehtona ruokapöydällä keventämässä ateria.
PoistaKyllä se on ihana vege ateria! :)
VastaaPoistaKiitos sinulle, että toit ohjeen Suomeen!
Poista