keskiviikko 9. toukokuuta 2012
Kreikkalainen salaatti (vege) - Kreeka salat (vege)
Tämä salaattiklassikko voi olla monen ruokapöydän hyvä alkupala. Sopii erittäin hyvin myös grillikauteen.
4-6 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
400 g jäävuorisalaattia
70 g Kalamata oliiveja
1 iso punainen tomaatti
pala oranssia paprikaa
pala tuorekurkkua
1 pieni punasipuli
120 g fetakuutioita
Kastike:
½ dl oliiviöljyä
sitruunamehua
kuivattua oreganoa
Huuhtele vedessä ja leikkaa vihanneksista sopivat palat ja viipaleet. Asettele ne isolle tarjoilualustalle. Asettele päälle oliivit ja fetakuutiot. Sekoita pienessä kupissa kastikkeen aines-osat ja valuta kastike salaatin päälle.
***
See salatiklassika vôib olla nii mône söögilaua hea eelroog. Sobib väga hästi ka grillimise hooajaks.
4-6 portsjonit
Valmistusaeg 20 minutit
400 g jääsalatit
70 g Kalamata oliive
1 suur punane tomat
tükk oranzi paprikat
tükk värsket lavakurki
1 väike punane sibul
120 g fetajuustu kuubikutena
Kaste:
½ dl oliiviôli
sidrunimahla
kuivatatud punet
Pese vee all ja lôika köögiviljadest sobivad tükid ja viilud. Aseta need suurele serveerimisalusele. Aseta nende peale oliivid ja fetakuubikud. Sega väikses kausis kastme koostisained ja nôruta kaste salati peale.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä on ihana salaatti! En tavallisesti tykkää paljon fetajuustosta, mutta se sopii hyvin salaatteihin.
VastaaPoistaMinä tykkään myös kreikkalaisesta salaatista. Taas hyvin yksinkertainen ohje ja kaikki maut sopivat keskenään. Sen voi syödä vaikka lounassalaatiksi, koska on ruokaisa.
PoistaNjam, nyt jääkaapille ...
VastaaPoistahuomasin, jotta johan on nälkä.
Iloista alkanutta viikkoa!
Kaunista alkukesää sinulle!
PoistaKreikkalainen salaatti on kyllä yksi ehdoton lempparini ja meillä tehdäänkin sitä usein :-) Namnam!
VastaaPoistaNiin minunkin lempparini! Tykkään siitä paljon! Kaunista alkukesää sinullekin!
Poista