keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kreikkalainen salaatti (vege) - Kreeka salat (vege)


Tämä salaattiklassikko voi olla monen ruokapöydän hyvä alkupala. Sopii erittäin hyvin myös grillikauteen.

4-6 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

400 g jäävuorisalaattia
70 g Kalamata oliiveja
1 iso punainen tomaatti
pala oranssia paprikaa
pala tuorekurkkua
1 pieni punasipuli
120 g fetakuutioita

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
sitruunamehua
kuivattua oreganoa

Huuhtele vedessä ja leikkaa vihanneksista sopivat palat ja viipaleet. Asettele ne isolle tarjoilualustalle. Asettele päälle oliivit ja fetakuutiot. Sekoita pienessä kupissa kastikkeen aines-osat ja valuta kastike salaatin päälle.

***

See salatiklassika vôib olla nii mône söögilaua hea eelroog. Sobib väga hästi ka grillimise hooajaks.

4-6 portsjonit

Valmistusaeg 20 minutit

400 g jääsalatit
70 g Kalamata oliive
1 suur punane tomat
tükk oranzi paprikat
tükk värsket lavakurki
1 väike punane sibul
120 g fetajuustu kuubikutena

Kaste:
½ dl oliiviôli
sidrunimahla
kuivatatud punet

Pese vee all ja lôika köögiviljadest sobivad tükid ja viilud. Aseta need suurele serveerimisalusele. Aseta nende peale oliivid ja fetakuubikud. Sega väikses kausis kastme koostisained ja nôruta kaste salati peale.

6 kommenttia:

  1. Tämä on ihana salaatti! En tavallisesti tykkää paljon fetajuustosta, mutta se sopii hyvin salaatteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään myös kreikkalaisesta salaatista. Taas hyvin yksinkertainen ohje ja kaikki maut sopivat keskenään. Sen voi syödä vaikka lounassalaatiksi, koska on ruokaisa.

      Poista
  2. Njam, nyt jääkaapille ...
    huomasin, jotta johan on nälkä.
    Iloista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Kreikkalainen salaatti on kyllä yksi ehdoton lempparini ja meillä tehdäänkin sitä usein :-) Namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin lempparini! Tykkään siitä paljon! Kaunista alkukesää sinullekin!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...