torstai 27. tammikuuta 2011

Tanssivan Muumipeikon mansikkakakku 2/2







Kahden kakkupohjan leipominen noin 1,5 tuntia

Täytteen tekeminen ja täytekakun kokoaminen noin 1,5 tuntia

1 pohja:
10 kananmunaa
9 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
10 rkl sokeria
ripaus suolaa

voita vuoan voiteluun
leivinpaperia pohjalle
(valmista 2 pohjaa)

Kakun kostutus 1 pohjalle:
noin 1,5 dl Brunneby'n mansikkamehua
noin 1,5 dl vettä
2 rkl sitruunan mehua
(tee kaksinkertainen määrä, yhteensä noin 6 dl)

Valkoinen vaahto / täyte kakun väliin ja reunoille:
6 dl kuohukermaa
2 rasiaa / 2x250 g mascarponea (voi olla myös maustamatonta tuorejuustoa)
6 rkl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Lisätäyte kakun väliin:
noin 130 g suklaata (minulla oli Pandan maitosuklaalevy, mistä marsipaanikoristeiden varten sulatin noin puolet levystä ja lopuksi käytin siitä ylijäämän ja toisen puolen levystä täytteeseen)
noin 4-5 dl Dronningholmin mansikkahilloa (minulla oli iso 1 kilon purkki hilloa)
jos jää, niin loput koristeiden marsipaanista paloina

Vaaleanpunainen vaahto kakun päälle:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
+ loput valkoisesta vaahdosta
1 pkt / 30 g Strawberry Flakes mansikkalastuja

Kakun koristelu:
Marsipaani-Muumipeikko
marsipaaniruudut
noin 90 g käsin tehtyjä Laitilan leivän vaaleanpunaisia ja valkoisia prinsessa-marenkipaloja
2 vaaleanpunaista kakkukynttilää

leivinpaperista kakkupaperi


Valmista täytekakun pohjat:
Pane uuni lämpenemään 185 asteeseen. Voitele vuoka. Leikkaa leivinpaperista sopiva pala ja laita se vuoan pohjalle.

Valmista kakkutaikina. Leivo 1 pohja kerrallaan koska näin tulevat molemmat pohjat samankokoiset. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaiset pane yleiskoneen kulhoon ja keltuaiset pane toiseen kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.

Vaahdota yleiskoneella valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Lisää toisesta kulhosta keltuaisten-jauhojen seos ja sekoita koneella siitä tasainen taikina (katso yhdistelmäkoneen käyttöohjeetta).

Kaada kakkupohjataikina vuokaan. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja paista noin 20 minuuttia kunnes kakkupohja on pinnalta kullanruskea ja kypsä. Tarkista kypsyys puutikulla. Pistä tikku pohjaan ja vedä ulos. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin se on kypsä.

Anna vuoalla ja kakkupohjalla jäähtyä hetken ajan ja irrota vuoan reuna. Kakkupohjan saa sen alla olevalla leivinpaperin avulla siirtää pöydälle muovisen leikkuulaudan päälle.

Tee toinen samanlainen kakkupohja.

Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet sen verran, että niitä on helppo käsitellä, irrota leivinpaperit niiden pohjista. (Minä kääntelin kakkupohjia kahden kevyen muovileikkuulaudan välissä/avulla).

Voit leipoa kakkupohjat aamupäivällä ja kokoa kakun illalla.

Kakun kokoaminen:
Valmista mansikkajauhe. Hienonna sormien välissä kuivattuja mansikkalastuja suoraan siivilään, mikä on kulhon päällä. Siivilöi jauhe, isot valkoiset palat jäävät siivilään. Käytä kulhoon siivilöityä jauhetta vaaleanpunaisessa vaahdossa.

Tee toisesta puolesta suklaalevystä veitsen avulla murut lautaselle. (Minä käytin myös marsipaanien maalaamisen suklaan täytteeseen. Sulatin sen uudestaan ja valutin valkoisen vaahdon päälle kun suklaa ei ollut enää kuuma).

Sekoita kakun kostutuksen aineet keskenään kulhossa.

Ota esille tarjoilualusta ja laita sen päälle kakkupaperi. Aseta yksi kakkupohja sen päälle näin, että pohjapuoli jää alaspäin. Kostuta puolella määrällä kostutuksen aineella ensimmäinen kakkupohja (siitä määrästä tuli keskikostea pohja). Anna sen vähän vetäytyä. Levitä pohjalle runsas kerros mansikkahilloa. Anna silläkin vetäytyä.

Valmista valkoinen vaahto. Ensiksi vaahdota yleiskoneessa kuohukerma, lisää sokeri ja vaniljasokeri ja ripaus suola joukkoon. Kun kermavaahto on valmis, kuohkea ja kova, silloin lisää 2 rasiaa mascarpone-juustoa ja sekoita kaikki tasaiseksi vaahdoksi (katso koneen käyttöohjetta). Levitä noin 1 cm paksuinen valkoisen vaahdon kerros 1 kakkupohjan mansikkahillon päälle. Pitää olla paksu täytekerros, koska se on ainoa täyte ja kakkupohjat ovat aika paksuja. Ripottele päälle suklaamuruja ja marsipaanipaloja. Lusikoi vielä vähän vaahtoa niiden päälle, levitä valkoista vaahtoa näin, että vaahtopinta jää toisen kakkupohjan pohjan vasten. (Vaahto sitoo paremmin vaahdon ja kakkupohjan toisiinsa.

Aseta toinen kakkupohja valkoisen vaahdon päälle ja paina sitä hieman, että täytteestä tulisi tiivis. Kostuta pohja lopulla mansikkamehulla päällimmäiseltä puolelta.

Levitä veitsellä kakun reunoille tasainen kerros valkoista vaahtoa. Se on aika iso työ, koska siinä pitää olla varovainen, ettei vaahto tipu leivinpaperille ja kakun alareunasta tulee siisti.

Tee vaaleanpunainen vaahto. Vaahdota sauvasekoittimella kuohukerma, lisää sokerit ja ripaus suolaa joukkoon. Kun kermavaahtoa on kova ja kuohkea, silloin lisää mansikkajauhe joukkoon. Mansikkajauhe tekee vaahdosta paksun, mikä on hyvä, koska silloin on vaahtoa helppo levittää kakulle ja se pitää ryhtinsä.

Jos sinulla jäi yleiskoneen kulhoon valkoista vaahtoa, sitten voit vaaleanpunaisen vaahdon lisätä joukkoon ja sekoita molemmat vaahdot keskenään. Levitä vaaleanpunainen mansikkavaahto tasaisesti täytekakun päälle. ( Mansikkajauhe antaa vaahdolle erittäin vahvan mansikan maun. Se on oiva mahdollisuus valmistaa mansikkakakkua mansikkakauden ulkopuolella!).

Nosta täytekakku kylmään maustumaan. Parasta on kun se maustuu kylmässä yön yli.

Koristele täytekakku noin 1 tunti ennen tarjoilua. Ensiksi asettele kakun reunoille marenkipalat. Aseta valkoisia ja vaaleanpunaisia marenkipaloja vuorotellen valkoinen-vaaleanpunainen-valkoinen… jne. sekä aloita yhdestä kakkukulmasta. Sitten aseta varovasti alapuolelle, n.s. maanpinnalle, Marsipaani-Muumi ja sen yläpuolelle, n.s. taivaaseen, aseta marsipaaniruudut syntymäpäiväsankarin nimeksi ja niiden alapuolelle, n.s. taivaanrannalle, ikä-numero ja "v"-kirjain. Lopuksi ennen H-hetkeä pistä Marsipaani-Muumin molempaan käteen yksi kakkukynttilä: yksi kynttilä yhteen ja toinen toiseen käteen. Jää vielä kynttilöiden sytyttäminen ja laulu: ”Paljon onnea vaan!” … Sitä täytekakkua muistetaan vielä syömisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...