lauantai 1. tammikuuta 2011

Pienet tomaatti-mozzarellapiirakat (vege)





Hyvää Uutta Vuotta! Ei kulunut kovin monta päivää kun tavataan taas! Miten teille uusi vuosi tuli? Meillä oli aika rauhallista, teimme takapihallamme illalla oman pienen ilotulituksensa, söimme ja vähemmän joimme.

Minä aloitan vuoden 2011 blogin päivitykset pienillä pikkupiirailla, mistä pidän hyvin paljon, koska ne ovat maukkaita ja yrttisiä. Ne ovat myös hyvä vegevaihtoehto ruokapöydälle. Helppo valmistaa. Koska piirakkaat olivat meillä vuoden lopun juhlapöydällä, tarjosin niitä hopean värisissä vuu'issa. Vuoat voi ottaa pois tarjoilun aikana.

17 kpl
Valmistusaika noin 1 tunti

Murotaikina:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
ripaus suolaa

Täyte:
1 rasia / 250 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
iso nippu oreganoa (voi olla myös kuivattua oreganoa)
iso nippu basilikaa (voi olla myös kuivattua basilikaa)
jauhettua mustapippuria
sokeria
suolaa
valkoista balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
2 pkt / 2x125 g mozzarellajuustoa

17 kpl Brunon alumiinivuokia



Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Tee murotaikina. Sekoita sormilla kulhossa huoneenlämpöinen voi ja kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään sekä lisää ne voin-munan joukkoon. Sekoita ainekset sormilla keskenään ja tee lopuksi siitä taikinapallo. Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi ja tee lasireunalla tai pyöreällä muotilla, halkaisija 8 cm, taikinaympyrät. Painele sormilla taikinaympyrät vuokiin. Pane valmis taikinavuoka heti jääkaappiin. (Näin sen vinkin Jamie Oliverin ohjelmasta, silloin taikina ei valu vuoan pohjalle, vaan pitää nätisti muotonsa vuoan reunojen saakka).

Tee täyte. Huuhtele tomaatit ja paloittele ne. Pane palat kulhoon. Hienonna iso nippu oreganoa ja basilikaa. Lisää kulhoon. Lisää pippur, suolaa, sokeria, lopuksi loraus oliiviöljyä ja valkoista balsamiviinietikkaa. Sekoita aineet keskenään.

Leikkaa mozzarellajuustosta samankokoiset pienet palat.

Ota taikinavuoat jääkaapista, lado ne uunipellille leivinpaperin päälle, täytä vuoat tomaatti-yrttitäytteellä, lado päälle vielä mozzarellajuustopaloja.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes piirakoiden pinta on kullanruskea.

Koristele basilikan ja/tai oreganon oksalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...