tiistai 28. joulukuuta 2010
Taatelikakku
Saimme tämän taatelikakun joululahjaksi eräältä perhetutultamme. Pyysin joulun jälkeen häneltä kakun ohjeen, koska se kakku oli pehmeä ja mehevä.
250 g taatelia
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
Paloittele taateli ja kiehauta ne vedessä sokerin kanssa pehmeäksi. Jäähdytä sose.
Lisää soseeseen munat ja pehmeä voi hyvin vatkaten, sekä kermaviili ja jauhot, joihin leivinjauhe, sooda ja vaniliinisokeri on sekoitettu.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti