tiistai 5. lokakuuta 2010
Tomaattinen linssi-sellerikeitto (vege)
Noin 2,2 l
Valmistusaika 30 minuuttia
4-6 varsi- tai lehtisellerin varttaa
3 porkkanaa
1 keltasipuli
1 valkosipuli (iso kokonainen)
pala palsternakkaa
1-2 keskikokoista mietoa chiliä
1 kasviliemikuutio
1 pkt tomaattimurskaa
1 dl punaisia linssejä
nippu persiljaa (voi käyttää myös oreganoa)
varsi- tai lehtisellerin lehtiä
rypsiöljyä
1,3 l vettä
Kuori porkkanat, palsternakka, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sellerin varsista ohuet viipaleet. Hienonna sipuli. Leikkaa chili pitkittäin kahteen osaan, poista siemenet ja leikkaa chilistä myös ohuet viipaleet. Raasta porkkanat, palsternakka ja valkosipuli. Kuullota kaikkia aineksia öljyssä pannulla sen verran, että ne hieman pehmenevät. Huuhtele linssit vedessä. Kaada kaikki ainekset kattilaan kiehuvaan veteen. Anna kypsyä noin 7 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Hienonna nippu persiljaa ja sellerin lehtiä ja lisää ne myös keittoon. Viimeisenä lisää keittoon liemikuutio. Anna kypsyä miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Tarkista maku.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Linssikeitot on ihania.
VastaaPoistaTein muuten viime viikolla omenapommeja. Kaikki tykkäsimme niistä. Kiitos ohjeesta!
Hei Omenaminttu! Kiva kun omenapommit maistuivat. Minä leivoin sinun keikauskakun luumuista, mutta siitä ei tullut ulkonäöltä kovin kaunis: taikina täytti aukot luumupuolikkaiden välissä. Minulla olivat isot ranskalaiset luumut. Muuten siitä tuli kuohkea ja hyvämakuinen kakku. Yritän joku kerta uudestaan, toivottavasti silloin kakun ulkonäkö onnistuu paremmin.
VastaaPoistaMinulla oli pieniä oman puun luumuja kakussa. Isot luumut kannattaisi varmaan leikata siivuiksi. Omenoilla kakusta tulee ihan kaunis, kun latoo lohkot hieman limittäin.
VastaaPoistaOikein hyvää lomaa teille!
Hei Omenaminttu! Niin ajattelinkin kokeilla seuraavaksi omenoilla. Kiitos, loma oli kiva.
VastaaPoista