sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Urbaanin Faron trendikäs ruokalista – Urbaanse Faro trendikas menüü

FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Faro Ravintola, Vindirekt Oy ja Marsaana Communicatoins.
EST Reklaampostitus. Koostöös Faro restoran, Vindirekt Oy ja Marsaana Communications.


FIN Kävin 17.helmikuuta pressille järjestetyssä tilaisuudessa maistelemassa Faro Ravintolan keittiömestarin Mika Palosen suunnittelemaa kevään bistrolistaa sekä siihen sopivia Vindirekt Oy:n maahantuomia viinejä. Tasting-ilta tapahtui tietenkin Kellosaarenrannassa Faron bistroravintolassa ja meitä oli kokoontunut sinne runsas joukko ruokabloggareita ja toimittajia. Faro Ravintola sijaitsee kauniilla paikalla Helsingin Ruoholahdessa meren ääressä. Sen vuoksi ravintola ei tarvitse seinille tauluja, koska ravintolan isoista ikkunoista avautuvat upeat modernin lähiökaupungin näköalat ja juuri illalla toimii näköala erinomaisesti, koska ravintolan sisätilojen mustat seinät ja ikkunoiden kehykset toimivat taustana ja kehyksinä kaupunkimaisemille.

EST Käisin 17.veebruaril pressile korraldatud ôhtul maitsmas Faro restorani peakoka Mika Palose loodud kevade bistroomenüüd ning sellega sobivaid Vindirekt Oy maaletoodud veine. Tasting-ôhtu oli muidugi Kellosaarenrannas Faro bistroorestoranis ja meid oli sinna kogunenud suur hulk toidublogijaid ja ajakirjanikke. Faro restoran asub ilusal kohal Helsingi Ruoholahdes mere ääres. Selle pärast ei vaja restoran oma seintele enam pilte ega dekoratsioone, sest restorani suurtest akendest avanevad imetoredad moderni äärelinna tänavapildid ja just ôhtul see on oma ôiguses, sest restorani ruumide mustad seinad ja akende raamid môjuvad linnamaastiku tausta ja raamina.FIN Tervetulijaismaljaksi tarjottiin meille Argeo Proseccoa, Venetosta, Italiasta.
EST Tervitusejoogiks serveeriti meile Argeo Proseccot Venetost, Itaaliast.FIN Keittiön puolella on keittiömestari Mika Palonen valmis tarjoiluun.
EST Köögi poolel on peakokk Mika Palonen valmis serveerima rooge.


FIN Tietenkin kun olimme tasting-illassa, sitten avainsanojen jälkeen ryhdyttiin hommiin eli maistelemaan ruokalistalla olevia ruokaruokalajia. Ensimmäisessä järjestyksessä tarjottiin alkuruoaksi Paahdettua maa-artisokkakeittoa ja pikkelöityä artisokkaa. Maa-artisokkakeitto oli tosi ilmava ja kevyt, mutta ei ohut. En ole aikaisemmin syönyt niin kevyttä maa-artisokkakeittoa. Maa-artisokkaa oli valmistettu kolmella eri tavalla ja koostumuksella. Lautasen pohjalla oli paksu maa-artisokkatahna ja rouskuvat pikkelöidyt maa-artisokkapalat sekä niiden päälle kaadettiin suoraan kasarista maa-artisokkakeittoa. Se oli hyvin maukas ja hieno kokonaisuus sekä ruokajuomaksi keiton kanssa tarjottiin mineraalista valkoviiniä Yealands Estate Land Madea, Marlboroughista Uus-Seelandista. Keiton ja valkoviinin makuyhdistelmä oli erinomainen. Hyvin valittu valkoviini keiton kaveriksi.

EST Kuna olime tasting-ôhtul, siis avasônade järgi hakkasime testima menüül olevaid rooge. Esimesena serveeriti eelroaks Röstitud maapirnisuppi ja marineeritud maapirni. Maapirni supp oli väga ôhuline ja kerge, aga mitte sugugi ôhuke ja liiga vedel. Ma ei ole varem nii kerget maapirni suppi söönud. Maapirn oli valmistatud kolmel erineval viisil ja kolme erineva tekstuuriga. Taldriku pôhjas oli paks kreemjas maapirnimääre ja krômpsuvad marineeritud maapirkiviilud ning nendele kallati otse kastrulist peale maapirni suppi. See oli väga maitsev ja peenelt tunnetatud tervik ning supi kôrvale serveeriti mineraalset valget veini Yealands Estate Land Madet, Marlboroughist Uus-Meremaalt. Supi ja valge veini maitsekooslus on suurepärane. Hästi valitud valge vein maapirni supi kaaslaseks.


FIN Seuraavana alkuruokana tarjottiin meille Kurpitsarisottoa ja hasselpähkinää. Se oli täyttävää ja paahteisen makuista ruokaa, missä lisäpehmeyttä toivat risotossa olevat pienet hasselpähkinäpalat.

EST Järgmise roana serveeriti meile Kôrvitsarisotot ja sarapuupähkleid. See oli täitev ja röstitud maitsega toit, millele lisapehmust andsid risotos olevad sarapuupähklitükid.


FIN Seuraavana tasting-jonossa oli Kampasimpukka-lohi tartar, avokado ja greippi. Se oli kyllä erittäin herkullinen kokonaisuus, missä musta mäti kruunasi annoksen. Tietenkin tähän annokseen oli taitavasti koottu yhteen hyvät raaka-aineet ja siksi se alkuruoka voi olla ainoastaan hyvä.

EST Järgmisena tasting-järjekorras oli Kammkarbi-lôhetartar, avokaado ja greip. Se oli eriti kerge ja maitsev tervik, kus must kalamari kroonis roa. Muidugi selles rooga oli ühendatud kôik head toorained ja see eelroog vôib olla ainult hea.


FIN Pääruokana tarjottiin Vasikanposkea Burgundin tyyliin, missä lisukkeena oli puikulapyree. Pehmeä ja hyvin haudutettu vasikanposki oli herkullista ja tietenkin kaikki lautasella olevat lisukkeet sopivat pehmeän lihan kanssa hyvin yhteen. Olkoon sanottu, että vasikan poski on raaka-aineena Suomessa harvinaista, koska vasikoiden kuolleisuus on korkea, mikä tekee sitten siitä raaka-aineesta harvinaisen. Pääruoan kanssa tarjottiin punaviiniksi Tomas Cusine Llebrea Costers del Segresta Espanjasta.

EST Pearoana serveeriti Vasika pôske Burgundia stiilis, kus lisandina oli soome puikulakartuli püree. Pehme ja hästi hautatud vasika pôsk oli hôrgutav ja taldrikul olevad kôik muud lisandid sobisid pehme lihaga hästi kokku. Olgu öeldud, et vasika pôseliha on Soomes väga haruldane tooraine, sest vasikate suremisprotsent on kôrge, mis teeb toorainest haruldase. Pearoaga serveeriti meile punast veini Tomas Cusine Llebret Costers del Segrest Hispaaniast.


FIN Minun yksi pöytäkaveri oli ST-Ravintolat Oy:n myyntijohtaja Katja Kanerva (alhaalla kuvassa) ja meille kehittyi illan aikana miellyttävä ruokapöytäkeskustelu sekä olimme uudesta ruokalistasta tosi paljon samaa mieltä. Olin just pari päivää aikaisemmin katsonut Yle Teemalta dokkaria foodeista (Hulluna ruokaan), missä mm. taas kerran tuli esille, miten nykyaikana on trendikästä tarjota muutamasta hyvin valitusta ja valmistetusta raaka-aineesta ruokaa sekä nautitaan niiden raaka-aineiden aitoja makuja. Näin näkee ja tuntee, mitä syödään. Faro Ravintolan tavoite onkin valmistaa hyvää ruokaa, mitä tarjotaan hienosti mutta ei kovin hienostuneesti korkeatasoisella teknisellä taidolla kikkaillen, vaikka keittiömestari Mika Palonen on vuosia sitten osallistunut Bocuse d’Orilla . Vaikka olin Faron illassa foodie-dokkarin vaikutuksen alaisena, olen nähnyt monia ruoka-ohjelmia, missä tuodaan esille samoja totuuksia nykymenosta maailman ruokatrendissä. Tunsin sinä iltana Farossa itseäni olevan maailman ravintolatrendin huipulla ja tosi kiva oli katsoa ravintolan ikkunoista ulos urbaania iltavaloissa kaupunkia. Se loi tunnelman, jee! me suomalaiset osamme, (sanoo suomenvirolainen).

EST Minu üks lauakaaslane oli ST-Ravintolat Oy müügijuht Katja Kanerva (all oleval pildil) ja meie vahele arenes ôhtu jooksul meeldiv vestlus ning olime menüüst väga palju samal liinil. Olin just paar päeva tagasi vaatanud Yle Teemalt dokumentaalfilmi foodidest (Hulluna toitu), kus mh. jälle kord tuli esile, kuidas tänapäeval on trendikas serveerida mônest hästi valitud ja valmistatud toorainest toitu ja nautida nende toorainete oma ehtsast maitsest. Nii näeb ja tunneb, mida klient sööb restoranis. Faro restorani eesmärk ongi valmistada head toitu, mida serveeritakse ilusti esilepandult, aga mitte liiga peenutsevalt oma kôrge tehnilise oskusega uhkustades, kuigi peakokk Mika Palonen on aastaid tagasi osalenud Bocuse d’Oril. Kuigi ma olin Faro ôhtul foodie dokumentaalfilmi môju all, olen ma muidugi näinud palju erinevaid toidusaateid, mis räägivad neist samadest tôsiasjadest kaasaja maailma toidutrendis. Tundsin ennast sellel ôhtul Faros maailma restoranitrendi tipus ja väga tore oli vaadata restorani akendest välja urbaanset ôhtuvalgustuses linna. See lôi meeleolu jee! me soomlased oskame, (ütleb soome-eestlane).


FIN Foodie-dokkarissa tuotiin myös esille tosiasia, miten maailmanlaajuisessa taloustaantumassa monet fine dining ravintolat ovat tulleet bling-blang alas ja nuoret vihaiset huippukokit perustavat uusia kevyt-kustanteisia ruokapaikkoja, missä hinnat ovat sopivampia asiakkaille. Bling-blang, myös Faron ruokia ei ole pilattua korkeilla hinnoilla. Niin miten Katja minulle sanoi, he haluavat täällä pitää hintatason kohtuullisena. Asiakkaat varmasti kiittävät ravintolan johtoa siitäkin hyvästä ja toivottavasti oikea asiakasprofiili löytääkin tämän trendikkään ruokapaikan itselleen. Huom! Kesällä on ravintolan rannan puolella upea terassi ja ravintolan viisi moottoriveneen paikka odottavat veneilijöitä.

EST Foodie-dokumentaalfilmis toodi esile, kuidas maailmalaiuses majanduskriisis mitmed fine dining restoranid on bling-blang alla kukkunud ja noored vihased kokad asutavad uusi kergete kuludega toidukohtasid, kus hinnad on sobivamad klientidele. Bling-blang, ka Faro toite ei ole kôrge hinnaga ära rikutud. Nagu Katja mulle ütles, et nad tahavad siin hinnataseme pidada môistlikuna. Kliendid kindlasti tänavad selle eest restorani juhtkonda ja soovingi, et sobiva profiiliga klientuur leiab restorani enda jaoks. Tähelepanu! Suvel on restorani ranna pool suur terass ja restoranil on viis mootorpaadi kohta oma klientidele.
FIN Sokerina pohjalla oli tosi maistuva jälkiruoka Rosmariinilla maustettua uuniomenaterriiniä ja mascarbonesorbettia. Annos itsestään oli kaunista ja se maistui sama hyvälle kuin näytti. Erityisesti pidin makeasta kastikkeesta, missä oli unikkosiemeniä. Maailmalla on hyvin tunnettu jälkiruokien maustaminen yrteillä. Minulla on jäänyt kotona se projektiksi, siksi oli hyvä maistella toisen valmistamaa jälkiruokaa yrteillä. Rosmariini on kiitollinen yrtti, mikä taipuu moneen ja tällä kerta oli hyvä omenan kaveri. Jälkiruoan kanssa tarjottiin aivan mahtavaa jälkiruokaviiniä Brachetto dÁcquita Piementesta Italiasta. Se oli kyllä niin hyvä juoma, että kaiken hyvän ruoan jälkeen olisi halunnut jäädä sitä ravintolaan nautiskelemaan vielä omassa rauhassa. Siinä oli hyvä mansikkainen maku ja niin miten meille sanottiin, se onkin loistava jälkiruokajuoma kesällä mansikoiden kera.

EST Suhkruna pôhjal oli väga maitsev magustoit Rosmariiniga maitsestatud ahjuôunaterriin ja mascarbonesorbett. Portsjon on taldrikul väga kaunis ja maitses sama hästi kui välja nägi. Minule meeldis eriti palju magus kaste, milles oli mooniseemneid. Maailmas on väga tuntud magustoitudes ürtide kasutamine. Minul on jäänud see ürtide proovimine projektiks, sellepärast oli hea süüa teise poolt valmistatud magustoitu ürtidega. Rosmariin on väga tänulik ja paendlik ürt selle jaoks. Magustoidu kôrvale pakuti Brachetto dÁcquit Piementest Itaaliast. See oli küll nii hea jook, et seda oleks tahtnud jääda hea ôhtusöögi järgi veel omas rahus nautima. Joogil oli hea maasikane maitse ja nii nagu meile öeldi, see on suurepärane jook suvel koos maasikatega nautimiseks.


FIN Avecina luomukonjankkia Braastad VSOP Organicia.
EST Avecina mahekonjakit Braastad VSOP Organicit.


FIN Minä en osa mitään muuta lisätä kuin sen, että menen lapseni kanssa Faroon syömään. Ravintolassa ei ole erikseen lasten ruokalistaa, koska he haluavat, että lapsetkin tottuvat ulkona syömään muutakin kuin nakkeja ja se on oikea suunta. Lasten ruoka-annokset ovat pienempiä. P.S. Meillä oli tasing-ilta ja sen vuoksi olivat meitäkin annokset pieniä. Todellisuudessa maksavalle asiakkaalle tarjotaan tietenkin isompia normaaliannoksia.

EST Mina ei oska muud lisada kui seda, et lähen koos lapsega Farosse sööma. Restoranis ei ole eraldi lastemenüüd, sest nad tahavad seal, et lapsed harjuvad sööma teisigi toite kui viinerid ja see on ôige suund. Laste portsjonid on pooled väiksemad. P.S. Meil oli tasting-ôhtu ja selle pärast olid meie portsjonid taldrikutel pooled väiksemad kui tavaliselt.


FIN Ruokabloggarille ilmainen tasting-illallinen: Faro ja Vindirekt Oy.
EST Toidublogijale tasuta tasting-ôhtusöök: Faro ja Vindirekt Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...