perjantai 25. lokakuuta 2013

Jauhelihalla täytetyt uuniomenat - Hakklihaga täidetud ahjuôunad


Paistetun jauhelihan ja sipulin tuoksu tuo minulle ihanan turvallisen kodikkaan tunnelmaan. Jauhelihatäytteiset omenat tuovat jauheliharuokiin uutta lookkia. Idean olen napannut 24Kitchen Makujen lähteillä ohjelmasta ja ohjeen juuret ovat Alankomaissa, mutta minä tein siitä oman sovelluksen. Kävin viime viikonloppuna vielä ostoksilla, ostin uudet lattiamatot ja sohvapöydän. Olen uusinut kotia pitkin syksyä ja nyt on minulla koti, missä viihdyn paremmin. Uutta lookkia elämään ja makuihin, mutta vielä kivempi on jakaa sitä rakkaiden ihmisten kanssa. Hyvää punaviiniä pitää olla ja hyvät ystävät ovat aina tervetulleita!

Täälläpäin Suomea on marketeissa myynnissä kotimaisia Lobo-omenia. Ne soveltuvat tähän reseptiin erittäin hyvin. Ne ovat sopivasti napakaita, ei liian kovia, ei liian pehmeitä, sopivasti mehukaita.


3 annosta
Valmistus noin 1 tunti

9 isoa kotimaista omenaa

Jauhelihatäyte:
400 g sika-nauta jauhelihaa
1 kananmuna
½ tl valkosipulin tahnaa
jauhettua mustapippuria
suolaa
hienonnettua kanelibasilikaa
noin ½ dl korppujauhoja
3 rkl hienonnettuja aurinkokuivatettuja tomaatteja
1 pieni keltasipuli murskattuna

oliiviöljyä
voita
100 g juustoraastetta

Sekoita kaikki jauhelihatäytteen aineet keskenään kulhossa. Voitele iso syvä uunivuoka.

Huuhtele omenat ja kaiverra veitsellä omenien sydänosat ja keskimmäiset omena/hedelmälihan osat pois. Täytä omenat jauhelihatäytteellä ja nosta ne uunivuokaan. Valuta pinnalle oliiviöljyä.

Paista uunin keskimmäisellä tasolla 200 asteessa 30 minuuttia kunnes jauheliha ja omenat ovat kypsiä. Nosta uunivuoka uunista ja ripottele omenien pinnalle juustoraastetta sekä laita uunivuoka uuniin, missä juusto sulaa omenien pinnalle. Koristele kanelibasilikalla.

Tarjoile paistettujen perunoiden ja bearnaisekastikkeen kera.

***


Kui kodust tuleb praetud hakkliha ja sibula lôhna, siis tuleb minule alati sisse meeldiv ja turvaline kodune tunne. Hakklihatäidisega ôunad toovad hakklihatoitudele uut look’i. Idee olen vôtnud 24Kitchen Makujen lähteiltä (Maitsete allikalt/juurtelt)saatest ja retsepti juured on Madalmaades, aga mina olen sellest teinud oma nägemuse. Käisin eelmisel nädalavahetusel veel ostmas endale uusi pôrandavaipu ja diivanilaua, olen uuendanud oma kodu piki sügist ja nüüd on minul kodu, kus mulle meeldib rohkem olla. Uut look’i ellu ja maitsetesse ja veel toredam on jagada seda armsate inimestega. Head punast veini peab olema ja head sôbrad on alati teretulnud!

Siinpool Soomes, kus minä elan, on marketites müügil Lobo-ôunasid. Need sobivad siia retsepti eriti hästi. Need on sobivalt krôpsuvad, ei liiga kôvad, ei liiga pehmed, sobivalt mahlased.


3 portsjonit
Valmistus umbes 1 tund

9 suurt kodumaist ôuna
Hakklihatäidis:
400 g sea-veise hakkliha
1 kanamuna
½ tl küüslaugu valmis pastat
jahvatatud musta pipart
soola
hakitud kaneelibasiilikut
umbes ½ dl riivsaia
3 sl hakitud päikesekuivatatud tomateid
1 väike mugulsibul pressituna

oliiviôli
vôid
100 g riivitud juustu

Sega kôik hakklihatäidise ained omavahel kausis läbi. Määri sügavale ahjuvormile vôid.

Pese ôunad ja lôika noaga ôunte südamed ja keskmine ôunaliha osa välja. Täida ôunad hakklihatäidisega ja tôsta need ahjuvormi. Nôruta pinnale oliiviôli.
Kûpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 30 minutit kuni hakkliha ja ôunad on küpsed. Tôsta ahjuvorm ahjust välja ja raputa ôunte peale riivitud juustu ning pane ahjuvorm uuesti ahju, kus juust sulab ôunte peale. Kaunista kaneelibasiilikuga.

Serveeri praetud kartulite ja bearnaisekastmega.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Täytyypä kokeilla.
    Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Niin helppoa ja niin maistuvaa! Hyvää viikonloppua sinullekin! Nyt elämää vähän helpottaa ja on taas aikaa vierailla blogiystävien sivuilla.

      Poista
  2. Luin tätä silmät ymmyrkäisinä, ettäkö jauhelihatäytteisiä omenoita???...
    Olipa kekseliästä.Reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla joskus. Siitä ei voi tulla mitään muuta kuin tosi herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin! Siksi jäi se ohje ohjelmasta silmiin, että se oli niin uusi näkökulma. Jos ajatella, sitten ei mikä kaukaa haettu idea, koska possua usein laitetaan omenien kera. Ajattelin alussa valmistaa kanajauhelihatäytteen, mutta päädyin sika-nautaan. Seuraavaksi kokeilen kanajauhelihan kera ja myös se idea ei ole kaukaa haettu, koska kokonaista broileria täytetään mm. omenilla.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...