lauantai 8. joulukuuta 2012

Viikunoita ja mascarponea punaviinissä – Viigimarju ja mascarponet punases veinis


Se elegantti jälkiruoka on keittokirjasta Välimeren keittiö: Ranska. Se on jälkiruoka minun makuuni. Jo jälkiruoan valmistamisen aikana on hengessä niin miellyttävä kevyt olo, ihanat tuoksut, monipuolinen makukokonaisuus... Tästä jälkiruoka enää kovin paljon ei parane. Jos sinulla onnistuu saada marketista hyvänäköisiä viikunoita, suosittelen valmistaa juuri sitä jälkiruokaa. Uskon, että olet tyytyväinen syömisen jälkeen.

3-6 annosta
Valmistus 1 tunti

6 viikunaa
1 ½ dl punaviiniä
1 ½ dl portviiniä
1 tl kanelia
250 g mascarpone-juustoa
kourallinen pieniä marenkipaloja tai yksi iso pala marenkia
1 dl hienoa sokeria
1 appelsiini
1 sitruuna
½ vaniljatankoa

Pese viikunat, appelsiini ja sitruuna. Leikkaa terävällä veitsellä viikunoiden päälle risti. Laita viikunat matalaan paistoastiaan ja lisää puna- ja portviini. Ripottele päälle 3 kukkuralusikallista sokeria ja 1 tl kanelia. Leikkaa sitruuna ja appelsiini neljänneksiksi, viillä vaniljatanko auki ja raaputa siemenet pois. Lisää yksi appelsiinin ja sitruunan neljännes ja vaniljasiemenet viikunoiden seuraksi. Paista viikunoita uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.

Vatkaa toisiinsa mascarpone ja loppu sokeri.

Nosta viiniä syville lautasille, leikkaa viikunat neljäksi, aseta mascarponea lautasille, aseta viikunat sen päälle. Puhdista loput appelsiinista ja sitruunasta sekä koristele annoslautaset niillä. Lopuksi ripottele annoksien päälle murskattua marenkia. Tarjoile heti.


***


See elegantne magustoit on kokaraamatust Vahemere köök: Prantsusmaa. See on magustoit minu maitsele. Juba magustoidu valmistamise ajal on hinges nii meeldiv ja kerge tunne, suurepärased lôhnad, mitmekülgne maitsetervik… Sellest magustoidust magustoit eriti palju enam paremaks ei tule. Kui sinul ônnestub saada poest ilusaid viigimarju, siis soovitan valmistada just seda magustoitu. Usun, et oled rahul sellega söömise järgi.

3-6 portsjonit
Valmistus 1 tund

6 viigimarja
1 ½ dl punast veini
1 ½ dl portveini
1 tl kaneelipulbrit
250 g mascarpone-juustu
peotäis väikseid besee tükke vôi 1 suur besee
1 dl peensuhkrut
1 apelsin
1 sidrun
½ vaniljekauna

Pese viigimarjad, apelsin ja sidrun vee all läbi. Lôika terava noaga viigimarjade peale rist. Pane viigimarjad madalasse ahjuvormi ja lisa veinid. Raputa peale 3 kuhjaga supilusikatäit suhkrut ja 1 tl kaneeli. Lôika sidrun ja apelsin neljaks osaks, tee vaniljekauna sisse viil ja kraabi noateraga seemned seest välja. Pane 1 apelsini ja 1 sidruni sektor ning vaniljeseemned viigimarjade hulka ahjuvormi. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 30 minutit.

Vahusta mascarpone ja ülejäänud suhkur omavahel läbi.

Tôsta veini küpsetusvormist sügavatele taldrikutele, lôika viigimarjad neljaks, tôsta mascarponet taldrikutele, pane viigimarjad mascarpone peale. Puhasta ülejäänud apelsin ja sidrun ning kaunista nendega portsjonid. Lôpuks kaunista portsjonid purustatud beseega. Serveeri kohe.

5 kommenttia:

  1. Uusi lukija ilmoittautuu :) Kivoja safkoja teet joten jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, Milma! Kävin myös sinun blogissa ja tulen vielä vierailemaan!

      Poista
    2. No niin, sinulla onkin peräti kaksi blogia!

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa kyllä oikeen hyvältä tää! :)

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...