torstai 6. joulukuuta 2012

Teurastamon joulukalenteri esittää: Pasta Factory Helsinki – Teurastamo (Tapamaja) jôulukalender esitleb: Pasta Factory Helsingi


Hyvää Itsenäisyyspäivää!
Head Soome Iseseisvuspäeva (6.12.)

FIN Olen saanut pitkin Desingpääkaupunkivuotta Helsingin kaupungilta sähköpostia Teurastamon tapahtumista. Valitettavasti silloin kun minulla olisi ollut syksyllä viikonloppuisin aikaa mennä käymäänTeurastamolla, olivat siellä sulut tai se oli suljettu sekä päätin siirtää omaa tutustumisretkeä ajankohdalle kun Teurastamo toimii täysillä. Suunnittelin itse esitellä blogini lukijoille Teurastamon rohkeita yrittäjiä, mutta nyt tulikin parempi vaihtoehto, koska sain suoraan Teurastamolta sähköpostia:

EST Olen saanud Designpealinna aasta jooksul Helsingi linnalt maile Teurastamo (Tapamaja) sündmustest. Eestikeelsetele lugejatele teadmiseks, et Tapamaja avamine 2012 aasta sügisel on designpealinna üks suuri ettevôtmisi. Tapamajast tahetakse aastate jooksul ehitada suurt turukompleksi, mis rahuldab ka kôige suurema nôudluse. Teistest soome toidublogidest olen lugenud, et idee autorid on käinud tutvumas maailmas samalaadsete kompleksidega ning linnal on Tapamajaga seoses väga suurejoonelised plaanid. Vôid lugeda Tapamajast rohkem nende internetlehel.

Kahjuks siis kui minul oleks olnud aega minna sügisel môni nädalavahetus käima Tapamajas, oli turg osaliselt suletud vôi täiesti kinni ning otsustasin, et lükkan oma tutvumiskäigu ajale kui see on ilma piiranguteta avatud. Planeerisin ise oma blogi lugejatele esitleda Tapamaja julgeid ettevôtjaid, aga nüüd tuligi parem vôimalus, sest sain otse Tapamajast maili:

FIN Teurastamon joulukalenterissa on viisi luukkua, joista paljastuu video viikossa aina jouluaattoon asti. Kesällä kuvatuissa videoissa esitellään Teurastamon rohkeat yrittäjät. Ensimmäisenä vuorossa tiettävästi Suomen ainut tuorepastaa valmistava yritys Pasta Factory Helsinki, joka on jo avannut tehtaanmyymälänsä Teurastamolle. Samassa myymälässä toimii myös MakuMakun noutopiste ja myymälä.

EST Tapamaja jôulukalendris on viis akent, milles paljastub video nädalas kuni jôuluôhtuni. Suvel filmitud videos esitletakse Tapamaja julgeid ettevôtjaid. Esimesena on järjekorras teadaolev Soome ainus toorpastat valmistav üritus Pasta Factory Helsingis, kes on avanud oma tehasekaupluse Tapamajas. Samas poes töötab ka MakuMaku (MaitseMaitse) buffee ja pood.

Katso video täältä - Vaata video siit.

FIN Pasta Factoryn tuotteet valmistetaan aina samana päivänä tuoreista raaka-aineista. Valikoimissa mms. Linguinet, Fettuccinet, Tagliatellet, Lasagnet, Penne Rigatet, Mafaldinet, Maccheroni Lischit, Fusillit, Casareccet, Bucatinit, Spaghettit, Raviolit, Tortellinit, Cannelonit ja Gnocchit. Lisäksi tarjolla on pastan kanssa toimivia italialasia herkkuja kuten öljyjä, kastikkeita sekä balsamicoja. Tätä tuoreempaa pastaa et Suomesta saa! Osallistu kilpailuun Facebookissa ja voita kilo vapaavalintaista tuorepastaa! Jakamalla, tykkäämällä tai kommentoimalla linkkiä Teurastamon Facebook-sivuilla olet mukana kilpailussa.

EST Pasta Factory tooted valmistatakse alati samal päeval värsketest toorainetest. Valiku hulka kuuluvad muu hulgas Fettuccinet, Tagliatellet, Lasagnet, Penne Rigatet, Mafaldinet, Maccheroni Lischit, Fusillit, Casareccet, Bucatinit, Spaghettit, Raviolit, Tortellinit, Cannelonit ja Gnocchit. Lisaks on müügil pastaga sobivaid itaalia delikatesse nagu ôlisid, kastmeid ja balsamicosid. Värskemat pastat Soomest enam ei saa! Osale vôistluses Facebookis ja vôida kilo vabavalikulist toorpastat! Jagades, meeldides ja kommenteerides linkki Tapamaja Facebook-lehel osaled vôitluses.



FIN Mikä Teurastamo?
Helsingin kaupungin teurastuslaitokseksi vuonna 1933 rakennettu Teurastamon pihapiiri vallataan vaiheittain kaupunkilaisten käyttöön. Ravintolat, myymälät ja tapahtumat aloittavat toimintansa alueella, joka määrittyy vasta tekemisen kautta. Viime vuosina tukkukaupan käytössä olleita rakennuksia kunnostetaan tila kerrallaan ja spontaani kaupunkikulttuuri elää tukkukaupan kuhinan keskellä vielä usean vuoden ajan. Teurastamo sijaitsee Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa osoitteessa Työpajankatu 2.

EST Mis Tapamaja?
Helsingi linna lihatööstuseks aastal 1933 ehitatud Tapamaja ôu ehitatakse etapiliselt linnakodanike kasutusesse. Restoranid, poed ja erinevad sündmused alustavad oma tegevusega, mis kujuneb alles tegemise kaudu. Viimastel aastatel hulgimüügi kasutuses olnud ehitisi renoveeritakse üks ruum korraga ja spontaane linnakultuur elab kôige melu sees veel mitmeid aastaid. Tapamaja asub Kalasadama ja Sörnäiste linnaosas aadressil Työpajankatu 2.


FIN Teurastamon suunnittelijat ovat ottaneet mallia Manhattanilla sijatsevalta Meatpacking District:lta ja Kööpenhaminan Kødbyen:lta (löysin tiedot netistä).

EST Teurastamo (Tapamaja) planeerijad on vôtnud eeskuju Manhattanil olevalt Meatpacking District:lt ja Kopenhaagenis olevalt Kødbyen:lt (leidsin andmed netist).

Lisätietoja - Lisainfo:
www.pastafactory.fi
www.facebook.com/teurastamohelsinki
www.teurastamo.com

4 kommenttia:

  1. Juhlavaa Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen myöhässä tässä vastamisen kanssa, mutta toivottavasti sinulla oli kaunis Itsenäisyyspäivä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ole hyvä. Yritän joulukiireessä tehdä postaukset kaikista luukuista. Kannattaa seurata myös Teurastamon sivua.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...