sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Omenanyytit ja vaniljajäätelö – Ôunataskud ja vaniljejäätis







FIN

Meillä juotiin Eestin Tasavallan Itsenäisyyspäivän (24.2) kahvit muutama päivä ennen itsenäisyyspäivää, koska itsenäisyyspäivän aikana olemme me matkoilla. Nostamme sitten matkalla hotellihuoneessa maljat Eestin Tasavallan kunniaksi ja menemme johonkin ulos syömään. Hyvää Eestin Itsenäisyyspäivää!

16 nyyttiä

Valmistusaika 45 minuuttia

500 g / 8 levyä Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä
2 keskikokoista omenaa
2 rkl sokeria
1 rkl kanelijauhetta
1 tl kardemummaa
1 rkl hasselpähkinärouhetta
1 rkl rusinoita
juoksevaa hunajaa
1 vatkattu kananmuna

vaniljajäätelöä
Meiran suklaaströsseliä
Dr.Oetkerin sinistä kimalleraeta

Laita uuni lämpenemään 225 aseeseen ja ota pakastettu lehtitaikina sulamaan. Aseta levyt työtasolle, missä niitä on hyvä leikata sulamisen jälkeen pizza/piirakkaleikkurilla poikittain kahteen osaan.

Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa keskenään (paitsi rusinat ja hunaja).
Poista omenista siemenkotelot, kuori omenat ja leikkaa ne pitkittäin 4 sektoriksi. Leikkaa sektorit poikittain puoliksi.

Voitele taikinaneliöiden reunat kananmunalla. Laita omenapala taikinaneliöiden keskelle ja nosta omenapalojen päälle teelusikalla täytettä, muutama rusina sekä vähän juoksevaa hunajaa. Täytettä pitää olla sen verran, että taikinaneliöiden reunat saa liimata vatkatulla munalla kiinni. Nosta neliön kulmat keskelle ja nipistä taikinaneliön reunat ja kulmat kiinni niin, että niistä muodostuu huippuja nyytin päälle. Voitele taikinanyyttien huiput kananmunalla ja paista 10-15 minuuttia uunin keskiritilätasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kera.

Tarjoiluehdotus: Jälkiruoka, herkutteluun, Eestin Tasavallan Itsenäisyyspäiväksi (24.2).

Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Ritsikas (blogi Poti ja panniga (üllatus, üllatus) KÖÖGIS!!!)!

++++++

EST

Meil joodi Eesti Vabariigi Iseseisvuspäeva kohvi môned päevad enne iseseisvuspäeva, sest me oleme iseseisvuspäeva ajal reisimas. Tôstame siis pokaalid hotellitoas Eesti Vabariigi iseseisvuse auks ja läheme kusagile välja sööma. Head Vabariigi aastapäeva!

16 taskut

Valmistusaeg 45 minuuttia

500 g / 8 plaati Myllyn Paras lehttaignaplaate vôi teise valmistaja lehttainast
2 keskmise suurusega ôuna
2 sl suhkrut
1 sl kaneelipulbrit
1 tl kardemoni
1 sl hakitud sarapuupähklit
1 sl rosinaid
jooksvat mett
1 lahtiklopitud muna

vaniljejäätist
Meira shokolaadidekoori
Dr.Oetkeri sinist kimaldavat raedekoori

Pane ahi soojenema 225 kraadile. Rulli taigen ja tee taignast 16 ruuttu môôtudega 8x8 cm. (Soome Myllyn Paras taignaplaate ei tarvitse rullida, need tuleb lôigata pôigiti pooleks. Need on sügavkülmutatud ja enne taskute tegemist peab ainult üles sulatama).

Sega täidise ained väikses kausis omavahel (väljaarvatud rosinad ja mesi).

Eemalda ôuntelt seemeosad, koori ôunad ja lôika need pikuti 4 sektoriks ja sektorid lôika pôigiti pooleks.

Määri taignaruutude ääred munaga. Pane ôunatükid taignaruutude keskele. Tôsta teelusikaga ôunatükkide peale täidist, môned rosinad ja veidi jooksvat mett. Täidist peab olema nii palju, et taignaruudu ääred saab liimida munaga korralikult kinni. Tôsta ruutude nurgad keskele ja vajuta taignaruutude ääred ja nurgad kinni nii, et neist tuleb tipp taskute peale. Määri taignataskud pealt kanamunaga ja küpseta 10-15 minutit ahju keskmisel kôrgusel vôi nii kaua kuni need on pealt kuldpruunid. Serveeri kuumana vôi toasoojana vaniljejäätisega.

Serveerimise ettepanek: Magustoit, maiustamiseks, Eesti Vabariigi aastapäevaks (24.2).

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Ritsikas! (Blogi Poti ja panniga (üllatus, üllatus) KÖÖGIS!!!)

5 kommenttia:

  1. Wow tosi nätisti järjestetty, tosi kaunis! Erityisesti tuo jäätelö!!!!

    VastaaPoista
  2. Väga isuäratav! =) Endalgi plaanis tähistada Eesti iseseisvuspäeva, kuid veel ei teagi, milliseid maiuspalasid valmistaksin =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Piparipulla! Eestin lipun värit ovat sininen, musta ja valkoinen. Vaikka omenataskujen kanssa sopii myös vaniljakastike, on jäätelöllä koristeiden kanssa parempi tuoda lipun väreja esille.

    Suur tänu CDD! Tahtsin proovida Ôunapommide valmistamist veidi teisel moel. Meil oli eelmisel laupäeval 2 sünnipäevakäiku, kogu päeva külas ja ma ei jaksanud pühapäeval enam torti valmistada. Ôunataskud valmituvad kiiresti. Mul on selline helge, valge ja lumene meeleolu ja tahtsin, et valge jääb kohvilaual domineerima. Tume shokolaadidekoor môjus mustana jäätise peal. Ôunataskuid vôib süüa ka vaniljekastmega ja vahukoorega, aga lipuvärvide dekoorid môjuvad paremini valge jäätise peal. Jäätis sulab ja sellest tuleb külm vaniljekaste.

    VastaaPoista
  4. Omenanyytit ovat tosi ihania. tekolistalla olleet jo kauan, viime kerrasta onkin jo aikaa. Tykkään tehdä taikinan itse, sellaisen nypityn... vaan voisihan sitä vaihteeksi tehdä kaupan taikinastakin.Kauniin kattauksen olet laittanut.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Mimmi M! Voisin itsekin joskus valmistaa taikinan. Valmistaikina on niin helppo ottaa ja aika hyvä sellainen. Tuli kiire ja en ehtinyt valmistaa enää mitään suurta kahvipöydälle.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...