lauantai 9. heinäkuuta 2011

Letut mansikkakastikkeella ja rahkakreemillä

8 lettua

Valmistusaika 40 minuuttia




Lettutaikina:
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
ripaus suolaa ja sokeria

Mansikkakastike:
n. 1 l mansikoita (jätä osat mansikkaat koristeeksi)
n. 2-3 rkl sokeria (sokeria maun mukaan)

Rahkakreemi:
250 g maustamatonta rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria

voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tee ensiksi mansikkakastike. Leikkaa mansikoilta kannat pois ja huuhtele mansikat. Kaada mansikat sauvasekoittimen kulhoon, lisää sokeri ja tee sauvasekoittimella niistä kastike. Kaada kastike kannelliseen kulhoon ja pane jääkaappiin kunnes letut ovat valmis. Kastike sakenee kylmässä ja siitä tulee paksua.

Tee rahkakreemi. (Minä tein sauvasekoittimella kreemin, huuhtelin sen). Ensiksi kaada kuohukerma sauvasekoittimen kulhoon, lisää sokeri ja vaniljasokeri sekä tee kuohukerma. Sen jälkeen lisää kulhoon rahka ja sekoita aineita sauvasekoittimella sen verran, että siitä tulee kuohkea kreemi. Nosta myös kreemi kulhossa jääkaappiin.

Tee lettutaikina. Kaada kulhoon maito, ripaus sokeria ja suolaa sekä siivilöi sinne jauhot sekä vispaa taikinaa vispilällä jatkuvasti. Lopuksi riko kananmuna ja vispaa se taikinaan. Taikinalla pitää olla juokseva ja vähän venyvä.
Paista isot letut kuumalla voi-öljypannulla.

Tee letut täytteellä. Nosta yksi lettu isolle lautaselle. Levitä sen yhdelle puolelle rahkakreemiä. Nosta toinen lettupuoli sen päälle sekä taita puoli lettua vielä puoliksi. Saat sektorin. Kaada kastikekannusta tai lusikoi mansikkakastiketta letun ympärille lautaselle. Aseta lautaselle vielä pari kokonaista mansikkaa koristeeksi.

Tarjoile heti.

Tarjoiluehdotus: Kesäsunnuntai aamiaiseksi tai brunssille. Letut sopivat myös lasten juhliin.

3 kommenttia:

  1. Mikä voisi enempää suvelle maistua?
    Leikkisää iltaa!

    VastaaPoista
  2. Minullakin on juuri lettutaikina tekeytymässä ja paistan miehille jlkiruoaksi keittoaterialle letut. Syödään ihan vaan hillon kanssa. Annoksesi on kaunniin näköinen ja tuo kermarahkatäyte passaa ihanasti letuillekin.

    VastaaPoista
  3. Hei Tarina! Minä ja tyttö olemme mansikkaihmisiä ja mansikoissa mielestämme maistuu juuri se todellinen kesä. Jos saisi metsämansikoita, sitten ne toisivat uusia makusävyjä tähän lautaseen. Puhalsimme eilen pihalla saippuakuplia koko perheen voimalla ja yksi TOSI iso kupla lensi korkealle taivaalle yli meidän talon katon. Voi sitä iloa! Kauniita kesäpäiviä myös teidän pikkuperheelle!

    Hei Mimmi M! Kiitos. Olen keksinyt sen rahkatäytteen siksi, että kermavaahdossa olisi enemmän ryhtiä ja olen sitä käyttänyt täytekakkujen tekemisessä. Kakkujen valmistamisessa laitan vähemmän rahkaa kermavaahtoon ja täytteestä tulee vaahtoa. Tässä ohjeessa käytin melkein 1:1 rahkaa ja kermaa sekä siitä tuli hyvin kaunis täyte, ihan kuin Nivean kasvovoide, siksi päätin sen nimeksi laittaa hienosti rahkakreemi. Ehkä ylilyönti, mutta antaa olla, juhlalliseen kokonaisuuteen hyvin sopiva nimi. Tämä täyte ei sula eikä valu kuuman letun välistä rumasti ulos kuten tavallinen kermavaato vaan pitää loppuun saakka ryhtinsä ja runsaan mansikkakastikkeen kanssa herkullinen syötävä. Periaatteessa kaksi jälkiruoka yhdellä lautasella, mutta kesäsunnuntaina voi mässäillä.

    Varmasti sinunkin letut maistuivat miehille hyvin! Herkullisia kesäaterioita teille!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...