sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kuntoilijan kulhosalaatti – Tervisesportlase kausisalat


Ulkona on harmaata ja märkää, huh. Minä taistelen sitä vastaan värikkään kulhosalaatin kera, nami! En suunnitellut salaatista postausta, koska tässä on ihan perusaineet kulhossa, mitä kaapeista löytyi, mutta sen jälkeen kun olin asettanut aineet kulhoon ja katsoin sitä, näin miten nätti se tuli ja ajattelin, että voin siitä tehdä postauksen. Ja vaikka harmaan sään ja keittiön keinovalon ansiosta ei tullut kovin laadukasta valokuvaa, ajattelin, että en jaksa murehti sen vuoksi. Tämä tuli ihan sattumalta perussalaatti, mutta jatkossa suunnitellen jotain eksoottisempaa kulhosalaattia. Kulhosalaatti on kevyttä ruokaa ja se sopii terveelliseksi välipalaksi. Viikonloppuisin onkin kiva yksi sellainen kulhosalaatti syödä iltapäivän välipalaksi.

2 annosta
Valmistus 30 minuuttia

1 dl rikottuja ohraryynejä tai täysteräriisiä
180 g sulatettuja esikeitettyjä katkarapuja
1 keitetty kananmuna
muutamaa salaatinlehteä
1 tomaatti
pala tuoretta kurkkua
1 keskikokoinen porkkana
1 syöntikypsä avokado
mietoa sipulia
1 mieto valkosipulin kynsi
paahdettuja kurpitsansiemeniä
4 isoa rkl raejuustoa
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
jauhettua mustapippuria

Keitä ohraryynit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi vesi ja huuhtele
keitetyt ohraryynit kylmän veden alla. Valuta vesi pois. Huuhtele siivilässä kylmän veden alla sulaneet katkaravut ja valuta vesi pois.

Kuori ja viipaloi ohuet sipuliviilut. Huuhtele ja leikkaa palasta paprikasta ohuet viipaleet. Huuhtele ja paloittele tomaatti ja kurkku. Kuori ja huuhtele porkkana sekä leikkaa perunakuorijan kanssa porkkanasta pitkittäin ohuet siivut. Leikkaa avokado pitkittäin puoliksi, poista siemen ja irrota avokadopuolikkaat lusikalla kuoresta. Viipaloi avokadopuolikkaat. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Leikkaa keitetty kananmuna lohkoiksi. Laita kaikki aineet pieniin kuppeihin.

Valmista kulhosalaatti. Jaa keitetyt ohraryynit kulhoihin. Huuhtele salaatinlehdet ja aseta kulhojen reunaan. Jaa ja aseta kaikki muut ainesosat kulhoihin näin, että jokainen ainesosa jää näkyväksi. Rullaa ohuet porkkanaviilut ja aseta salaatin pinnalle. Lusikoi pinnalle raejuustoa. Jauhaa tomaatin ja kananmunan pinnalle pippuria ja suolaa. Ripottele pinnalle paahdettuja kurpitsasiemeniä ja hienonnettua valkosipulia. Valuta pinnalle sitruunamehua ja oliiviöljyä. Tarjoile heti.

***

Ôues on hall ja märg ilm, huh. Mina vôitlen halli ilma vastu värvilise kausisalatiga, nam! Ma ei plaaninud sellest salatist postituse tegemist, sest siin on täiesti tavalised ained kausis, mida kappidest leidus, aga siis kui ma olin pannud need ained kaussi ja vaatasid kausisalatit, nägin, kui ilus see välja tuli ja sellest vôib teha postituse. Ja kuigi halli päeva ja köögi kunstvalguse pärast ei tulnud eriti kvaliteetne foto välja, môtlesin, et mis siis, ma ei jaksa selle pärast muretseda. Nüüd tuli välja täiesti tavaline salat, aga kunagi planeerin ette ja valmistan eksootilisema kausisalati. Kausisalat on kerge toit ja see sobib tervislikuks vahepalaks. Nädalavahetusel ongi hea üks selline tervislik kausisalati pärastlôunal ära süüa.

2 portsjonit
Valmistus 30 minuti

1 dl odrakruupe vôi täisterariisi
180 g ülessulatatud keedetud krevette
1 keedetud kanamuna
môned salatilehed
1 tomat
tükk värsket kurki
1 keskmise suurusega porgand
1 söömisvalmis avokaado
pehme maitsega sibulat
1 pehme maitsega küüslaugu küüs
röstitud kôrvitsaseemeneid
4 suurt sl raejuustu
oliiviôli
sidrunimahla
soola
jahvatatud musta pipart

Keeda odrakruupe pakendi juhendi järgi, kurna vesi ära ja loputa kurnas külma vee all läbi. Nôruta üleliigne vesi ära. Loputa kurnas külma vee all sulanud krevetid ja nôruta vesi pealt ära.

Koori ja viiluta sibul. Loputa ja viiluta paprika. Loputa ja tükelda tomat ja kurk. Koori ja loputa porgand ning lôika kartulikoorijaga porgandist pikuti ôhukesed lôigud. Lôika avokaado pikuti pooleks, eemalda seemen ja lusikaga avokaadoliha koorest. Lôika avokaadopoolikad viiludeks. Koori ja haki küüslauguküüs. Koori ja lôika kanamuna sektoriteks. Pane kôik ained väikestesse kaussidesse.

Valmista kausisalati. Jaga keedetud odrakruubid kaussidesse. Loputa salatilehed ja aseta need kausside ühele poolele. Jaga ja aseta kôik muud ained kaussidesse nii, et iga aine jääb pealt nähtavaks. Rulli ôhuksed porgandilôigud ja aseta salati peale. Tôsta lusikaga raejuustu salati peale. Jahvata tomatisektorite ja kanamuna peale soola ja pipart. Raputa salati pinnale kôrvitsaseemneid ja hakitud küüslauku. Nôruta pinnale sidrunimahla ja oliiviôli. Serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...