lauantai 7. toukokuuta 2016
Täysjyväohra-katkarapusalaatti – Täisteraodra-krevetisalat
Minä syön nykyaikana sellaista kevyttä ruokaa. Tietenkin valmistan kotona myös lämmintä ruokaa, mutta kun haluan jotain nopeasti, maistuvaa ja helppoa, sitten valmistan sentyyppistä salaattia. Päätin siitä tehdä postauksen, koska salaatin ohje on suunta antava ja lautaselle voi kasata yhteen sopivia ainesosia. Täysjyväohran sijaan voi käyttää tummaa riisi-Quinoa moniviljaseosta, mitä myös minulta kotona löytyy. Katkarapujen sijaan voi laittaa lautaselle kuumasavulohta, villirucolan voi vaihtaa babypinaattiin jne.
Hyvää Äitienpäivää!
2 annosta
Valmistus 25 minuuttia
1 dl täysjyväohraa
ripaus suolaa
180 g pakastettuja katkarapuja
iso kourallinen kirsikkatomaatteja
iso nippu villirucolaa
2 kananmunaa
2 appelsiinia
oliiviöljyä
sitruunamehua
ripaus suolaa
jauhettua mustapippuria
majoneesia
Sulata pakastetut ja keitetyt katkaravut jääkaapissa. Huuhtele kylmässä vedessä ja siivilöi.
Keitä täysjyväohra suolalla maustetussa vedessä (katso pakkauksen ohje, noin 20 minuuttia), siivilöi keitetty ohra ja huuhtele kylmän veden alla ja siivilöi uudestaan.
Keitä, kuori ja lohko kananmunat.
Huuhtele rucolasalaatti ja kirsikkatomaatit sekä ravistele ylimääräinen vesi pois. Halkaise tomaatit.
Kuori appelsiinit ja leikkaa hedelmälihalohkot kalvojen välistä.
Kasaa salaattilautaset. Aseta lautasille salaatin ainesosat, valuta pinnalle oliiviöljyä ja hieman sitruunamehua. Ripottele kananmunien pinnalle suolaa ja mustaa pippuria. Lopuksi pursota katkarapujen pinnalle majoneesia.
Tarjoile heti.
***
Mina söön praegusel ajal sellist kerget toitu. Muidugi valmistan ka sooja toitu, aga siis kui tahan süüa midagi kiiresti valmistuvat, maitsvat ja kerget, siis valmistan sellist salatit. Otsustasin sellest teha postituse, sest salati retsept on suunda andev ja taldrikule vôib panna ühte sobivaid koostisosi. Krevettide asemel vôib taldrikule panna kuumsuitsu lôhet, rucola vôib vahetada beebispinatiga välja jne.
Head Emadepäeva!
2 portsjonit
Valmistus 25 minutit
1 dl täisteraotra
veidi soola
180 g sügavkülmutatud krevette
suur peotäis kirsstomateid
suur kimp rucolasalatit
2 kanamuna
2 apelsiini
oliiviôli
sidrunimahla
veidi soola
jahvatatud musta pipart
majoneesi
Sulata sügavkülmutatud krevetid külmkapis ära, loputa külma vee all ja kurna ära.
Keeda täisteraoder soolaga maitsestud vees (vaata pakendi juhendit, umbes 20 minutit), kurna keedetud odrakruubid ära, loputa külma vee all ja kurna vesi ära.
Keeda ja koori kanamunad. Lôika sektoriteks.
Loputa rucola ja kirsstomatid ning raputa üleliigne vesi ära. Lôika tomatit kahte.
Koori apelsiinid ja lôika puuviljalihasektorid.
Valmista salatitaldrikud. Aseta taldrikutele salati koostisosad, nôruta pinnale oliiviôli ja veidi sidrunimahla. Raputa kanamunade peale soola ja pipart. Lôpuks pigista krevettide pinnale majoneesi.
Serveeri kohe.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti