sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Ruusukaaleja manteleiden kera – Rooskapsast mandlitega


3-4 annosta
Valmistus 35 minuuttia

½ dl oliiviöljyä
300 g ruusukaaleja
½ tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
mantelilastuja

Levitä oliiviöljyä uunivuoan pohjalle. Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa halki. Laita ruusukaalit kulhoon, lisää ripaus suolaa, timjami ja oliiviöljy sekä sekoita aineet keskenään. Kaada ruusukaalit uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ulos ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paistaa lisää noin 10 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat pehmeät.

***

3-4 protsjonit
Valmistus 35 minutit

½ dl oliiviöljyä
300 g rooskapsast
½ tl kuivatatud tüümiani
veidi soola
mandlilaaste

Määri oliivôli ahjuvormi pôhjale. Loputa rooskapsad ja lôika pooleks. Pane kapsad kaussi, lisa veidi soola, tüümian ja oliivôli ja sega ained omavahel läbi. Kalla rooskapsad ahjuvormi ja küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 20 minutit. Vôta vorm ahjust välja ja raputa pinnale mandlilaaste. Kûpseta veel 10 minutit vôi nii kaua kuni rooskapsad on pehmed.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä. En olisi uskonut, että mantelit ja ruusukaali sopivat niin hyvin yhteen. Hyvää Joulua!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...