sunnuntai 6. joulukuuta 2015
Vihannes-ananasriisi – Köögivilja-ananassiriis
Vähän kesti, mutta tästä vihannes-ananasriisin resepti. Sitä on hyvä tarjoilla broilerin siipien ja hapanimeläkastikkeen kera.
2-3 annosta
Valmistus noin 25 minuuttia
2 dl pitkäjyväistä riisiä
10 pikkuporkkanaa
200 g pakasteherneitä
1 tölkki / 227 g ananaspaloja ananastäysmehussa
1 tölkki / 185 g säilykeherkkusieniä
2 valkosipulin kynttä
2 pientä salottisipulia
jauhettua mustapippuria
suolaa
½ dl oliiviöljy
nippu tuoretta korianteria
Huuhtele ja paloittele porkkanat. Keitä porkkana ja herneet suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada vesi pois.
Huuhtele riisi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (15 minuuttia).
Siivilöi ananaspalat ja herkkusienet. Paloittele herkkusienet.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sipulit.
Nosta wokkpannu kuumalle hellan levylle ja kaada oliiviöljy pannulle. Lisää kuumaan öljyyn valkosipuli ja sipuli sekä kypsennä kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pannulle kaikki ainesosat, jauhettu pippuri ja suola sekä kääntele aineita keskenään sekä kypsennä vihannes-ananasriisiä muutaman minuutin. Ripottele pinnalle hienonnettua korianteria.
Tarjoa hapanimelän kastikkeen ja broilerin siipien kera.
***
Nüüd lôpuks tuleb köögivilja-ananassriisi retsept. Serveerisin seda magushapude broileri tiibade ja magushapu kastmega.
2-3 portsjonit
Valmistus umbes 25 minutit
2 dl pikateralisi riise
10 miniporgandit
200 g sügavkülmutatud herneid
1 konserv / 227 g konserveeritud ananassitükke omas mahlas
1 korserv / 185 g konserveeritud shampinjone
2 küüslaugu küünt
2 väikest shalottisibulat
jahvatatud musta pipart
soola
½ dl oliiviöli
kimp värsket korianderit
Loputa ja tükelda porgandid. Keeda porgandid ja herned soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kalla vesi ära.
Loputa riis ja keeda pakendi juhendi järgi (15 minutit).
Kurna ananassitükid ja shampinjonid ja tükelda shampinjonid.
Koori ja haki küüslaugu küüned ja sibulad.
Tôsta wokkpann kuumale pliidi plaadile ja kalla oliiviôli pannile. Lisa kuuma ôli sisse küüslauk ja sibul ning küpseta kuni need on läbipaistvad. Kalla pannile kôik koostisosad, lisa soola ja pipart ning sega ained omavahel läbi ning küpseta köögivilja-ananassiriisi môned minutid. Raputa pinnale hakitud korianderit.
Serveeri magushapude broileri tiibade ja magushapu kastmega.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
lisandid EST,
lisukkeet,
riis EST,
riisi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti