perjantai 30. lokakuuta 2015

Naudan paistinsuikaleita punaviinissä rusinoiden kera – Veiseliha viilud punases veinis rosinatega

Postituse sponsor on Lejos Finland Oy. Postaus on yhteistyössä Ruoka.fi ja Lejos Finland Oy.


Nyt on syöty rusinoita. Ruoka.fi ja Sun-Maid haastoivat ruokabloggaajat kilpailuun 100 tapaa käyttää rusinaa. Minä lähetin kilpailuun peräti kaksi reseptiä ja tässä ensimmäinen resepti ja huomenna tulee toinen resepti. Voit mennä ihailemaan ja äänestämään upeita reseptejä ja sama upeat palkinnot ovat tarjolla. Äänestys on auki 19.11.2015 saakka.


4 annosta
Valmistus noin 50 minuuttia

1 dl Sun-Maid rusinoita
1 dl punaviiniä

½ dl oliiviöljyä
nippu tuoretta timjamia
4 oksaa rosmariinia
250 g herkkusieniä
2 shalottisipulia
3 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2-3 cocktailkurkkua

loraus oliiviöljyä
400 g naudan paistinsuikaleita
iso mukillinen lihalientä
3 dl punaviiniä
jauhettua mustapippuria
2 laakerinlehteä
ripaus sokeria
tarvittaessa suolaa

1 rkl maissitärkkelystä
1 dl kylmää vettä

Huuhtele rusinat kylmässä vedessä ja laita rusinat pieneen kulhoon punaviiniin likoamaan.

Puhdista herkkusienet roskasta ja leikkaa sienet lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Lopuksi paloittele kurkut.
Nosta iso kasari hellan levylle ja kaada oliiviöljyä kasariin. Lisää kuumaan öljyyn yrtit ja anna muutaman hetken öljyllä maustua. Lisää kaikki valmis laitetut ainesosat ja kypsennä niitä keskilämmöllä 10 minuuttia aineita kääntäen. Kaada ainesosat kasarista isolle lautaselle.

Kaada kasariin oliiviöljyä ja paista naudan paistinsuikaleita kuumassa öljyssä kunnes ne ovat hieman ruskistuneita. Kaada kasariin lihaliemi ja punaviini, lisää pippuri ja laakerinlehdet sekä anna lihalla hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää hautumisen aikana tarvittaessa lihalientä. Lisää lautaselta sieni-vihannessekoitus ja kulhosta rusinat punaviinin kera sekä kääntele ainesosia kasarissa keskenään. Anna hautua kannen alla kunnes liha on murea ja sienet sekä vihannekset kypsiä. Tarkista maku sekä lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa.

Sekoita mukissa kylmä vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada sekoitus pitkänä nauhana kasariin lientä ainesosien välissä lusikalla sekoittaen. Anna liemellä poreilla ja paksuuntua sekä nosta kasari levyltä sivuun. Anna mausteilla tasoittua kasarissa kannen alla noin 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Bloggaajalle Sun-Maid rusinat: Lejos Finland Oy

***

Postituse sponsor on Lejos Finland Oy. Postitus on koostöö Ruoka.fi ja Lejos Finland Oy:ga.


Nüüd on söödud rosinaid. Ruoka.fi ja Sun-Maid haastasid toidublogid osalema reseptivôistluses 100 vôimalust kasutada rosinaid. Mina saatsin vôistlusele koguni kaks retsepti ja siit tuleb esimene ja homme tuleb teine retsept. Vôid minna ihalema ja hääletama toredaid retsepte ja sama toredad auhinnad on saadaval. Hääletada on vôimalik kuni 19.11.2015.


4 portsjonit
Valmistus umbes 50 minutit

1 dl Sun-Maid rosinaid
1 dl punast veini

½ dl oliiviôli
kimp värsket tüümiani
4 oksa rosmariini
250 g shampinjone
2 salottisibulat
3 küüslaugu küünt
2 keskimise suurusega porgandit
2-3 cocktailkurkki

lonks oliiviôli
400 g veiseliha viile
suur tassitäis lihaleent
3 dl punast veini
jahvatatud musta pipart
2 loorberilehte
veidi suhkrut
vajaduse korral soola

1 sl maisitärklist
1 dl külma vett

Loputa rosinad külmas vees ja pane rosinad vaiksesse kaussi punase veini sisse ligunema.

Puhasta shampinjonid prahist ja lôika seened sektoriteks. Koori ja haki küüslaugu küüned. Koori sibulad ja lôika viiludeks. Koori ja tükelda porgandid. Lôpuks tükelda kurk. Tôsta suur kôrge äärega pann pliidile ja kalla sinna oliiviôli. Lisa kuumendunud ôlisse ürdid ja anna môned hetked ôlil maitsestuda. Lisa kôik valmis pandud koostisained ja küpseta neid keskmisel temperatuuril 10 minutit aineid vahetevahel pannil pöörates. Kalla koostisained pannilt suurele taldrikule.

Kalla pannile oliiviôli ja prae veiselihaviilud kuumas ôlis kuni need on veidi pruunistunud. Kalla pannile lihaleem ja punane vein, lisa pipart ja loorberilehed ning anna lihal haududa kaane all keskmisel temperatuuril 20 minutit. Lisa hautumise ajal vajaduse korral lihaleent. Lisa taldrikult seene-köögiviljasegu ja kausist rosinad punase veiniga ning pööra aineid omavahel. Anna haududa kaane all kuni liha on pehme ja seened ning köögiviljad küpsed. Kontrolli maitse ning lisa vajadusel maitseaineid ja soola.


Segatassis külm vesi ja maisitärklis omavahel läbi ja kalla segu pikalt jooksvalt pannile leent koostisosade vahelt pidevalt lusikaga segades. Anna leemel vaikselt muliseda ja muutuda paksuks ning tôsta pann pliidilt kôrvale. Anna maitseainetel tômbuda kaane all umbes 5 minutit. Serveeri keedetud riisiga.

Blogijale Sun-Maid rosinad: Lejos Finland Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...