perjantai 30. lokakuuta 2015

Kurpitsasosekeitto rusinoiden kera - Kôrvitsapüreesupp rosinatega

Postauksen sponsori on Lejos Finland Oy. Postaus on yhteistyössä Ruoka.fi ja Lejos Finland Oy.


Ruoka.fi ja Sun-Maid haastoivat ruokabloggaajat kilpailuun 100 tapaa käyttää rusinaa. Minä lähetin kilpailuun peräti kaksi reseptiä ja tästä tulee luvatusti toinen kilpailuresepti. Voit mennä ihailemaan ja äänestämään upeita reseptejä ja voit voittaa ihania palkintoja. Äänestys on auki 19.11.2015 saakka.


3-4 annosta
Valmistus 40 minuuttia

2 dl Sun-Maid rusinoita
400 g puhdistettua kurpitsalihaa kuutioina
3 dl vettä
pieni ripaus suolaa
½ tl raastettua muskottipähkinää
1 dl sokeria tai maun mukaan
loraus sitruunamehua
½ tl kanelisokeria
3,3 dl ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelystä
½ dl kylmää vettä

Laita rusinat pieneen kulhoon kädenlämpöiseen veteen likoamaan.

Kaada vesi kattilaan, lisää kurpitsakuutiot, pieni ripaus suolaa ja muskottipähkinää. Nosta kattila hellan levylle ja kypsennä kurpitsa keskilämmöllä kannen alla pehmeäksi. Nosta kattila levyltä ja valmista sauvasekoittimella tasainen kurpitsasose. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää pieni loraus sitruunamehua, kerma ja kanelisokeri. Siivilöi rusinat ja lisää kattilaan. Anna sosekeitolla kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Maulla pitää olla suussa sulava pehmeä, makea ja silkkinen, taustalla on mausteita nostamassa keiton mietoa makua.

Sekoita isossa mukissa kylmä vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada sekoitus pitkänä nauhana kattilaan sosekeiton joukkoon keittoa vispilällä varovaisesti sekoittaen. Anna keiton pulpahtaa muutaman kerran kunnes keitto paksuuntuu. Tarjoile.

Bloggaajalle Sun-Maid rusinat: Lejos Finland Oy.

***

Postituse sponsor on Lejos Finland Oy. Postitus on koostöö Ruoka.fi ja Lejos Finland Oy:ga.


Ruoka.fi ja Sun-Maid haastasid toidublogid osalema reseptivôistluses 100 vôimalust kasutada rosinaid. Mina saatsin vôistlusele koguni kaks retsepti ja siit tuleb nagu lubasin minu teine vôistluse resept. Vôid minna ihalema ja hääletama toredaid retsepte ja sama toredad auhinnad on saadaval. Hääletada on vôimalik 19.11.2015.

3-4 portsjonit
Valmistus 40 minutit

2 dl Sun-Maid rosinaid
400 g puhastatud kôrvitsaliha kuubikutena
3 dl vett
Veidi soola
½ tl riivitud muskaatpähklit
1 dl vôi maitse järgi suhkrut
Lonks sidrunimahla
½ tl kaneelisokerit
3,3 dl toidukoort
1 rkl maisitärklist
½ dl külma vett

Pane rosinad väiksesse kaussi toasooja vee sisse ligunemaan.

Kalla vesi potti, lisa kôrvitsakuubikud, veidi soola ja muskaatpähklit. Tôsta pott pliidile ja keeda kôrvitsat keskmisel temperatuuril kaane all pehmeks. Tôsta pott pliidilt ja valmista saumikseriga ühtlane püree. Tôsta pott tagasi pliidile ja lisa lonks sidrunimahla, koor ja kaneelisuhkrur. Kurna rosinad ja pane potti. Anna püreesupil keeda madalal temperatuuril môned minutid. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Püreesupi maitse peab olema suus sulav ja pehme, magus ja siidine, taustal on maitset tôstmas supi mahe maitse.

Sega külm vesi ja maisitärklis suures tassis omavahel läbi ja kalla segu pika ühtlase nôrena potti püreesuppi vispliga pidevalt ja ettevaatlikult segades. Anna supil muliseda vaikselt môned hetked jkuni supp muutub pakemaks. Serveeri.


Blogijale Sun-Maid rosinad: Lejos Finland Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...