perjantai 6. kesäkuuta 2014
Cocktail-leivät tuorejuustolla ja härän kylmäsavupaistin viipaleilla – Väiksed suupisted toorjuustu ja härja külmsuitsuviiludega
30 cocktail-leipää
Valmistus 30 minuuttia
8 viipaletta vuokaleipää tai voileipäkeksejä
2x200 g valkosipuli&yrtit tuorejuustoa
noin 50 g härän kylmäsavupaistia tai muita ohuen ohuita viipaleita
noin 8-9 pientä marinoitua maustekurkkua
8 punaista kirsikkatomaattia
persiljan lehtiä
Leikkaa vuokaleivän viipaleet neljäksi ja aseta ne työtasolle tai isolle tarjottimille.
Leikkaa pienet marinoidut kurkut noin 3-4 palaksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne neljäksi.
Laita tuorejuusto pursotinpussiin, millä on suutinosa, sulje se tiiviisti, näin, että tuorejuuston sisälle ei jää ilma-aukkoja sekä pursota jokaisen leipäpalan päälle kaksi lyhyttä viivaa tuorejuustoa. Ota ohut härän kylmäsavupaistin viipale, taita se puoliksi ja puolet vielä kerran puoliksi, avaa viipale kukan muotoiseksi ja pistä sen terävä kärki leivän tuorejuuston viivojen väliin. Tee jokaisen härän viipaleen kanssa samalla tavalla ja pistä ne leipien tuorejuuston viivojen väliin. Koristele leivät tomaatti- ja kurkkupaloilla sekä persiljan oksilla. Nosta leivät tarjoilualustalle.
Tarjoile heti.
***
30 suupistet
Valmistus 30 minutit
8 viilu vormileiba vôi vôileivaküpsiseid
2x200 g küüslaugu&ürdid toorjuustu
umbes 50 g härja külmsuitsu ôhukest viilu vôi teisi ôhukesi lihaviile
umbes 8-9 väikest marineeritud kurki
8 punast kirsstomatit
peterselli lehti
Lôika vormileiva viilud neljaks ja aseta need töölauale vôi suurele kandikule.
Lôika väiksed marineeritud kurgid umbes 3-4 tükiks. Loputa tomatid ja lôika need neljaks.
Pane lusikaga toorjuust tordi pritsikotti, millel on otsik, sulge pritsikott tihedalt, nii et toorjuustu sisse ei jää ôhu-auke ja pritsi iga leiva peale kaks lühikest rivi toorjuustu. Vôta ôhuke härja külmsuitsuviil kätte ja murra see pooleks ning see omakorda pooleks ning ava lihaviil lillekujuliseks. Pista selle terav ots toorjuustu kahe rivi vahele. Tee iga härja viiluga samamoodi ja pista need iga leiva toorjuustu rivide vahele. Lôpuks kaunista leivad tomati- ja kurgitükiga ning peterselli okstega. Tôsta leivad serveerimiskandikule.
Serveeri kohe.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti